Fotbal intern

Adrian Cojocaru arbitrează FCSB – Chindia. Delegarea care îi va înfuria pe roș-albaștri

19.02.2021 | 19:30
Adrian Cojocaru arbitreaza FCSB  Chindia Delegarea care ii va infuria pe rosalbastri
ADVERTISEMENT

Adrian Cojocaru (40 de ani) este alegerea Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru meciul dintre FCSB și Chindia Târgoviște. „Fluierașul” gălățean nu îi provoacă amintiri plăcute liderului, astfel că delegarea este una surprinzătoare, având în vedere reproșurile roș-albaștrilor din această săptămână.

După etapa cu numărul 23, FCSB a rămas pe primul loc în Liga 1, dar a fost egalată la puncte de CFR Cluj. Echipa lui Toni Petrea are trei înfrângeri consecutive, două în campionat și una în cupă, oficialii roș-albaștrilor punând aceste rezultate slabe și pe seama greselilor de arbitraj.

ADVERTISEMENT

Pentru Adrian Cojocaru, meciul dintre FCSB și Chindia va fi al optulea arbitrat în Liga în 1 sezonul acesta și al doilea în care conduce la centru un joc al roș-albaștrilor. A oficiat partida tur cu Academica Clinceni, câștigată cu scorul de 2-0.

Adrian Cojocaru arbitrează FCSB – Chindia. Episoadele în care roș-albaștrii au fost dezavantajați

După ce oficialii lui FCSB au declarat că vor sa îi recuze pe Istvan Kovacs și pe Cătălin Popa, CCA l-au delegat la meciul cu Chindia Târgoviște pe Adrian Cojocaru, un arbitru care a stârnit controverse după două partide din istoria recentă a roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

În 2019, centralul gălățean l-a scos din sărite pe Mihai Stoica, după un Concordia Chiajna – FCSB 0-0. Actualul manager general al roș-albaștrilor i-a reproșat lui Cojocaru că nu a dat penalty, la un duel dintre Andrei Marc și Dennis Man, în prelungiri.

„Mi se pare extraordinar. Nu înțeleg cum un arbitru de talia lui Cojocaru… L-am avut junior la Oțelul Galați… Știți ce mi-a spus Cojocaru după meci? ‘Nu puteam să dau penalty, că a atins mingea’. Poftim? Păi oamenii din studiouri ce zic? Sau Samaras (n.r. Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor) ăla ce o spune?”, declara la acea vreme Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

„Ne-ai făcut praf! Nu se poate așa ceva! Numai cu FCSB se întâmplă”

La finalul acelui meci de la Chiajna, Mihai Stoica i-a făcut personal reproșuri lui Cojocaru, chiar pe teren. „Ne-ai făcut praf! Nu se poate așa ceva! Numai cu Steaua se întâmplă!”, a spus oficialul roș-albaștrilor.

Nu a fost singurul meci la care FCSB s-a simțit dezavantajată de Adrian Cojocaru. În 2017, pe 5 februarie, la o partidă jucată în Gruia, cu CFR Cluj, scor 1-1, arbitrul l-a eliminat ușor pe Dennis Alibec, așa cum a dictat și o lovitură de pedeapsă pentru ardeleni.

ADVERTISEMENT

„Ne-a arbitrat la un meci foarte important cu CFR Cluj, pe ceață! Acolo pe ceață a văzut să îl elimine pe Alibec, să nu dea penalty pentru noi, să dea penalty pentru CFR! Mi se pare extraordinar”, declara Mihai Stoica la finalul aceluiași joc de la Chiajna.

  • Adrian Cojocaru a fost junior la Oțelul Galați, club condus de Mihai Stoica în perioada 1992-2002
  • FCSB – Chindia va fi al 17-lea meci în care arbitrul gălățean oficiază un meci al roș-albaștrilor
  • 11 victorii, patru egaluri și o înfrângere are FCSB cu Cojocaru la centru

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 7,20 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT