News

Ce spune Adrian Marinescu despre riscul apariției unei variante mai agresive de coronavirus. Cum vede situația din China

Medicul Adrian Marinescu consideră că riscul apariției unei variante mai agresive de coronavirus este foarte mic în acest moment și spune că nici în China nu mai sunt multe decese acum.
02.05.2022 | 23:22
Ce spune Adrian Marinescu despre riscul aparitiei unei variante mai agresive de coronavirus Cum vede situatia din China
ADVERTISEMENT

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din București este destul de optimist în privința viitoarelor mutații pe care le-ar putea suferi coronavirusul care a produs pandemia.

„Riscul apariției unei variante mai agresive de coronavirus, foarte mic”

Virusul suferă mutații în permanentă. Riscul să fie o variantă mai agresivă care într-adevăr să pună probleme, cu internări, terapie intensivă, riscul este foarte mic”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT

El a vorbit și despre situația din China, unde autoritățile comuniste au luat măsuri draconice pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Chinezii au avut întotdeauna o abordare care să fi luat măsuri nu stricte, super stricte. Plecând de la izolare totală, vrei, nu vrei, te izolezi”, a spus Adrian Marinescu, în ziua în care s-a aflat că, în China, inclusiv persoanele cu teste negative au fost obligate să se izoleze.

ADVERTISEMENT

Bine, este și o abordare care ține de partea politică. Și la ei, dacă ne uităm la statistici, sunt puține interrnări, puține decese”, a explicat medicul, referindu-se la orașele închise din ordinul autorităților de la Beijing.

„Cel mai bun sistem medical din lume a fost depășit”

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” a fost întrebat de ce, în Statele Unite ale Americii se poartă în continuare mască la interior.

ADVERTISEMENT

Americanii au avut o foarte mare problemă cu pandemia. Și au avut, în măsura în care au avut tot ce le trebuie. Cel mai bun sistem medical din lume a fost depășit”, a răspuns medicul Adrian Marinescu.

Și de ce crezi, pentru că oamenii sunt mai bonavi decât s-ar crede. Adică, fast food-ul și tot ceea ce facem și noi în Europa, dar ei sunt campioni, obezitatea a însemnat oameni care au făcut infecții severe și au fost depășiți. Aproape că nu-ți vine să crezi, dar s-a întâmplat!”, a adăugat infecționistul, care s-a întors recent din SUA.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu a vorbit, într-o ediție specială a emisiunii realizate de Marius Tucă, transmisă de cotidianul Gândul, despre evoluția pandemiei de coronavirus și despre felul în care statele cele mai puternice economic au acționat, din păcate fără prea mare succes, pentru a opri răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT
Tags: