Fotbal intern

Adrian Mihalcea atacă promovarea în Liga 1 cu Dunărea Călăraşi

Antrenor la Dunărea Călărăşi, fostul dinamovist Adrian Mihalcea şi-a propus să promoveze în premieră echipa de la malul Dunării în primul eşalon valoric în sezonul următor....
14.06.2017 | 11:13
Adrian Mihalcea ataca promovarea in Liga 1 cu Dunarea Calarasi

Antrenor la Dunărea Călărăşi, fostul dinamovist Adrian Mihalcea şi-a propus să promoveze în premieră echipa de la malul Dunării în primul eşalon valoric în sezonul următor.

Înfiinţată în 1920, Dunărea Călăraşi speră să prindă centenarul clubului într-o atmosferă de sărbătoare cu meciuri contra Stelei şi a lui Dinamo. În sezonul 2017-2018, echipa de la Dunăre se anunţă una dintre principalele candidate la promovare. În returul din liga secundă a făcut furori şi a fost învinsă de numai două ori. A terminat sezonul cu 4 victorii consecutive. „Am avut o primă parte de campionat dezastruoasă, din mai multe motive, mai ales pentru că în vara am pierdut 15 jucători, după ratarea promovării.” spune antrenorul echipei Adrian Mihalcea. „În prima parte am început foarte prost campionatul, dar în retur am spălat imaginea!” recunoaşte şi portarul Cezar Lungu, fost la Steaua.

Mihalcea este şeful din vestiar

La finalul sezonului 2015-2016, echipa de la malul Dunării rata dramatic barajul pentru promovare după 3-1 şi 1-4 cu UTA Arad. Acum, la Călăraşi se va ataca promovarea cu Adrian Mihalcea ca antrenor. Fostul atacant dinamovist e pus pe fapte mari. „Sunt la cursurile de licenţă pro şi am lucrat cu selecţionerul Daum, adică o şcoală germană, îl urmăresc pe Cosmin Contra, şcoala spaniolă, am prieteni în Italia şi sunt abonat la nişte site-uri unde urmărsc antrenori ca Ancelotti sau Allegri. Nu poţi să copiezi pe cineva. Iau de la fiecare câte ceva, ce mă ajută pe mine şi ce pot să implementez la echipă!” dezvăluie Mihalcea. Jucâtorii îi ştiu de frică antrenorului şi încearcă să nu-i iasă din cuvânt. „Antrenor tânăr, preocupat de meseria lui şi încercă să ne motiveze cât mai bine la fiecare meci.” ne-a declarat Cezar Lungu, în timp ce Bogdan Şandru, unul dintre oamenii de bază ai echipei spune „ Avem momente când nu suntem concentraţi şi nu respectăm ce ne spune la antrenamente. Dacă îl supărăm cu ceva, devine foarte drastic”. 

Condiţii propice pentru performanţă

Jucător cu experienţă în Liga I, Bogdan Şandru se declară mulţumit de condiţiile gasite la Călăraşi. “Ar fi ok sa existe mai multe cluburi ca aici. Avem stadion propriu, terenuri de antrenament, sală de forţă, bazin de recuperare şi în plus o stabilitate financiară. Orice jucător îşi doreşte asta, te poţi concentra mult mai uşor aşa doar pe fotbal”, spune fundaşul împrumutat în ultimul sezon la Călăraşi de Pandurii Tg.Jiu.”Există toate condiţiile necesare pentru o echipă de Liga I”, concluzionează portarul Cezar Lungu.

A fost atacant, dar pune baza pe defensivă

Mihalcea are 16 selecţii la naţionala şi a fost atacant cu mare poftă de gol. A marcat 68 de goluri pentru Dinamo în prima ligă. La începutul meserie de antrenor a abordat mai mult stilul italian. „În ultima perioadă am riscat ca să încercăm să facem specatacol şi să marcăm mai multe goluri. Este vorba de un fotbal total si actual, în care fiecare jucător trebuie să facă ambele faze. Nu mai sunt jucătorii cu numărul 10, care să îţi rămână doar în ofensivă.”

Visează să o antreneze pe Dinamo

Ca orice fotbalist, Mihalcea visează că poate antrena echipa la care a evoluat. Cu Dinamo are 4 trofee in palmares. „Nu mă multumesc cu puţin si nu vreau să rămân un antrenor doar de liga a doua, vrau să ajung în prima ligă, să mă bat şi să am performanţe. Nu mă gândesc acum că daca mâine nu ajung la Dinamo, renunţ! Nu! E normal, că am jucat acolo şi că am sufletul acolo şi îmi doresc să ajung să o antrenez pe Dinamo şi sunt convins că va veni un moment în care şi eu şi ei vom fi diponibili să lucrăm.” Recunoaşte Mihalcea, fan declarat al lui Dinamo.

Nu ar accepta să antreneze Steaua

Cu sânge alb-roşu în vene, antrenorul de la Călăraşi exclude în viitor o experienţă pe banca marii rivale. „Steaua se şi refuza, dar oricum nu cred că va veni vreo propunere de la ei, din cauza trecutului meu. Nu am stat un an la o rivala, ci aproape o viaţă”, afirmă Mihalcea. Nicolae Dică a făcut saltul de la o echipă din ligile inferiore la FCSB : A fost cazul Rădoi, care a încercat direct de la prima divizie şi, dacă nu i-a reuşit, nu înseamnă că nu va fi un antrenor bun. Dică are ceva experienţă. Are capacitatea să facă lucruri bune la Steaua. Glumind acum, nu că mi-a plăcea să faca lucruri bune la Steaua, dar e un coleg şi îi urez baftă!” glumeşte fostul dinamovist.