Sport

Adrian Mititelu a pierdut 13,7 milioane de euro în instanţă! Victor Piţurcă primeşte o sumă impresionantă

Adrian Mititelu a suferit o lovitură devastatoare în instanţă. A pierdut un teren în valoare de 13,7 milioane de euro, bani care vor reveni celor înscrişi la masa credală în falimentul fostei Universitatea Craiova.
13.12.2021 | 17:05
Adrian Mititelu a pierdut 137 milioane de euro in instanta Victor Piturca primeste o suma impresionanta
Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă, pe vremea când relaţiile dintre cei doi erau cordiale
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu primeşte lovitură după lovitură în instanţă. Tribunalul Dolj a hotărât ca societatea aflată în faliment să fie despăgubită de Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor cu 13,7 milioane de euro.

Adrian Mititelu a pierdut 13,7 milioane de euro în instanţă!

Obiectul îl reprezintă un teren de 43 de hectare din Craiova. În sentinţa publicată pe portalul just.ro, pe 26 noiembrie, se arată că:

ADVERTISEMENT

„Obligă pârâta Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor să acorde măsuri compensatorii prin 64.238.400 puncte corespunzătoare suprafeței de teren de 43 ha teren intravilan situat în Municipiul Craiova, în favoarea reclamantei FOTBAL CLUB U. CRAIOVA S.A”.

Victor Piţurcă are de recuperat 7 milioane de euro!

Cele 64.238.400 de puncte reprezintă suma echivalentă în lei, adică aproximativ 13 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Această sumă va fi distribuită creditorilor înscrişi la masa credală în falimentul fostei societăţi, Fotbal Club U. Craiova S.A., deschis în anul 2014.

Victor Piţurcă este în fruntea masei credale şi va beneficia de cea mai mare sumă din cele 13,7 milioane de euro. Fostul antrenor al echipei este înscris cu 6.964.893 euro.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Piţi să se înscrie cu această sumă uriaşă la masa credală!

Această datorie uriaşă a fost reclamată de fostul tehnician, pe baza deciziei Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor a FRF, din martie 2011, când Adrian Mititelu i-a reziliat unilateral contractul.

Pe 26 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat câştig de cauză lui Victor Piţurcă în procesul în care patronul Adrian Mititelu a contestat decizia forurilor sportive care au decis că FC U Craiova SA era obligată să plătească daune.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor nu e dispus să renunţe: “Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro, bani cu care clubul îmi este dator”

Victor Piţurcă a spus recent că nu va renunţa la niciun euro din cele 7 milioane de euro pe care trebuie să le recupereze de la Adrian Mititelu:

“Merg cu el pe două fronturi. Ne-am judecat mai întâi la Federație, au dat-o cam așa, mai mult i-au dat lui dreptate. M-am dus la TAS.

Procesul la TAS e destul de mult, am plătit taxa de înscriere o mie de franci, iar judecarea acolo costă 50.000 de franci.

Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro, bani cu care clubul îmi este dator. El acum zice că nu e clubul ăla, că e altul.

Niște jucători din Australia s-au adresat la FIFA și-au câștigat procesele spunând că echipa este continuatoarea celei de atunci. Doar că la mine e suma foarte mare”, a spus Piţurcă pentru Gsp.

  • 13.700.000 de euro pierde Mititelu după decizia instanţei
  • 6.964.893 euro este suma cu care este înscris Victor Piţurcă la masa credală
ADVERTISEMENT