Sporturi

Adrian Cruciat rămâne antrenorul Soranei Cîrstea. Cum a comentat evenimentele din Australia

15.03.2021 | 08:30
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea continuă colaborarea cu antrenorul Adrian Cruciat, deși între cei doi s-a consumat un episod incredibil la turneul Grampians Trophy, din Asutralia.

Nemulțumită de jocul ei și de intervențiile lui Adrian Cruciat, din timpul meciului din sferturi cu americanca cu Ann Li, Sorana Cîrstea i-a cerut antrenorului să nu-i mai vorbească.

ADVERTISEMENT

Acesta a continuat să-i transmită sfaturile lui, iar jucătoarea a cedat nervos și i-a cerut arbitrului să-l evacueze pe Cruciat din arenă

”A fost un moment neinspirat”

Până să ia startul la primul Grand Slam al anului, Australian Open, Sorana Cîrstea s-a încălzit participând la turneul Grampians Trophy, unde a avut evoluții solide, până în meciul din sferturi.

ADVERTISEMENT

În fața americancei Ann Li, româncei nu i-a mai ieșit jocul, iar Adrian Cruciat a încercat în mai multe rânduri să intervină, să-i transmită indicații tehnice elevei sale, chiar dacă aceasta i-a cerut să nu-i mai vorbească.

”Nu a fost vreo mare ceartă sau vreun conflict între noi. Episodul a fost unul neinspirat, dar atâta tot. Nu afectează relația noastră, care e foarte solidă, atât profesional, cât și personal”, a comentat Adrian Cruciat, la Digi Sport, momentul de la Grampians Trophy.

ADVERTISEMENT

Colaborează din 2017

Sorana Cîrstea și Adrian Cruciat colaborează de mai bine de trei ani și jumătate. În 2017, când jucătoarea a revenit în Top 50, a ales să-și mărească staff-ul tehnic.

Sportiva i-a propus lui Cruciat să-i devină antrenor și, chiar dacă în timp au mai existat momente tensionate între cei doi, relația profesională nu a fost întreruptă niciodată.

ADVERTISEMENT

În acest moment Sorana Cîrstea ocupă poziția a 67-a în clasamentul mondial. Recent, sportiva a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Lyon. Cotată cu șansa a 6-a la câștigarea trofeului, Cîrstea a rezistat doar o oră și 17 minute în fața Ninei Stojanovic, din Serbia, în fața căreia a cedat cu 4-6, 0-6.

ADVERTISEMENT