Sport

Eduard Radaslavescu poate deveni primul jucător român care participă la două turnee finale U19: ”Mai întâi este interesul de grup”. Video

Eduard Radaslavescu a vorbit despre șansa pe care o are de deveni primul jucător român care participă la două turnee finale U19.
20.03.2023 | 18:12
Eduard Radaslavescu poate deveni primul jucator roman care participa la doua turnee finale U19 Mai intai este interesul de grup Video
Mijlocașul Eduard Radaslavescu este aproape de o performanță unică, aceea de a deveni primul fotbalist român care participă la două turnee finale U19, și visează să dea golul calificării la Euro 2023. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
20-03-2023
16:20

Radaslavescu vrea să dea golul calificării împotriva Franței

Mijlocașul Eduard Radaslavescu este aproape de o performanță unică, aceea de a deveni primul fotbalist român care participă la două turnee finale U19, și visează să dea golul calificării la Euro 2023.

”Nu mă gândesc că pot deveni primul jucător român ce participă la două turnee finale U19. Mai întâi este interesul de grup și vrem ca echipa națională să se califice. E ceva frumos, am participat și anul trecut. E un sentiment unic să reprezinți România la un Campionat European.

Suntem încrezători și abia așteptăm să înceapă meciurile. Ne știm cu toții, cu mulți mă știu de când eram mici la Academie. Celor aflați la început de drum la U19 le transmit să vină cu încredere, pentru că majoritatea sunt jucători importanți la echipe din SuperLiga. Îi așteptăm cu drag să ne ajute și să ne calificăm din nou.

Lăsând la o parte Franța, care oricum este cel mai mare nume din grupă, fiecare meci va fi dificil, dar noi trebuie să o luăm ușor, ne gândim doar la prima partidă cu Norvegia.

Principalul atu al nostru la acest turneu de calificare este foamea de rezultate, chiar dacă anul trecut ne-am calificat la Euro și automat vine o presiune din spate, totuși România nu a participat la multe Campionate Europene.

Normal că îmi doresc să joc toate minutele, fiecare jucător își dorește să evolueze cât mai mult. Îmi pare rău că anul trecut nu am jucat toate minutele, dar am încercat să-mi ajut echipa și acum o să fac la fel.

Rolul e meu e să dau goluri și pase decisive, cei voi reuși nu contează, important e să ajut cât pot de mult. Mi-ar plăcea să marchez cu Franța pe final de meci și să fie golul decisiv care ne duce la Euro.

Când joci la nivel internațional sunt altfel de meciuri, sunt mai grele în intensitate, în ritm. E ceva diferit, dar cred că am făcut-o destul de bine. Pentru a doua parte a sezonului îmi doresc să fiu sănătos, să bifez cât mai multe minute și când se apelează la serviciile mele să-mi ajut cât pot echipa și să luăm campionatul”, a declarat Radaslavescu, într-un interviu pentru FRF.tv. VEZI VIDEO AICI

Puștiul de doar 17 ani de la Farul Constanța a avut parte de un sezon excepțional reușind să marcheze 4 goluri în 10 meciuri jucate în SuperLiga, în ciuda faptului că nu a fost integralist în niciun joc.

Convocare așteptată pentru Adrian Mazilu la naționala U19

Așa cum era de așteptat, forma extraordinară arătată în acest an i-a adus lui Adrian Mazilu convocarea la naționala U19 a României, care va juca la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea Campionatului European din această vară.

ADVERTISEMENT

Pe lângă noua ”perlă” din curtea lui Gică Hagi, alți jucători importanți care au fost chemați la lot sunt Atanas Trică, Alexandru Musi, David Sala, Rareș Pop, Eduard Radaslavescu și Andrei Borza.

Cei 21 de jucători convocați de Alexandru Pelici pentru Turul de Elită sunt următorii:

  • Portari: David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), Mihai Ciontoș (AFC Progresul 1944 Spartac)
  • Fundași: David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Andrei Borza (Farul Constanţa), Ștefan Duțu (Farul Constanţa 2), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)
  • Mijlocași: Eduard Radaslavescu (FCSB), Rareș Pop (UTA Arad), Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (Politehnica Iași), Vlasti Martinovic (Farul Constanţa 2), Denis Bujor (AFC Unirea 04 Slobozia), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia)
  • Atacanți: Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)
ADVERTISEMENT

Când se joacă meciurile din Turul de Elită

”Tricolorii” au reușit calificarea la Turul de Elită după ce au terminat pe primul loc, fără înfrângere și fără gol primit, grupa de calificare, dar acum se anunță un mini-turneu mult mai greu, în Franța, adversarii fiind de calibru.

România face parte din Grupa 1, alături de reprezentativele Franței, Norvegiei și Irlandei de Nord, iar programul partidelor este următorul:

ADVERTISEMENT
  • 22 martie, ora 16:00: Norvegia U19 – România U19
  • 25 martie, ora 16:00: România U19 – Irlanda de Nord U19
  • 28 martie, ora 16:00: România U19 – Franța U19

Primele clasate din cele șapte grupe de la Turul de Elită vor obține calificarea la Campionatul European U19 din această vară. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie și va fi găzduit de Malta.

ADVERTISEMENT

Înfrângeri în amicale cu Slovenia

După ce a obținut calificarea la Turul de Elită, echipa națională U19 a României a pierdut două meciuri amicale disputate în deplasare în toamna anului trecut în fața reprezentativei similare a Sloveniei, 0-3 și 0-1.

La aceste partide verificare selecționerul Alexandru Pelici a încercat mai mulți jucători noi. În plus, Răzvan Pașcalău, Cătălin Vulturar și Rareș Burnete, toți de la formația italiană Lecce, nu au putut fi prezenți deoarece clubul nu le-a dat drumul pentru că nu era dată FIFA.

ADVERTISEMENT