News

Adrian Marinescu: “Ivermectina nu va înlocui vaccinarea”

26.01.2021 | 21:41
Adrian Marinescu Ivermectina nu va inlocui vaccinarea
ADVERTISEMENT

Doctorul Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș, a oferit mai multe explicații despre ivermectină, medicamentul despre care se discută semnificativ în spațiul public, ca fiind o variantă de tratare a infecției cu noul coronavirus, declarând că “se face o mare confuzie, Ivermectina nu poate să înlocuiască vaccinarea, nu este o imunizare”.

Cadrul medical a explicat într-un interviu exclusiv pentru Fanatik în ce moduri ar putea să devină Ivermectina utilizată în tratarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 și ce se cunoaște în prezent despre beneficiile acestui medicament.

ADVERTISEMENT

Discuția despre Ivermectină a început la începutul anului trecut după ce o serie de cercetători americani au cerut aprobarea utilizării acestuia.

Adrian Marinescu: “Vaccinarea nu va fi înlocuită de Ivermectină”

“Trebuie să fim echilibrați în abordare, nu spune nimeni că acest medicament nu este util sau că nu va putea fi util după ce va trece prin niște etape de aprobare. În România auto-medicația funcționează, în general românii luau antibiotice fără prescripție, iar Ivermectina e clar că e dată fără prescripție.

ADVERTISEMENT

Date aflate în niște studii în derulare nu înseamnă că trebuie să luăm acel medicament. Sigur că experiență din Statele Unite ale Americii e importantă, nu este una chiar bogată, sunt doar niște date, îmbucurătoare, iar acolo acești pași au fost trecuți, mai pe repede-înainte.

Nu va fi greu să existe și în UE o autorizare a variantei pentru uz uman, dacă va fi cazul. Se face o mare confuzie, Ivermectina nu poate să înlocuiască vaccinarea, nu este o imunizare. 

ADVERTISEMENT

Aș putea să iau acest tratament o perioadă mai lungă, ar putea să împiedice îmbolnăvirea, ar putea să fie o soluție pentru cei deja diagnosticați și ar mai putea să fie folosit ca profilaxie”, a declarat medicul Marinescu la Digi24.

Americanii folosesc deja Ivermectina. Marinescu: „E foarte posibil să fie folosită și în România”

“Americanii au început să îl folosească de curând. E adevărat că acest OK este cumva de moment, dar la ei nu mai este o problemă în a îl folosi pentru că au aprobările de urgență necesare.

ADVERTISEMENT

Nu vorbim de studiile clinice care sunt în derulare,  vorbim de posibilitatea de a folosi acest medicament. Și în România au fost medicamente folosite cum este, de exemplu, Arbidolul care de asemenea și-a demonstrat eficiența fără să aibă foarte multe studii clinice și a ajuns să fie folosit.

L-am folosit și noi la Matei Balș. Deci e foarte posibil ca Ivermectina să fie folosită cât de curând și în România, dar trebuie să fie inclusă întru un protocol terapeutic. Adică trebuie să avem un OK de la comisiile de specialitate,” a declarat medicul de la Matei Balș”, a afirmat Adrian Marinescu pentru Fanatik.

ADVERTISEMENT