Sport

Adrian Ilie, refuz categoric pentru Academica Clinceni: „Nu am de ce să merg acolo! Au datorii foarte mari!”. Exclusiv

Adrian Ilie, fostul mare component al naționalei României, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre posibilitatea de a semna cu Academica Clinceni.
02.12.2021 | 16:59
Adrian Ilie refuz categoric pentru Academica Clinceni Nu am de ce sa merg acolo Au datorii foarte mari Exclusiv
Adrian Ilie
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni se află în plin proces de reorganizare atât la nivelul staff-ului administrativ, cât și tehnic. Formația ilfoveană i-a convins deja pe Augustin Călin și Sabin Ilie să se alăture staff-ului administrativ. Augustin Călin va fi director sportiv, iar Sabin Ilie va ocupa funcția de team manager.

Iulian Stoica, președintele Academicii Clinceni, a anunțat că Flavius Stoican îi va lua locul lui Ionuț Chirilă pe postul de antrenor principal. Totodată, acesta speră ca proiectului să se alăture și Adrian Ilie.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie, refuz categoric pentru Academica Clinceni

Contactat de FANATIK, Adrian Ilie a declarat faptul că a avut o discuție cu primarul Clinceniului, Adrian Budeanu, însă nu există nicio posibilitate să se alăture proiectului formației ilfovene.

În plus, „Cobra” a dezvăluit că, în urmă cu doi ani, le-a propus celor de la Academica Clinceni să preia managementul clubului, alături de mai mulți asociați, însă propunerea a fost refuzată.

ADVERTISEMENT

„Nu s-ar putea nimic. Nu există nicio posibilitate să merg la Academica Clinceni. Acum vreo zece zile, am primit un telefon de la domnul primar și am răspuns că nu vin.

Nu am de ce să merg acolo, pentru că au datorii foarte mari. Nu a existat nicio propunere. Mi-au spus să purtăm o discuție și le-am răspuns că nu mă interesează. Dar deja sunt alegerile făcute acolo. N-am vorbit cu Iulian Stoica niciodată.

ADVERTISEMENT

Sunt amic cu cei de la Clinceni. Am mai fost pe la ei, acum ceva timp. Acum vreo doi ani, chiar le-am făcut o propunere. Am avut o discuție cu ei pentru a veni noi în management cu câțiva asociați, dar propunerea a fost refuzată.

Situația clubului era și atunci așa ciudată. M-aș bucura să aibă un nou investitor. N-am idee cine este acolo, dar, dacă a venit un invesitor, e foarte bine, pentru că e benefic pentru fotbalul românesc”, a declarat Adrian Ilie, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Adrian Budeanu confirmă suma pe care Ionuț Chirilă a adus-o la Academica Clinceni

Sorin Parancea, fostul director executiv al Academicii Clinceni, a anunțat, în exclusivitate, pentru FANATIK, că antrenorul Ionuț Chirilă a adus 150.000 de euro împrumut la club de la un om de afaceri, pentru a mai diminua din datoriile formației ilfovene. Informația a fost confirmată de primarul Adrian Budeanu, care susține că suma a fost deja înapoiată.

„Ionuţ Chirilă a venit cu 150.000 de euro de la un alt investitor, însă am restituit suma din tranşa din drepturile tv”, a spus Adrian Budeanu, la Digi Sport.

Ionuț Chirilă nu vrea să rezilieze contractul cu Academica Clinceni

Deși conducera Academicii Clinceni vrea să-l aducă antrenor principal pe Flavius Stoica, Ionuț Chirilă spune că nu este dispus să rezilieze de comun acord înțelegerea cu formația ilfoveană.

„Păi, cum să fie cineva numit peste mine? Nu ştiu care e situaţia. Eu am venit la antrenament la ora zece dimineaţa, erau porţile închise. Toţi jucătorii mei s-au prezentat la antrenament într-un frig groaznic şi erau porţile închise.

Mă pot demite dacă vor. Pot rezilia unilateral contractul. După ce i-am ajutat şi din punct de vedere financiar, mi se ia oportunitatea de a juca acest meci cu dinamo, dar vom vedea ce se întâmplă. Păi, cum să renunţ?

Pot să facă ce vor. Care e problema? Există un contract pe doi ani cu lucruri bine stabilite. Dacă vor să mă demită, e problema lor. Eu am luat Academica Clinceni într-o situaţie dezastruoasă, în care jucătorii erau la limita răbdării. Am luat echipa după ce se renunţase la zece jucători din echipa care se calificase în play-off.

Dacă vor, ei pot continua managementul dezastruos al echipei. Eu sunt antrenorul echipei şi mâine mă voi prezenta la antrenament”, a spus Ionuț Chirilă, pentru ProSport.

  • 16 este locul ocupat de Academica Clinceni în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT