Sport

Adrian Mititelu dă o nouă lovitură: una dintre vedetele echipei și-a prelungit contractul cu FC U Craiova până în 2024!

Adrian Mititelu a dat o nouă lovitură în ceea ce privește lotul antrenat de Nicolo Napoli. Unul dintre jucătorii de bază și-a prelungit contractul cu FC U Craiova 1948.
15.02.2023 | 15:11
Adrian Mititelu da o noua lovitura una dintre vedetele echipei sia prelungit contractul cu FC U Craiova pana in 2024
Vlad Achim și-a prelungit contractul cu FC U Craiova 1948. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

În așteptarea deciziei Comisiei de Disciplină din cadrul FRF cu privire la incidentele de rasism și xenofobie de la Sfântu Gheorghe, Adrian Mititelu se ocupă și de lotul lui FC U Craiova 1948. Oltenii i-au prelungit contractul lui Vlad Achim până în 2024.

Vlad Achim și-a prelungit contractul cu FC U Craiova 1948 până în 2024

FC U Craiova 1948 s-a apropiat de locurile de play-off după victoriile din ultimele două etape, iar cu o decizie favorabilă din partea Comisiei de Disciplină a FRF, oltenii ar avea cale liberă spre play-off datorită programului mai lejer din ultimele cinci etape.

ADVERTISEMENT

Clubul din Bănie a reușit să ajungă la un acord cu Vlad Achim, unul dintre titularii echipei antrenate de Nicolo Napoli, pentru prelungirea contractului. Noua înțelegere se extinde până în 2024. În vârstă de 33 de ani, Vlad Achim are o largă experiență în spate.

De-a lungul carierei a jucat, printre altele, pentru FCSB, Botoșani sau Dinamo, ultima echipă fiind cea de la care s-a transferat la FC U Craiova 1948 în iarna anului 2021. Mijlocașul defensiv a adunat 23 de partide în acest sezon în care a marcat 2 goluri și a oferit un assist.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova îl propune pe Vlad Achim la naționala României: „Pe unde a fost a jucat. Fără pile, fără relații, a fost util oriunde”

Marcel Pușcaș, președintele celor de la FC U Craiova 1948, a avut un amplu mesaj pe rețelele de socializare prin care i l-a propus lui Edi Iordănescu la naționala României pe Vlad Achim. Oficialul oltenilor a precizat că mijlocașul în vârstă de 33 de ani a jucat fără pile și a fost de ajutor la echipele pentru care a evoluat.

„ÎN NUMELE TATĂLUI, AL FIULUI ȘI AL DUHULUI FEDERAL, VLAD ACHIM!

Istoria este plină de neadevăruri, falsuri și mistificări. Fotbalul românesc nu face excepție. Istoria echipei naționale este plină de exemple. Eu, personal am o selecție, Oblemenco, niciuna. Dobrin are 48, Răzvan Cociș, 50. Șamd.

ADVERTISEMENT

De dată recentă, tânărul Dragoș Nedelcu are 6 selecții, doar pe baza “perspectivei” sale văzută de trendul Hagi și a viitorului său. Nimic din perspectiva, etalarea, demonstrația fotbalistică a lui Nedelcu nu m-a făcut vreodată să-l văd măcar convocat în echipa României, darmite să și joace. La fel Bordeianu, de la CFR Cluj.

Spre deosebire de Vlad Achim, un om neajutat, nerecomandat, care s-a născut bătrân și deștept în fotbal. Achim, pe unde a fost a jucat. Fără pile, fără relații, a fost util oriunde. Ajuns la 33 de ani, titular la Ceahlăul, Steaua, Viitorul, Dinamo, FCU Craiova, Vlad nu mai trebuie să se prezinte. Absolut toți au avut nevoie de el. 

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș este de părere că Vlad Achim le poate lua fața mijlocașilor defensivi din naționala României

„Că le-a plăcut sau nu. Demonstrația, la rându-i a fost făcută prin evoluții. Edi Iordănescu, tatăl său, ‘nea Puiu și FRF urmăresc posibilii internaționali. Mai constant și inteligent în joc, NU EXISTĂ ÎNCHIZĂTOR ÎN CAMPIONATUL ROMÂNIEI. Din 90 de atingeri ale mingii într-un meci, 85 sunt pase la echipa proprie. 

Habar n-am ce cifre au alții. La distanțe parcurse, tot Achim are minimum 10,5 km pe meci. Chiar și când e obosit sau schimbat. Dacă Nedelcu, Băluță, Șut, Crețu, Marius Marin și Bordeianu pot mult mai puțin, de ce n-ar putea fi convocat și Vlad Achim? Asta și pentru a restabili ordinea în istoria nedreaptă a selecțiilor la echipa natională.

P.S Achim a fost accidentat deseori. A avut glezna cât nuca de cocos și-a jucat. A avut întinderi și-a jucat. Ce spune asta? Că iubește fotbalul, jocul. Deci e fotbalist. Alții, la ce-a avut el au stat câte o lună, chiar două. Contează și caracterul”, a fost mesajul amplu postat de Marcel Pușcaș pe rețelele de socializare.

Vlad Achim, remarcat după victoria lui FC U Craiova 1948 cu Rapid

Vlad Achim a fost titular la închidere pentru FC U Craiova 1948 în victoria spectaculoasă, scor 2-1 pe terenul Rapidului. Prestația mijlocașului în vârstă de 33 de ani l-a determinat pe Marcel Pușcaș să-l ceară la echipa națională.

FC U Craiova 1948 s-a apropiat la patru puncte de locul șase, ocupat de Sepsi, însă cele două echipe se află în așteptarea deciziei Comisiei de Disciplină din cadrul FRF cu privire la incidentele de rasism și xenfobie de la Sf. Gheorghe.

Formația patronată de Adrian Mititelu are un program accesibil în ultimele cinci etape, astfel, oltenii își fac speranțe că pot prinde play-off-ul, mai ales că Sepsi le înfruntă în ultimele meciuri pe Farul, CFR Cluj și FCSB.

ADVERTISEMENT