Fotbal intern

Adrian Comănescu se retrage din arbitraj după Chindia – Hermannstadt! Centralul, la finalul unei cariere în care a condus peste 100 de meciuri în prima ligă

15.12.2019 | 18:03
Adrian Comanescu se retrage din arbitraj dupa Chindia  Hermannstadt Centralul la finalul unei cariere in care a condus peste 100 de meciuri in prima liga
Arbitrul central Adrian Comanescu in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si CSM Politehnica Iasi, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, luni 23 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Adrian Comănescu va conduce duminică ultimul meci din cariera de arbitru. Centralul de 45 de ani se va retrage după 13 ani în care a oficiat în prima divizie, perioadă în care a atins borna 119 meciuri conduse la nivelul primei ligi, serie ce se va încheia după duelul Chindia Târgoviște – Hermannstadt.

Adrian Comănescu se retrage din arbitraj

Adrian Comănescu a devenit arbitru în 1994, iar după 12 ani de condus meciuri în ligile inferioare, a bifat prima oficiere la nivelul primei ligi pe 26 noiembrie 2006, într-un FCSB – Jiul Petroșani, câștigat de „roș-albaștri” cu 3-0, după goluri marcate de Valentin Badea și Cyril Thereau, cu o dublă.

ADVERTISEMENT

De atunci au urmat alte 118 meciuri conduse de la centru de Adrian Comănescu, serie ce se va încheia după meciul Chindia – Hermannstadt, ce se va juca duminică de la ora 18:00, în etapa 21 din Casa Pariurilor Liga 1.

Adrian Comănescu are la activ și o finală condusă de la centru. În 2015, FCSB și Pandurii Târgu Jiu au disputat ultimul act al Cupei Ligii, „roș-albaștrii” reușind să se impună cu 3-0, după goluri marcate de Gabi Iancu, Alex Chipciu și George Țucudean.

ADVERTISEMENT

A doua retragere din arbitraj în două zile

Cu o zi înainte de ultimul meci condus de Adrian Comănesc, un alt arbitru a oficiat ultima întâlnire din carieră.

Ajuns la 45 de ani, Robert Dumitru a condus de la centru partida dintre FC Voluntari și Universitatea Craiova, câștigată de olteni cu 2-1 și și-a încheiat cariera după 18 ani în care a activat la nivelul primei ligi.

ADVERTISEMENT

Robert Dumitru a devenit arbitru în 1991, confruntarea dintre Steaua București și Gaz Metan Mediaș, din 2001, a consemnat debutul în primul eșalon.