Fotbal intern

Adrian Mititelu a ales noul antrenor pentru FC U Craiova: „Va fi un moment zero”

27.10.2020 | 13:33
Adrian Mititelu a ales noul antrenor pentru FC U Craiova Va fi un moment zero
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a identificat antrenorul care îi va lua locul lui Nicolo Napoli pe banca tehnică a echipei FC U Craiova. Italianul a plecat în luna octombrie, deși echipa se afla pe primul loc în Liga 2.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că plecarea lui Napoli a fost provocată de presiunea pusă de ultrașii din Peluza Sud 1997, care l-au contestat pe italian încă de la revenirea la Craiova.

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Napoli, interimar a rămas Dan Vasilică, cel care a stat pe bancă la meciurile cu ACSO Filiași, din Cupa României și Petrolul Ploiești, din Liga 2.

Adrian Mititelu a ales noul antrenor pentru FC U Craiova: „Dan Vasilică rămâne până în iarnă”

Rezultatele bune nu au fost suficiente pentru ca Nicolo Napoli să rămână în postura de antrenor principal al echipei FC U Craiova. Deja un obișnuit prin Bănie, italianul a căzut în dizgrația suporterilor olteni și a fost aspru contestat imediat ce s-a reîntors la alb-albaștrii. Suporterii din Peluza Sud 1997 l-au susținut pe Eugen Trică, cel demis de Mititelu chiar înainte de startul sezonului.

ADVERTISEMENT

Nicolo Napoli a cedat presiunii după victoria cu 5-0 în fața Rapidului și a plecat de la Craiova. Echipa a rămas pe mâna interimarului Dan Vasilică, ajutat de secunzii Adrian Filip, Ovodiu Dănănae și antrenorul cu portarii Valentin David. Fanii olteni s-au gândit că la club ar putea reveni Eugen Trică, însă fostul mijlocaș a negat această posibilitate în exclusivitate pentru FANATIK:

„Nu se pune problema! Chiar nu se pune problema. Eu deocamdată stau liniștit, probabil că de la iarnă o să încerc să iau o decizie. Sunt ceva discuții, dar momentan nu vreau să… de la iarnă! Au fost discuții cu mai multe cluburi”, a dezvăluit Trică.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a clarificat subiectul antrenorului de la FC U Craiova și a anunțat că nu se pune problema unei schimbări înaintea pauzei de iarnă. Patronul oltenilor a dezvăluit că Dan Vasilică se bucură de sprijinul total al conducerii și nu va fi înlocuit momentan.

„Nu vă ascund că avem la echipă un antrenor interimar care el a muncit cel mai mult la echipa asta. El este autorul moral al acestei echipe. Antrenamntele sale fizice sunt atât de bune și le dă la jucători tonusul, dar și posibilitatea ca ei să își etaleze și mai bine valoarea pe teren.

ADVERTISEMENT

Un jucător care este pregătit foarte bine fizic poate să facă mult mai bine pe teren față de un fotbalist care nu este pregătit fizic. Dacă înainte de acest meci (n.r jocul cu Petrolul) poate că încă nu eram hotărât sută la sută, după acest meci am luat decizia finală.

Așa că îl vom păstra pe Dan Vasilică până în iarnă indiferent de ce se va întâmpla. Este un om care cunoaște foarte bine lotul și știe toate metehnele jucătorilor. Este unul dintre cei mai vechi de aici de la club. Dan Vasilică va rămâne până în iarnă”, a comentat Mititelu pentru Editie.ro.

Cine vine din iarnă? „E un om serios, a mai antrenat prin România”

Patronul clubului FC U Craiova a vorbit și despre viitorul antrenor al echipei. Deși Dan Vasilică are scaunul asigurat până la sosirea pauzei de iarnă, tehnicianul va fi înlocuit atunci, iar în pole-position este un tehnician străin.

„Cel cu care am avut discuții este un antrenor de afară, dar a mai antrenat prin România. Momentan, discuțiile sunt avansate cu un singur antrenor. Acest antrenor este o persoană foarte serioasă. Mi-a transmis că ar vrea să preia echipa la un moment zero, cum ar fi o pauză.

Are nevoie să cunoască toți jucătorii și să studieze foarte bine lucrurile. Vrea să se înhame la o muncă la care nu vrea să fie tras apoi la răspundere. Nu vrea să dea vina pe cel care a pregătit echipa înaintea lui. Că a fost antrenată de Napoli sau că echipa a fost făcută de Trică”, a completat Mititelu.

Pentru FC U Craiova urmează partida de acasă, cu Aerostar Bacău. Meciul din etapa a 10-a a Ligii 2 se va disputa marți, 3 noiembrie, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT