News

Adrian Marinescu, reacție după ce trei persoane au decedat la Spitalul Victor Babeș. Ce a spus medicul infecționist

12.04.2021 | 22:25
Adrian Marinescu reactie dupa ce trei persoane au decedat la Spitalul Victor Babes Ce a spus medicul infectionist
Vești bune despre sfârșitul pandemiei de Covid. Când va dispărea virusul, potrivit doctorului Adrian Marinescu. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Marinescu, infecționist în cadrul Spitalului Matei Balș, a avut luni o reacție după ce trei persoane au decedat la Spitalul Victor Babeș, în cadrul unității mobile de terapie intensivă, în urma unei defecțiuni care a făcut ca ventilatoarele să se oprească.

Trei pacienți au decedat în secția mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unei erori care a apărut la ventilatoarele care trebuiau să furnizeze oxigen pacienților aflați în stare critică.

ADVERTISEMENT

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a fost foarte tranșant în urma incidentului de la Babeș, spunând că Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ar trebui să își asume răspunderea.

Adrian Marinescu, reacție după ce trei persoane au murit la Spitalul Victor Babeș în secția ATI. Ce a spus infecționistul

“E clar că lucrurile nu au mai funcționat și a rămas doar varianta de a acționa manual, prin ventilare mecanică. Aceste manevre nu se fac ușor și a trebuit să fie făcute într-un timp foarte scurt, fiind pacienți critici.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță vorbim doar de forme critice, acolo sunt pacienți cu dezechilibre importante. Momentul până se ajunge la intubare poate fi foarte scurt, chiar și câteva minute.

De fiecare dată încercăm să găsim partea plină a paharului, deși realitatea este foarte dură. În aproximativ șase săptămâni de acum încolo situația ar trebui să fie echilibrată. Nu înseamnă că nu mai avem pandemie, nu mai avem infectări, ci că vom putea să tinem situația sub control.

ADVERTISEMENT

Toată Europa se pregătește de această perioadă a verii în care să avem în continuare pandemia, dar să avem o situație mult mai echilibrată”, a declarat Adrian Marinescu la Digi24.

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen la Victor Babeș

Presiunea pe rețeaua electrică se pare că a făcut ca ventilatoarele TIR-ului mobil care aparține Departamentului pentru Situații de Urgență, din incinta Spitalului Victor Babeș, să se oprească simultan.

ADVERTISEMENT

Cei trei pacienți care au decedat se aflau în stare critică, iar ceilalți pacienți au fost redirecționați către alte spitale, conform primelor informații, notează reporterii A3.

Cei cinci pacienți care au supraviețuit se află în stare stabilă, dar pentru ceilalți trei nu s-a mai putut face nimic, fiind vorba de niște bolnavi dependenți de oxigen în fiecare clipă.

ADVERTISEMENT