Sport

„Ungurii sunt frații noștri! Sunt născut de ziua Ungariei”. Adrian Mititelu, conferinţă fabuloasă după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova. Video

Adrian Mititelu a comentat incidentele de rasism și xenofobie de la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FC U Craiova 1948 în etapa 23 din SuperLiga.
30.01.2023 | 15:28
Ungurii sunt fratii nostri Sunt nascut de ziua Ungariei Adrian Mititelu conferinta fabuloasa dupa scandalul xenofob de la Sepsi  FC U Craiova Video
Adrian Mititelu a comentat incidentele de rasism și xenofobie de la meciul Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: captură foto - FC U Craiova 1948.
ADVERTISEMENT

Meciul de la Sfântu Gheorghe dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 a fost întrerupt în minutul 26, din cauza scandărilor rasiste și xenofobe ale ultrașilor olteni. Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948, a precizat că are o simpatie pentru poporul maghiar și se află în contradicție totală cu astfel de comportamente.

Adrian Mititelu, reacție fabuloasă după scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948: „Am o simpatie pentru poporul maghiar”

„Centralul” Andrei Chivulete a decis să pună capăt meciului Sepsi – FC U Craiova 1948 după doar 26 de minute din cauza scandărilor rasiste ale ultrașilor olteni. Attila Hadnagy, directorul executiv al celor de la Sepsi, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că ar fi de acord ca meciul să se rejoace.

ADVERTISEMENT

Deși a văzut de la Craiova, duelul de la Sfântu Gheorghe, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, Adrian Mititelu a mărturisit în cadrul unei conferințe de presă că este total împotriva unor astfel de comportamente la adresa maghiarilor. Mai mult decât atât, patronul FC U Craiova 1948 a mărturisit că are o simpatie pentru cetățenii din țara vecină.

„S-au creat premise cu privire la o idee falsă în ceea ce privește U Craiova 1948. Nu suntem rasiști, nu avem nimic împotriva comunității maghiare din România. Chiar îi respectăm foarte mult și îi considerăm frați de-ai noștri. 

ADVERTISEMENT

Drepturile minorităților naționale din România sunt drepturi constituite de lege și nimeni nu poate să le conteste dreptul de autodeterminare. Să își trăiască viața așa cum cred ei de cuviință, în limba în care cred ei de cuviință. Să-și cânte cântecele în limba maternă. Nu suntem împotriva drepturilor comunității maghiare. 

Eu unul personal, am o simpatie pentru poporul maghiar și pentru secui în special. Sunt născut de ziua Ungariei. Nu suntem în rândul acelor extremiști români care consideră că populația maghiară trebuie să ceară acordul românilor să folosească limba și cultura. Asta este poziția mea și poziția clubului vizavi de minoritatea maghiară. 

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, anunț clar după scandalul de rasism și xenofobie la meciul lui FC U Craiova 1948: „Juridic și organizatoric clubul Sepsi este vinovatul numărul unu”

Totodată, Adrian Mititelu a precizat că echipa pe care o patronează a respectat regulamentul, ci principalii vinovați sunt oficialii celor de la Sepsi care nu au luat măsuri în privința ultrașilor veniți de la Craiova.

„Și în rândul maghiarilor și în rândul românilor există uscături. Există rasiști, există oameni care nu au habar de istoria și cultura popoarelor și fac fel și fel de gesturi. Cum au făcut și ungurii, cum au făcut și românii. 

ADVERTISEMENT

Vinovații numărul 1 pentru aceste lucruri sunt din punct de vedere juridic și organizatoric clubul Sepsi. Noi i-am atenționat despre aceste manifestări și am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci.

Ce puteam să fac mai mult decât atât. Aveți grijă că noi nu ne asumăm pentru că vor fi probleme. Cei de la Sepsi cunoșteau acest lucru”, a declarat Adrian Mititelu, în cadrul unei conferințe de presă.

Adrian Mititelu, convins că s-a urmărit pedepsirea clubului FC U Craiova 1948: „Am mai multe informații”

Adrian Mititelu consideră că, deși puteau să evite scandalul, oficialii celor de la Sepsi nu au luat nicio decizie, pentru a-i înlătura pe fanii olteni, totul fiind premeditat.

„Trebuie să recunoaștem că toți suporterii echipei adverse vin și înjură. Dacă știi că se întâmplă treaba asta, de ce creezi aceste pârghii?

De ce nu spui ‘Stop! Cine sunteți voi? De la Craiova? Pe cine reprezentați? Clubul? Păi, clubul a spus că n-au suporteri’. Cum poți să dai drumul în tribună unor oameni care nu au nicio legitimitate?

Ce înseamnă asta? Să plătească echipa, Sepsi sau Universitatea Craiova? Pentru atitudinea contrar legii a unor oameni, care ei vor să își impună propria lege.

Din punct de vedere organizatoric și regulamentar, U Craiova 1948 a respectat ad-litteram regulamentul. Sepsi, părerea mea, că a premeditat, cu tot respectul pentru Dioszegi. Am mai multe informații. 

Înainte de meci, directorul lor sportiv l-a întrebat de vreo zece ori pe Chivulete ce se întâmplă dacă… Păi, oprim meciul. Ei aveau pârghiile necesare ca în momentul în care s-a întrerupt meciul să-i evacueze pe acei intruși. Nu au făcut chestia asta. Asta înseamnă că și-au dorit foarte mult. Degeaba zic ei la TV”, a mai spus patronul celor de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT