News

Adrian Marinescu, despre descoperirea unui tratament împotriva coronavirusului: “Avem o terapie eficientă”

19.03.2021 | 22:47
Adrian Marinescu despre descoperirea unui tratament impotriva coronavirusului Avem o terapie eficienta
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu, din cadrul Institutului Matei Balș, a oferit un anunț foarte important despre un tratament împotriva coronavirusului, declarând că: “avem o terapie eficientă, este deja aprobată în SUA si alte state, am folosit-o și noi într-un studiu”.

O schemă de tratament care combină doi anticorpi, bamlanivimab și etesevimab, s-a dovedit eficientă pentru persoanele care sunt predispuse la complicații grave

ADVERTISEMENT

Încă de la finalul anului trecut, anticorpii monoclonali au fost folosiți ca tratament împotriva infecției cu SARS-CoV-2, cu rezultate bune.

Medicul Adrian Marinescu, anunț foarte important despre un tratament împotriva coronavirusului: “Avem o terapie eficientă, este deja aprobată în SUA”

“Este evident că sunt lucruri diferite: trebuie să avem o campanie de vaccinare cât mai dinamică, dar ai nevoie și de terapii care să fie eficiente. Nu știu dacă am ajuns la vreo variantă miraculoasă, ne-am dori să o avem, dar există terapii eficiente, cum sunt anticorpii monoclonali.

ADVERTISEMENT

Ei sunt deja aprobați în SUA și alte state. De ce ar fi utili? Este un tratament țintit, merge pe proteina Spike, dar cu o condiție, să fie administrat la debutul bolii.

Avem nevoie de testare și să fie administrat persoanelor cu vulnerabilități, chiar dacă în primele zile pare că situația este sub control.

ADVERTISEMENT

Mai sunt variante în studiu la Balș, dar nu este o variantă standard de terapie, să sperăm că va fi în curând. Vaccinarea ar trebui să meargă în paralel cu tratamentul acesta”, a declarat Adrian Marinescu la Antena 3.

A fost descoperit tratamentul pentru Covid-19 care reduce riscul de spitalizare și deces cu 87%

„Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. Există puţine alte boli la care avem medicamente care să ofere un beneficiu atât de mare”, a declarat Daniel Skovronsky, directorul științific al companiei Eli Lilly.

ADVERTISEMENT

De altfel, autorităţile de reglementare americane au autorizat încă din februarie terapia bazată pe combinația a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, pentru pacienţii de peste 12 ani care sunt predispuși la complicaţii grave.

Și tot atunci, Statele Unite au convenit asupra achiziţiei unui număr de minimum 100.000 de doze din acest tratament combinat, care, potrivit lui Skovronsky, „oferă o protecţie mai mare împotriva noilor tulpini”.

ADVERTISEMENT
Tags: