News

Decizie definitivă! Adrian Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului

21.01.2021 | 19:25
Decizie definitiva Adrian Mititelu are interzis sa mai foloseasca denumirea de Universitatea Craiova pe materialele clubului
Adrian Mititelu
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească numele de Universitatea Craiova pe materialele promoționale ale clubului pe care-l conduce. A spus-o Tribunalul București în mai 2020, a reconfirmat-o și Curtea de Apel București în septembrie anul trecut. Astăzi, a apărut și motivarea acestei decizii.

Adrian Mititelu se află în război de mai mulți ani cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea. La Tribunalul București s-a judecat pe fond un proces având ca obiect anularea mărcii, acolo unde societatea FC U Craiova SA, a lui Adrian Mititelu, a avut calitatea de reclamantă.

ADVERTISEMENT

Verdictul a fost dat în luna mai a anului trecut și i-a fost defavorabil lui Mititelu, care a pierdut dreptul de mai folosi denumirea de Universitatea Craiova pe materialele promoționale ale clubului.

Adrian Mititelu are interzis să mai folosească denumirea de Universitatea Craiova

În urma deciziei Tribunalului București, clubul lui Adrian Mititelu a fost obligat să retragă de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„Respinge excepţia lipsei de interes a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activităţi de folosire, comercializare, distribuire, promovare şi orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul ordine, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor şi serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

Obligă pârâta la retragerea de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

ADVERTISEMENT

Respinge în rest cererea. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel București. Apelul se depune la această instanţă. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 29.05.2020. Document: Hotarâre 29.05.2020″, se arată în decizia instanţei.

Adrian Mititelu a făcut Apel la decizia Tribunalului București, dar l-a pierdut și pe acesta

Cum era de așteptat, Adrian Mititelu a făcut Apel la decizia Tribunalului București, însă, din păcate pentru el, a pierdut și de această dată. Verdictul i-a fost comunicat la finalul lunii septembrie 2020, iar astăzi a primit și motivarea.

ADVERTISEMENT

„Obligă pârâta la încetarea oricărei activități de folosire, comercializare, distribuire, promovare și orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv mediul online și prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor și serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, inclusiv prin asocierea la această denumire a altor litere sau cifre”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Curtea de Apel București și-a motivat decizia prin faptul că gruparea condusă de Adrian Mititelu a încălcat drepturile de proprietate atunci când a comercialziat produse cu însemnele Universității Craiova, fapt ce nu a fost contestat în Instanță.

„Aparența de încălcare a acestor depturi de către pârâtă a fost demonstrată, având în vedere că s-a făcut dovada că pârâta a comercialziat produse care erau suspicionate ca purtând fără drept semnele similare mărcilor înregistratre, fapt ce, de altfel, nu a fost contestat.

Acțiunile pârâtei pot fi caracterizate ca ilicite, în condițiile în care dreptul reclamantei, examinat sumar în această procedură, de titular exclusiv, decurge din înregistrarea mărcilor”, se arată în motivarea Curții de Apel.

ADVERTISEMENT