Sport

Adrian Mititelu, petrecere cu lăutari în prima zi de libertate. Patronul FC U Craiova, sărbătorit pe versurile „Oltenia Eterna Terra Nova”. Video

Adrian Mititelu (54 de ani) a fost eliberat din închisoare miercuri, 6 iulie. Patronul lui FC U Craiova 1948 a organizat o petrecere cu lăutari la restaurantul ”Perinița”.
06.07.2022 | 23:52
Adrian Mititelu petrecere cu lautari in prima zi de libertate Patronul FC U Craiova sarbatorit pe versurile Oltenia Eterna Terra Nova Video
Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a organizat o petrecere cu lăutari pentru a sărbători eliberarea din închisoare. Sursă foto: Facebook Ion Spanu
ADVERTISEMENT
06-07-2022
20:53

Petrecere de eliberare pentru Adrian Mititelu

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a organizat o petrecere cu lăutari pentru a sărbători eliberarea din închisoare.

Alături de omul de afaceri s-a aflat fiul său Adrian Mititelu jr., președintele Marcel Pușcaș, antrenorul Marius Croitoru, dar și alți apropiați ai clubului. Patronul FC U și fiul său au cântat ținându-se gât imnul Universității Craiova, acompaniați de lăutari.

Una dintre dedicații l-a vizat direct pe tehnicianul Marius Croitoru, drept „mulțumire” pentru venirea sa de la FC Botoșani în Bănie. ”Trandafir de la Moldova, te-am adus drept la Craiova”, i s-a cântat antrenorului.

06-07-2022
13:44

Adrian Mititelu, îmbrăcat în roșu complet la ieșirea din arest

Adrian Mititelu (54 de ani) a fost eliberat din arest după ce a ispășit un an și șapte luni din pedeapsa de trei ani, pe care a primit-o pe 5 noiembrie 2020.

La ieșirea din închisoare, patronul lui FC U Craiova 1948 a surprins pe toată lumea, având în vedere că era îmbrăcat într-un trening de complet roșu, culoare pe care o urăște cel mai mult și pe care n-a purtat-o niciodată până acum.

Este de notorietate rivalitatea oltenilor cu Dinamo, echipă pe care niciun suporter al „Științei” nu o poate suporta, în special unul atât de înfocat precum este Adrian Mititelu.

06-07-2022
13:30

Adrian Mititelu, primele declarații după eliberare: „Nu am făcut nicio faptă penală!”

Adrian Mititelu a oferit și câteva declarații după eliberarea din penitenciar: „Nu am făcut nicio faptă penală! Așa a fost să fie. Am făcut-o și pe-asta! Probabil că toți vor beneficia de aceste prevederi. Eu vă dau cuvântul meu de onoare că sunt nevinovat.

Mereu am sperat că se va face dreptate și încă sper asta! Voi merge la CEDO. Nu știu care o să fie primul lucru pe care o să-l fac, dar vreau să vă spun că libertatea este foarte prețioasă. Când nu o mai ai, atunci vezi cât de importantă e”.

Adrian Mititelu abia așteaptă să revină pe stadion la meciurile lui FC U Craiova 1948: „Vă dați seama că echipa e viața mea. Pentru echipa asta am pierdut foarte mulți bani și am trecut prin multe. O să încerc să fac în așa fel ca cei care au rămas alături de noi, să fie mulțumiți și să le aducem bucuria. De fotbal o să vorbim zilele următoare”.

06-07-2022
13:06

Adrian Mititelu a fost eliberat din închisoare

Adrian Mititelu a ieșit în sfârșit din închisoare și a avut parte de o primire extrem de călduroasă din partea familiei. 

 

Îmbrăcat cu un trening roșu, momentul cel mare a fost întâmpinat cu urale, iar Mititelu Jr. a fost primul care l-a îmbrățișat pe Mititelu senior, urmat de soția acestuia. 

06-07-2022
12:56

Adrian Mititelu, așteptat de familie la penitenciar

Zi mare pentru familia Mititelu, care a venit să îl întâmpine pe capul familiei la eliberarea din penitenciar.

Adrian Mititelu, așteptat de întreaga familie la ieșirea din penitenciar
Adrian Mititelu, așteptat de întreaga familie la ieșirea din penitenciar

FANATIK i-a surprins pe Adrian Mititelu Jr., alături de mama sa și de nepoți, în fața închisorii, de unde patronul lui FC U Craiova 1948 va fi ieși în cel mai scurt timp.

06-07-2022
12:20

Adrian Mititelu jr. anunță două transferuri

Adrian Mititelu jr. s-a arătat încântat de faptul că tatăl său va fi eliberat din închisoare și anunță că încearcă să rezolve două transferuri importante pentru FC U Craiova 1948.

”E o zi minunată de vară. Ne bucurăm. Îl așteptăm la treabă. Trebuie menționat că nu e o eliberare condiționată. A cerut revizuirea condamnării nelegale. I s-a suspendat executarea pedepsei. Cu siguranță că se va îndrepta împotriva statului pentru perioada de detenție.

Îl așteptăm să vină la treabă. Avem mult de muncă. Pregătim două transferuri, doi jucători impresionanți. E greu să le obținem semnăturile, dar încercăm. Vrem un fundaș central și un atacant”, a declarat Mititelu jr., pentru gsp.ro.

06-07-2022
11:31

Hotărârea Curții de Apel în cazul lui Adrian Mititelu

 Curtea de Apel s-a pronunțat miercuri, 6 iulie,  în cazul lui Adrian Mititelu. Finanțatorul lui FC U Craiova va ieși azi din arest, acolo unde se află din noiembrie 2020, după ce a fost condamnat la trei  ani cu executare. Judecătorii de la Curtea Apel au respins ca nefondat apelul făcut de procurorii DNA. Decizia este definitivă.

Soluția pe scurt: „În temeiul art.4251 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p., raportat la art.460 alin.2 C.p.p., respinge ca nefondată contestația declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție -Serviciul Teritorial Craiova împotriva încheierii din 20 iunie 2022, pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr.3845/63/2022, încheiere prin care s-a dispus suspendarea executării sentinţei penale nr.82/13.02.2019 a Tribunalului Dolj, definitivă prin decizia penală nr.1364/05.11.2020 a Curţii de Apel Craiova, fiind emis de către Tribunalul Dolj mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.97/2019 din 05.11.2020, privind pe Mititelu Adrian- Marin. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 C.p.p. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 06 iulie 2022. Document: Hotarâre 289/2022 06.07.2022”, este hotărârea Curții de Apel, postată pe site-ul portal.just.ro.

06-07-2022
11:11

Adrian Mititelu Jr. a anunțat că tatăl său a fost eliberat

Adrian Mititelu Jr., fiul patronului de la FC U Craiova 1948, a dat vestea cea mare prin intermediul contului personal de Facebook. Mititelu iese astfel din închisoare după ce a executat un an și șapte luni din pedeapsa de trei ani, pe care a primit-o pe 5 noiembrie 2020.

„Eliberat!”, a scris juniorul pe celebra rețea de socializare.

06-07-2022
10:54

Adrian Mititelu, audiat prin videoconferință

Curtea de Apel Craiova a rămas în pronunțare în cazul lui Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948. Miercuri, 6 iulie, la ora 12:50 s-a terminat termenul.

Mititelu senior a fost audiat prin videoconferință, iar procurorii DNA au menținut contestația în ceea ce privește eliberarea. Avocatul șefului de la FC U Craiova 1948 a rămas optimist după audiere și este sigur că Adrian Mititelu va ieși din închisoare în această seară.

Luni, 4 iulie, completul de judecată a fost chemat din vacanță pentru a analiza revocarea sau anularea suspendării executării pedepsei penale a lui Adrian Mititelu și a amânat cauza pentru miercuri, 6 iulie, la ora 12:00. Părți în proces, reprezentanții FCSB și ANAF trebuie și ei să fie citați telefonic.

Suspans pentru Adrian Mititelu. Patronul lui FC U Craiova 1948 așteaptă să afle dacă iese din arest

Cererea de revizuire formulată de patronul lui FC U Craiova 1948 privind sentința penală a fost admisă în principiu pe 20 iunie 2022 de Tribunalul Dolj, care a dispus suspendarea executării sentinţei penale, dar procurorii au făcut apel.

ADVERTISEMENT

„Azi, Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent.

În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusă în prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripţia răspunderii penale.

ADVERTISEMENT

Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanţa a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, normă ce a fost astăzi declarată neconstituţională ca urmare a admiterii excepţiei de neconstituţionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluţionat cu condamnarea sa.

Efectul deciziei de azi este că încetează de îndată executarea pedepsei şi într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat”, a scris Adrian Mititelu Jr., pe Facebook, postarea fiind preluată și de contul oficial al clubului FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a executat un an și șapte luni din pedeapsa de trei ani cu închisoare, pe care a primit-o pe 5 noiembrie 2020. Motivul? Evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, pentru care roș-albaștrii au plătit, în 2011, 1.400.000 de euro.

„Împreună vom fi mai puternici”

Patronul oltenilor a fost condamnat de Curtea de Apel, în ciuda faptului că la prima instanță a fost iertat. La finalul lunii mai, fiul lui Adrian Mititelu a anunțat pe Facebok că tatăl său va fi eliberat din închisoare datorită deciziei luate de Curtea Constituțională a României.

ADVERTISEMENT

„Victorie! Azi, Curtea Constituțională a României a admis excepția de neconstitutionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepție invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent.

În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluție de achitare, soluție ce a fost dispusă în primă instanță, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripția răspunderii penale.

Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanța a aplicat prevederile art 155 alin 1 cod Penal, norma ce a fost astăzi declarată neconstituțională urmare admiterii excepției de neconstitutionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul solutionat cu condamnarea sa.

Efectul deciziei de azi este că încetează de îndata executarea pedepsei și într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreună vom fi mai puternici!”, a scris, atunci, Mititelu Jr.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce...
Theo Rose și Anghel Damian trec printr-o perioadă dificilă din viața lor. Ce s-a întâmplat
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil