Fotbal intern

Adrian Mititelu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare! Dosar penal după bătaia de la casa patronului

Adrian Mititelu schimbă numele FC U Craiova 1948.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB. Omul de afaceri din Craiova a fost achitat de prima instanță, însă acum a primit o condamnare în regim de detenție.

Din informațiile FANATIK, Adrian Mititelu a fost condamnat la Curtea de Apel la trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală, în condițiile în care l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB într-o perioadă în care atacantul era sub sechestru din cauza falimentului declarat la echipă.

ADVERTISEMENT

Dacă la prima instanță, omul de afaceri din Craiova a fost achitat, la Curtea de Apel instanța l-a condamnat pe Mititelu la 3 ani de închisoare și pe nepotul acestuia, Gigel Preoteasa, la 2 ani și 6 luni de închisoare.


UPDATE, 6 noiembrie, ora 00:04 / Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gârd, a declarat că s-a deschis un dosar penal după incidentele petrecute la casa lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

”În această seară, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Dolj au pus în executare un mandat de trei ani închisoare emis de Instanţa de Judecată pe numele unui bărbat de 52 de ani din Craiova pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar.

Poliţişti din cadrul secţiei 1 de Poliţie Craiova au întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unităţii de Parchet competente cu propunerile corespunzătoare”, a spus Mihaela Gârd.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 noiembrie, ora 18:55 / Polițiștii doljeni s-au prezentat la casa lui Adrian Mititelu pentru a-l aresta și a-l duce la penitenciar. În momentul în care patronul lui FC U Craiova 1948 era preluat de forțele de ordine, câțiva apropiați ai acestuia au agresat jurnaliștii care filmau momentul.


Adrian Mititelu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare! Ce se arată în Decizia Curții de Apel

Decizia Curții de Apel: “Condamnă pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen.

ADVERTISEMENT

În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive.

2) În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul PREOTEASA GIGEL la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 2 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit b) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie, executabilă în cazul anulării sau revocării suspendarii sub supraveghere a executării pedepsei”, se arată în comunicarea Instanței.

Gigi Becali și Vali Argăseală, martori: “A luat banii din transferul lui Costea și i-a dus acasă? Tot la fotbal i-a băgat”

Gigi Becali și Valeriu Argăseală au fost citați ca martori în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB și au fost la Tribunalul din Craiova în luna iunie. Patronul celor de la FCSB a spus la ieșirea din sala de judecată:

„Ei vor să afle adevărul care îl știu deja. Ei nici nu mai țin minte. Poate doar 30%. Ce să mai țin minte? Nici suma de transfer nu o mai știu. Nu poți să furi bani la fotbal! De aceea Mititelu a fost achitat pe fond. A văzut judecătorul că a pierdut vreo 15 de milioane de euro la fotbal. De ce să îl mai bage la pușcărie? De unde să fie evaziune fiscală?

A luat banii din transferul lui Costea și i-a dus acasă? Tot la fotbal i-a băgat, a dat salarii la jucători. Cum să faci pușcărie pentru asta? El a făcut pentru binele public și nu a luat niciun ban. E de noaptea minții să faci pușcărie pentru asta. Cum să facă pușcărie pentru asta? Nu e normal! Asta voi spune judecătorilor. Nu am emoţii! Nu mai ţin minte decât 30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi.

Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu. Cu Mititelu e greu să fii prieten”, a declarat Gigi Becali în iunie.

Transferul lui Mihai Costea s-a petrecut în luna ianuarie a anului 2011, însă la acea vreme lotul de 39 de jucători al lui Adrian Mititelu se afla sub sechestru din cauza datoriilor către stat. Procesul lui Adrian Mititelu a început în urmă cu patru ani.

  • 1,4, milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru Mihai Costea în 2011
  • 2015 este anul în care Mihai Costea a plecat liber de contract de la FCSB

 

ADVERTISEMENT