News

Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, audiat la DNA. Reacția acestuia: ”Sunt nevinovat și o voi dovedi”. Update

07.07.2020 | 12:55
Adrian Ionel directorul suspendat al Unifarm audiat la DNA Reactia acestuia Sunt nevinovat si o voi dovedi Update
Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, este audiat la DNA. Ce acuzații i se aduc. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 12:57. Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, a declarat, marţi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiat în dosarul în care este acuzat, printre altele, de luare de mită, că este nevinovat.

“Sunt nevinovat şi voi dovedi acest lucru”, a afirmat Adrian Ionel, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, Adrian Ionel s-a prezentat la DNA pentru o confruntare cu unul dintre denunţătorii din acest caz.

ADVERTISEMENT

Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, audiat la DNA. Ce acuzații i se aduc


Știrea inițială: 7 iulie, ora 11:45

Adrian Ionel, directorul suspendat din funcție de la Unifarm, a ajuns marți dimineață în fața procurorilor de la DNA pentru a fi audiat.

Din primele informații, acesta ar urma să fie confruntat cu denunțătorul din acest caz în care este acuzați de corupție.

ADVERTISEMENT

La ora 10:00, când a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție, Adrian Ionel nu a dat nicio declarație în fața presei.

Suspendat din funcția de director la Unifarm după scandalul de corupție izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, Adrian Ionel s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat, printre altele, de luare de mită.

ADVERTISEMENT

La finalul săptămânii trecute, directorul Unifarm a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile pentru că ar fi luat mită peste 700.000 de euro. Potrivit comunicatului DNA, întreaga operațiune s-a desfășurat printr-un intermediar, care a perceput la rândul său un comision de aproximativ 15% pentru a primi banii.

Tot atunci, procurorii DNA au emis un comunicat prin care anunță acuzele care-i sunt aduse directorului Unifarm, în plină epidemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a inculpatului IONEL EUGEN ADRIAN, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • – luare de mită,
  • – abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
  • – complicitate la trafic de influență,
  • – instigare la fals intelectual,
  • – folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, au transmis procurorii DNA.

Cum se apără Adrian Ionel în fața acuzațiilor

Conform procurorilor, în această speță există date și probe care arată că, în calitate de director general al C.N. Unifarm SA, Adrian Ionel, ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19.

În cauză erau circa 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale pentru perioada pandemiei.

La scurt timp după izbucnirea acestui mega scandal de corupție, Adrian Ionel a ieșit public și a declarat că e nevinovat. “Sunt nevinovat și aștept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt. Vă mulțumesc”, a declarat Adrian Ionel, imediat după comunicatul DNA, pentru Ziare.com.

ADVERTISEMENT
Tags: