Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu, despre o posibilă suspendare a lui Andrei Chivulete: „Un arbitru bun, dar n-are noțiuni juridice elementare. La Sepsi a greșit flagrant”. Video Exclusiv

Adrian Mititelu i-a atras atenția lui Andrei Chivulete pentru decizia de la meciul cu Sepsi, însă îi atacă pe observatorul de joc și pe Kyros Vassaras și Răzvan Burleanu.
11.03.2023 | 19:30
Adrian Mititelu despre o posibila suspendare a lui Andrei Chivulete Un arbitru bun dar nare notiuni juridice elementare La Sepsi a gresit flagrant Video Exclusiv
FC U Craiova 1948 și Sepsi Sfântu Gheorghe nu cer suspendarea lui Andrei Chivulete. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce Laszlo Dioszegi i-a luat apărarea lui Andrei Chivulete, nici Adrian Mititelu nu îl învinovățește pe arbitrul central pentru ce s-a întâmplat la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – FC U Craiova 1948.

Adrian Mititelu nu îl pune la zid pe Andrei Chivulete: „E un arbitru bun”

Adrian Mititelu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre decizia lui Andrei Chivulete și dacă arbitrul ar trebui suspendat după întoarcerea deciziei de la meciul cu Sepsi: „Domne, să știți că el ca arbitru n-a fost rău! Eu am văzut că foarte multă lume îl detestă pe acest arbitru, dar mie mi s-a părut că a fost corect în meciul pe care l-am avut cu el”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Patronul lui FC U Craiova 1948 nu are nimic să îi reproșeze centralului, însă îi atrage atenția: „Chivulete junior mi se pare un arbitru bun în timpul jocului. Nu e un arbitru rău. Eu am fost mulțumit la meciurile în care ne-a arbitrat, dar la Sepsi a greșit flagrant”.

Greșeala principală e din punctul de vedere al lui Adrian Mititelu în cu totul altă parte și arbitrul nu ar trebui suspendat: „Eh, pedepsit! Părerea mea că eroarea numărul unu a făcut-o observatorul și cei de la federație, care probabil l-au instigat: hai, bă, gata! Terminați meciul!”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, ironii la adresa lui Răzvan Burleanu: „Nu știe regulamentul! Vă dați seama? Vorbea și el, cred că i-a spus cineva”

Adrian Mititelu a lansat apoi un atac dur la adresa FRF: „N-ați văzut că domnul președinte Burleanu a ieșit și a spus că arbitrul a respectat pașii? Dar domnul Burleanu nu știe regulamentul! Vă dați seama? Vorbea și el, cred că i-a spus cineva.

El a fost convins în timpul meciului că noi am făcut ceva rău și că n-avem ce să facem. Apoi, când am început să citesc, să mă documentez, mi-am dat seama că suntem nedreptățiți.

ADVERTISEMENT

Că și eu din naivitate, n-am avut timp să mă readaptez la ce prevăd regulamentele și chiar am crezut că așa o fi. Ulterior am realizat că avem șanse să întoarcem decizia, pentru că ei erau în afara regulamentului”.

Andrei Chivulete, influențat de Kyros Vassaras: „Nu este un emitent de norme juridice”

Andrei Chivulete ar fi fost însă influențat de către o directivă a președintelui CCA: „Greșeala lui e în contextul în care eu am înțeles că acest domn Vassaras din Grecia, le-ar fi spus la o anumită prelucrare pe care o au ei trimestrial sau periodic, că ‘și pentru xenofobie să vă comportați la fel ca pentru rasism’. El i-a influențat să facă treaba asta, însă nu este un emitent de norme juridice în sport.

ADVERTISEMENT

Trebuia eventual să propună Comitetului Executiv să modifice regulamentul și pe urmă să se facă o prelucrare cu toate cluburile, nu să decidă el. Ei au luat de bun, n-au cunoștințe minime juridice, n-au citit nici ei regulamentul, nici avocații pe care i-am ales nu știau în primă fază. 

Start perfect de primăvară pentru iubitorii fotbalului! Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT