Sport

FC U Craiova, al doilea atacant transferat în două zile. Echipa lui Adrian Mititelu a luat un vârf din Italia

FC U Craiova a făcut un profit de peste un milion de euro din vânzarea lui Andrea Compagno la FCSB. A încasat 1,5 milioane și a adus în loc doi atacanți pentru doar 250 de mii de euro.
04.09.2022 | 20:46
FC U Craiova al doilea atacant transferat in doua zile Echipa lui Adrian Mititelu a luat un varf din Italia
Adrian Mititelu s-a resemnat după remiza cu UTA Arad. Finanțatorul oltenilor nu se mai gândește la calificarea în play-off. sursă foto: hepta
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Andrea Compagno la FCSB pentru 1,5 milioane de euro a lăsat un gol serios în ofensiva lui FC U Craiova, astfel că patronul Adrian Mititelu a mutat imediat și i-a adus pe atacanții Vladislav Blănuță și pe Jibril Ibrahim.

 

Mititelu a vândut un atacant pe 1,5 milioane de euro și a adus doi pentru 250 de mii

În vârstă de 20 de ani, Blănuță este internațional moldovean și a fost împrumutat pentru acest sezon de la gruparea din Serie C, Pescara.

ADVERTISEMENT

Format la academia Rapidului, el a plecat în Italia în 2019, iar dacă va convinge în Bănie ar putea fi transferat definitiv pentru 400 de mii de euro.

Totodată, FC U Craiova a plătit 250 de mii de euro pentru achiziționarea lui Ibrahim, golgeterul din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Ibrahim, transferat la sugestia lui Mititelu jr.

Atacantul nigerian de 19 ani a marcat cinci goluri în cele cinci meciuri jucate în actuala stagiune pentru finalista Cupei Moldovei din ediția precedentă, FC Sfîntul Gheorghe.

Ibrahim a semnat un contract valabil pe patru ani cu FC U Craiova, care va trebui să mai achite moldovenilor un procent de 20 la sută la următorul transfer.

ADVERTISEMENT

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, a dezvăluit că l-a adus pe atacantul nigerian la recomandarea fiului său“Impresarul care l-a adus pe Jibril Ibrahim din Nigeria în Moldova i l-a propus fiului meu, prin aprilie-mai, iar Adiță l-a urmărit atent timp de vreo lună. I-a plăcut. Mi l-a descris ca pe un fotbalist cu un potențial uriaș, tehnic, care lovește bine mingea cu ambele picioare, și cu viteză foarte bună.Jibril Ibrahim poate să joace și vârf și al doilea atacant. Nu este același tip de atacant ca și Compagno. Se aseamănă mai mult cu Ionel Ganea sau cu Adrian Ungur.”

Ibrahim va putea juca abia din octombrie

Gruparea olteană va trebui să mai aștepte aproape o lună pentru a-l putea utiliza pe Jibril Ibrahim din cauza formalităților mai complicate pentru fotbaliștii extracomunitari.

ADVERTISEMENT

“Jucătorul se află încă în Moldova. A semnat contractul la Chișinău, în prezența fiului meu. Abia miercuri îi luăm viza. Apoi mai durează două-trei săptămâni până îi obținem autorizația de muncă. Va putea juca, probabil, după pauza pentru meciurile naționalei, din octombrie”, a declarat Adrian Mititelu.

Până la debutul lui Jibril Ibrahim, FC U Craiova se pregătește să înfrunte în etapa viitoare liderul din Superliga României, Rapid.

ADVERTISEMENT