Fotbal intern

Adrian Iencsi, amintiri cu Gabi Tamaș: “Am băut 2-3 beri și mi-a zis că are poftă de whisky”! Continuarea te lasă fără cuvinte!

29.10.2018 | 14:54
Adrian Iencsi, amintiri cu Gabi Tamaș

Adrian Iencsi a povestit un episod amuzant cu Gabriel Tamaș, petrecut pe vremea când cei doi erau coechipieri în Rusia, la Spartak Moscova. Episodul a fost relatat de fostul rapidist în emisiunea GSP LIVE. Cei doi români care jucau în capitala Rusiei obișnuiau să ia masa în oraș împreună. Adrian Iencsi a povestit că știa de înclinația lui Gabriel Tamaș de a consuma tărie. Fostul rapidist a acceptat ieșirea la restaurant cu o singură condiție, la masă să se consume doar bere.

“Lui îi place să bea whisky. A zis că vrea la restaurant, dar i-am spus că merg doar dacă bem bere. Am băut 2-3 beri și mi-a zis că are poftă de whisky. S-a ridicat, a pus telefonul, portofelul și cheile pe masă și a plecat. După aceea a ajuns cu un taxi la bază, unde stăteam“, a povestit Adrian Iencsi la GSP LIVE.

Gabi Tamaș și Adrian Ienci au fost colegi la Spartak Moscova, dar și la echipa națională

Gabriel Tamaș a fost coechipier cu Andrian Iencsi la Spartak Moscova timp de două sezoane, din 2003 până în 2005. Tot în aceeași perioadă la echipa din capitala Rusiei mai evolua un român, Florin Șoavă. Gabriel Tamaș n-a jucat prea mult la Moscova, românul fiind împrumutat în cei 3 ani de contract pe care i-a avut cu rușii la Celta Vigo și Dinamo București.

Gabriel Tamaș și Adrian Iencsi pe vremea când erau colegi la națională
Gabriel Tamaș și Adrian Iencsi, pe vremea când erau colegi la națională

Gabriel Tamaș și Adrian Iencsi au fost colegi și la echipa națională, timp de 3 ani, din 2003 până în 2006. La națională, Tamaș are 65 de selecții, fiind la egalitate cu regretatul Ilie Balaci. Fundașul a evoluat ultima oară pentru reprezentativa României, în remiza cu Serbia, 0-0 pe Național Arena, în Cupa Națiunilor. În acea partidă Gabi Tamaș a luat cartonaș roșu în minutul 44, după ce l-a lovit cu piciorul în cap pe sârbul Dusan Tadic. Sârbii au primit penalty la acea fază, dar același Tadici a ratat lovitura, sutând peste poartă.

  • 65 de selecții are Gabriel Tamaș la echipa națională 
Tags: