Sport

Adrian Mititelu a luat decizia finală: meciul FCU Craiova – U Cluj se va juca fără spectatori! „Vom câștiga pariul cu galeria!” Video Exclusiv

Adrian Mititelu a decis ca meciul FC U Craiova - U Cluj să se joace fără spectatori. Patronul oltenilor este în război total cu ultraşii de la Peluza Sud 1997.
03.02.2023 | 13:52
Adrian Mititelu a luat decizia finala meciul FCU Craiova  U Cluj se va juca fara spectatori Vom castiga pariul cu galeria Video Exclusiv
Adrian Mititelu a luat decizia finală: meciul FCU Craiova - U Cluj se va juca fără spectatori! „Vom câștiga pariul cu galeria!” Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meciul dintre FC U Craiova şi U Cluj, programat vineri, de la ora 20:00 în etapa a 24-a din SuperLiga se va disputa fără spectatori. Decizia a fost luată de Adrian Mititelu după scandalul xenofob de la Sf. Gheorghe.

Adrian Mititelu a luat decizia finală: meciul FC U Craiova – U Cluj se va juca fără spectatori: “Este o decizie în favoarea clubului”

Patronul celor de la FC U Craiova a dezvăluit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că decizia este în favoarea echipei şi speră ca la următorul meci de pe teren propriu să poată intra spectatorii care nu vin să facă scandal:

ADVERTISEMENT

“Meciul se va disputa cu porţile închise, nu s-au emis bilete. Decizia este acoperită de toată logica posibilă, având în vedere conjunctura. Este o decizie în favoarea clubului, deşi produce frustrare, indignare şi suferinţă pentru câteva mii de oameni.

Este o decizie care în acest moment este bine-venită. Nu, pentru că nu aveam posibilitatea să organizăm un astfel de acces. Trebuia un nou regulament, criterii foarte clare şi nu puteam organiza acest lucru în timp scurt.

ADVERTISEMENT

“Vom încerca să adoptăm un model mult mai sănătos şi de viitor, pentru că nu se mai poate continua aşa”

Există pentru viitorul apropiat, nu ştiu dacă din etapa viitoare când jucăm acasă, dar vom încerca să adoptăm un model mult mai sănătos şi de viitor, pentru că nu se mai poate continua aşa. Un model în care oamenii care vor să vină la meciuri să înţeleagă că lumea s-a schimbat.

Trebuie să ne comportăm cuviincos, să existe respect, să nu mai înjurăm nici fotbaliştii, nici acţionarii, nici adversarii. Este un meci de fotbal pe un stadion ultramodern. Un meci în care oamenii să poată veni la stadion să mănânce un hot dog, să bea un suc. 

ADVERTISEMENT

Ar putea fi şi o bere, dar deocamdată nu este reglementată chestia asta. Este o mizerie, pentru că în toată Europa Occidentală este această practică în care oamenii se simt bine indiferent de rezultatul meciului”.

VEZI VIDEO:

“De acum înainte, la noi la stadion nu vor mai intra aceşti indivizi”

Patronul celor de la FC U Craiova este sigur că va câştiga pariul cu ultraşii echipei, chiar dacă în acest sezon vor rămâne cu foarte puţini suporteri:

ADVERTISEMENT

“La noi încă a rămas canibalismul şi sălbăticia anilor 90 în care trebuie înjuraţi neapărat patronul, jucătorii şi când nu le place, antrenorul. Ne urcăm în autocarul echipei şi îi tragem la răspundere pe jucători.

Mergem la aeroport şi îi spunem unui antrenor angajat de club că nu are ce căuta la club. Vă daţi seama până unde s-a ajuns? S-a creat impresia că este sat fără câini şi ei pot să facă orice. Nu se poate face orice şi trebuia să existe un moment zero, cel puţin în ceea ce ne priveşte. 

De acum înainte, la noi la stadion nu vor mai intra aceşti indivizi. Ştiu, există şi riscul să rămânem cu foarte puţini spectatori. Şi aşa nu ne putem lăuda cu foarte mulţi, însă eu cred că în timp, vom câştiga acest pariu şi vom ajunge să avem un număr mare de fani, care se vor simţi foarte bine pe arenă şi vor aprecia această transformare”, a spus Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

“Oamenii ăştia sunt stupefiaţi”

Adrian Mititelu a spus la emisiunea moderată de Horia Ivanovici că jucătorii străini de la echipă sunt stupefiaţi de comportamentul liderului de galerie Andrei Preda, zis “Gogoaşă”:

“Am vorbit cu jucătorii şi am încercat să îi stimulez, să îi încurajez. Vă daţi seama că nu este uşor după ceea ce s-a întâmplat la Sf. Gheorghe. Pornim cu handicap, nu neapărat că lipsesc suporterii, că s-a jucat şi în pandemie.

Iar când vrei, poţi, dar discuţiile, jignirile… Vă daţi seama că acest autopropus lider de galerie vine şi se urinează la poarta patronului echipei, se şi filmează şi o dă publicităţii, vă daţi seama că oamenii ăştia sunt stupefiaţi”, a spus Adrian Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT