Sport

Adrian Mititelu continuă războiul după FCSB – FCU Craiova 1-1: ”Toți s-au înfruptat din echipa aia, inclusiv Gigi Becali mi-a luat trei jucători”

FC U Craiova e echipa momentului în SuperLigă. A învins-o pe CFR Cluj și a remizat cu FCSB. Pentru patronul Adrian Mititelu, egalul de pe Arena Națională are iz de răzbunare. Olteanul e în război cu Gigi Becali.
02.08.2022 | 12:47
Adrian Mititelu continua razboiul dupa FCSB  FCU Craiova 11 Toti sau infruptat din echipa aia inclusiv Gigi Becali mia luat trei jucatori
Adrian Mititelu continuă războiul cu Gigi Becali, căruia îi reproșează că i-a furat trei jucători în 2011. Sursa foto: gds.ro
ADVERTISEMENT

A trecut mai bine de un deceniu de la momentul 2011 când Adrian Mititelu a pierdut o echipă întreagă. Trei dintre fotbaliști au ajuns atunci la FCSB, dar Gigi Becali nu a plătit decât pentru unul dintre ei. Olteanul nu uită și nu iartă.

Adrian Mititelu: ”Echipa mi-a fost furată, luată cu japca”

După ani de așteptare, timp în care a înființat o nou echipă, FC U Craiova 1948, omul de afaceri oltean simte din nou gustul marilor rezultate, după victoria 3-1 cu campioana CFR Cluj și egalul 1-1 cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Actuala echipă este comparată cu cea din perioada 2009 – 2011, când trupa lui Mititelu era una dintre formațiile importante din fotbalul românesc.

Însă, în vara anului 2011 echipa patronată de Adrian Mititelu, Universitatea Craiova, a fost dezafiliată de FRF și cei mai mulți jucători au semnat cu alte cluburi fără ca Mititelu să încaseze vreun ban.

ADVERTISEMENT

”Avem o echipă bună din nou. Și echipa din 2009 a fost foarte valoroasă, dar nu a apucat să explodeze. Mi-a fost furată, distrusă, luată cu japca.

Toți s-au înfruptat din echipa aia, inclusiv Gigi Becali mi-a luat trei jucători. Pe Andrei Prepeliță și pe Florin Costea nu mi-a plătit nimic, iar pe Mihai Costea își ia banii înapoi.

ADVERTISEMENT

Nu vrea să mai deschid încă un front. Am un dar, o aplecare să mă bag în chestii periculoase, dar nu pot să tac”, a spus Adrian Mititelu, într-o intervenție la Pro Arena.

Gigi Becali își cere înapoi banii plătiți pe Mihai Costea

În vara anului în care echipa i-a fost dezafiliată, Adrian Mititelu a încasat cea mai mare sumă de bani, 1,4 milioane de euro, pentru Mihai Costea, tocmai de la Gigi Becali, omul cu care este în conflict deschis.

ADVERTISEMENT

În toamna acelui an, 2011, Gigi Becali la acționat în instanță pe Adrian Mititelu, solicitându-i să-i restituie cele 1,4 milioane de euro, susţinând că atacantul oltean a fost legitimat din postura de jucător liber de contract, după dezafilierea Universității Craiova.

Mititelu nu a vrut să audă de solicitarea lui Becali și a deschis un alt proces împotriva latifundiarului. Mititelu a fost ulterior trimis la închisoare pentru evaziune fiscală, tocmai în cazul transferului lui Costea.

Deși Gigi Becali i-a luat apărarea la tribunal, de atunci cei doi patroni sunt la cuțite. Mai mult, olteanul recunoaște că Becali își va primi cele 1,4 milioane de euro înapoi: ”Își ia banii acum la masa credală”, a spus Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT