News

Adrian Gâdea, apropiat al lui Liviu Dragnea și inculpat în dosarul Belina, reales preşedinte al CJ Teleorman

28.09.2020 | 13:31
Adrian Gadea apropiat al lui Liviu Dragnea si inculpat in dosarul Belina reales presedinte al CJ Teleorman
ADVERTISEMENT

Adrian Gâdea, un apropiat al fostului lider PSD Liviu Dragnea, și inculpat în dosarul Belina, a fost votat din nou în funcția de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman.

Conform rezultatelor parțiale ale voturilor din acest județ, social-democratul a câștigat cu un avans de peste două procente față de rivalul de la PNL, Eugen Pârvulescu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, Adrian Gâdea este un personaj important în PSD. El este un apropiat al lui Liviu Dragnea pe care l-a urmat la conducerea Consiliului Județean Teleorman

Adrian Gâdea, apropiat al lui Liviu Dragnea, votat ca preşedinte al CJ Teleorman

Adrian Ionuț Gâdea, numele înscris de ziare.com.

În ceea ce-i privește pe rivalii săi, candidatul PNL, Eugen Parvulescu, a obtinut 40,8% din voturi, iar pe locul trei s-a situat Mihai Iordan (USR-Plus) cu 3,87 de procente.

ADVERTISEMENT

Nu e prima oară când social-democratul este votat în funcția de șef al județului. Adrian Ionuţ Gâdea a mai deţinut această poziție între 2013 şi luna ianuarie a anului 2017.

Gâdea este cunoscut ca un apropiat al fostului lider al social-democraților Liviu Dragnea. De altfel, acesta se află printre inculpații din dosarul ”Belina”.

ADVERTISEMENT

Gâdea, probleme cu legea în dosarul Belina

Noul și vechiul președinte al Consiliului Județean Teleorman este inculpat în dosarul Belina. Acesta este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unor contracte de închiriere pe insula Belina şi braţul Pavel al Dunării, pentru pescuit sportiv, la prețuri foarte mici.

Adrian Gâdea este acuzat că, în ianuarie 2014, când era la conducerea CJ Teleorman, ajutat de Mircea Dumitrescu, a încheiat abuziv trei contracte cu o firmă şi cu o persoană pentru închirierea unor suprafețe de 80 de hectare pe insula Belina şi braţul Pavel al Dunării, pentru pescuit sportiv şi de agrement.

ADVERTISEMENT

Ascensiunea în politică a lui Adrian Gâdea a început cu o carieră de consilier juridic, la o societate pe acţiuni şi apoi la una cu răspundere limitată din Turnu Măgurele, conform CV-ului său.

Apoi, a urmat intrarea în sistemul administraţiei publice, iar din 2009 Adrian Gâdea a fost director adjunct la Casa de Pensii Teleorman, consilier juridic la Primăria Turnu Măgurele, directorul unui cămin de bătrâni, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al CJ Teleorman.

ADVERTISEMENT