Sport

Adrian Mititelu este în închisoare din cauza unui transfer la FCSB! Gigi Becali i-a sărit în apărare: “Nu e normal să facă puşcărie”

Adrian Mititelu va vedea din închisoare primul meci dintre FC U Craiova şi FCSB de la revenirea în Liga 1. Motivul este legat de un transfer al oltenilor la echipa lui Gigi Becali.
18.09.2021 | 16:57
Adrian Mititelu este in inchisoare din cauza unui transfer la FCSB Gigi Becali ia sarit in aparare Nu e normal sa faca puscarie
Adrian Mititelu este în închisoare din cauza unui transfer la FCSB! Gigi Becali i-a sărit în apărare: "Nu e normal să facă puşcărie"
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, iar sâmbătă de la ora 20:00 va juca primul meci împotriva celor de la FCSB după un deceniu. Chiar dacă nu s-au mai înfruntat de 10 ani, Adrian Mititelu şi Gigi Becali au o adevărată istorie împreună.

Adrian Mititelu este în închisoare din cauza unui transfer la FCSB! Condamnat pentru evaziune fiscală

Patronul celor de la FC U Craiova este în închisoare şi nu va putea vedea de pe arena “Ion Oblemenco” meciul cu FCSB tocmai din cauza unei afaceri cu Gigi Becali. Este vorba de transferul lui Mihai Costea, la roş-albaştrii.

ADVERTISEMENT

În anul 2011, Adrian Mititelu l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB pentru suma de 1,1 milioane de euro. Însă, în cazul acestui transfer patronul Universităţii Craiova a fost acuzat de evaziune fiscală de DNA.

Mihai Costea era sub sechestrul Fiscului când a fost vândut de Mititelu!

La 5 ani după transfer, procurorii DNA l-au acuzat pe Adrian Mititelu de evaziune fiscală în cazul mutării lui Costea la FCSB. Suma de 1,1 milioane de euro a fost încasată de Mititelu, însă procurorii au susţinut că în acel moment jucătorii Universităţii Craiova erau sub sechestrul Fiscului, din cauza unor debite foarte mari către bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Astfel, Adrian Mititelu nu ar fi avut voie să vândă niciun jucător. Pe 13 ianuarie 2009 a fost achitat de la acuzaţiile de evaziune fiscală şi înşelăciune în acest dosar de Tribunalul Dolj.

Gigi Becali a sărit în apărarea lui Mititelu: “Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal”

La Curtea de Apel Craiova a fost chemat şi Gigi Becali în calitate de martor. Înainte de intrarea în sala de judecată, Becali a sărit în apărarea lui Mititelu şi le-a declarat jurnaliştilor prezenţi:

ADVERTISEMENT

“Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi. Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu”.

Cu toate acestea, patronul oltenilor a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare la Curtea de Apel, pe data de 5 noiembrie 2020. Decizia din prima instanţă a fost răsturnată şi Mititelu a fost nevoit să se predea.

ADVERTISEMENT

Mihai Costea: “Îmi pare rău pentru Adrian Mititelu! Am trăit clipe frumoase împreună”

Mihai Costea a vorbit imediat după încarcerarea lui Adrian Mititelu despre ceea ce s-a întâmplat spunând că îi pare rău că fostul său patron are de suferit din cauza transferului la FCSB:

“Știu că trebuia să plec de la Craiova pentru 1,4 milioane de euro, pentru 60% din drepturile federative, dintr-un eventual transfer (Adrian Mititelu mai primea 40% din sumă).

Jucătorul nu știe mai multe. Ce să zic… îmi pare rău pentru Adrian Mititelu! Am trăit clipe frumoase împreună și a avut o relație specială cu mine și cu fratele meu”, a spus Costea pentru FANATIK.

Primul meci direct după 10 ani!

FC U Craiova şi FCSB se întâlnesc din nou, după 10 ani. Ultimul meci direct a fost câştigat de roş-albaştrii pe 27 februarie 2011 cu 1-0, pe vechiul stadion din Craiova. Unicul gol al meciului a fost atunci marcat de Marius Bilaşco.

În lipsa lui Adrian Mititelu, clubul este condus de fiul său, Adrian Mititelu Jr. Înaintea meciului cu FCSB, lucrurile sunt agitate la Craiova. Adrian Mutu este sub presiune şi ar putea fi schimbat în cazul unui eşec în faţa trupei lui Edi Iordănescu.

  • 10 ani au trecut de la ultimul meci FC U Craiova – FCSB
  • 1.100.000 de euro a încasat Mititelu de la Gigi Becali pentru Mihai Costea

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – FCSB: 1,38 este cota pentru „total goluri: 1-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT