Sport

Adrian Mititelu Jr., anunţ despre noul antrenor de la FC U Craiova: „În 2-3 zile va fi definitivă!”

Adrian Mititelu Jr. a vorbit despre noul antrenor de la FC U Craiova și a recunoscut că negociază intens cu Adrian Mutu, selecționerul României U21.
24.05.2021 | 20:25
Adrian Mititelu Jr anunt despre noul antrenor de la FC U Craiova In 23 zile va fi definitiva
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr. speră că Adrian Mutu va fi noul antrenor al lui FC U Craiova, însă, în cazul în care negocierile nu se concretizează, oltenii mai au și alte variante de rezervă.

Totodată, Adrian Mititelu Jr. consideră că echipa sa va avea potențialul să ajungă în play-off-ul Ligii 1, însă jucătorii nu trebuie să țină cont de bugetul pe care clubul îl va avea, ci să se concentreze pe fotbal, anunțând astfel și primul transfer realizat.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr., anunț despre noul antrenor de la FC U Craiova

Adrian Mititelu Jr. a anunțat că la finalul acestei săptămâni, FC U Craiova va avea un nou antrenor, iar negocierile în momentul de față se poartă cu Adrian Mutu, selecționerul României U21:

„Nu impun jucători în echipă, dar nu mi se pare absurd să îi dai încredere unui tânăr jucător talentat. Nu fac schimbări la pauză, nu există așa ceva. Dacă, spre exemplu, plătim o sumă mai mare pentru un jucător, pot să îi spun antrenorului să îl bage în teren și să îl vedem de ce l-am luat, nu mi se pare absurd.

ADVERTISEMENT

Tata a fost foarte bucuros și liniștit, i-am mai alinat din tristețe. S-a bucurat, ne-a felicitat pe toți. A ținut legătura cu toți de la club în toată această perioadă. Dacă totul decurge normal, poate ieși în luna iulie, pentru că are contestație la o lege dată recent de președintele Iohannis. Dacă nu, în 11-12 luni poate să iasă.

Nu e schimbarea lui Eugen Trică. Este o decizie luată în cadrul clubului, nu are rost să comentez prea mult, lui Eugen Trică îi mulțumesc, ne-am despărțit în termeni amiabili. Sunt lucruri care depășesc sfera fotbalului, nu are rost să dau detalii. Termenii despărțirii sunt confidențiali”.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să vă ascund faptul că negociem cu Adrian Mutu și momentan opțiunea noastră e de a-l numi pe Adrian Mutu, el a ieșit public, a spus că ia în considerare opțiunea Craiova, vom vedea zilele următoare.

Mai avem și noi variante, Adi Mutu e prima opțiune, dar avem variante de rezervă. Eu zic că în următoarele 2-3 zile se va definitiva, sunt termeni contractuali, sunt mai multe negocieri.

ADVERTISEMENT

În proporție de 90% vom avea la finalul săptămânii un antrenor, dar nu pot să spun că Adi Mutu e noul antrenor. Vom face o conferință de presă cu oricare ar fi antrenorul”, a mai spus Adrian Mititelu Jr. la TV DigiSport.

„Noi avem mare încredere în Mutu!”

„Cei opt jucători… am considerat… și nu e doar decizia mea, dar s-a ajuns la concluzia că nu pot să ne ajute la Liga 1, nu e nevoie doar de un antrenor să ia decizia asta.

Noi avem mare încredere în Mutu, a ajuns la maturitatea necesară pentru a ajunge și un mare antrenor, nu doar fotbalist. E un antrenor care e și foarte dornic să muncească din greu pentru echipă, cum nu prea mai găsești în România.

Forța financiară există pentru o calificare în play-off, dar un buget mare nu îți asigură neapărat prezența în play-off. Nu trebuie să uităm să jucăm fotbal, iar din punctul de vedere financiar, clubul nu va avea probleme anul acesta”, a continuat Adrian Mititelu Jr.

Primul transfer realizat de FC U Craiova

Adrian Mititelu Jr. a recunoscut că FC U Craiova a realizat primul transfer, fiind vorba despre argentinianul Juan Bauza, fostul jucător de la Csikszereda:

„Vom face o campanie de transferuri, sper să ne mișcăm cât mai repede. Am semnat cu un jucător, revelația Ligii 2, e vorba desprea Juan Bauza, argentinianul de la Miercurea Ciuc.

Adi Mutu declara acum 4-5 ani de zile că în copilăria lui a ținut cu Universitatea Craiova și nu înseamnă că dacă a jucat la Dinamo, e dinamovist neapărat, iar el cred că a trecut peste perioada romantică a fotbalului românesc, când jucai la o echipă și acolo rămâneai”.

„Nu avem o problemă că există două echipe în Craiova, ci că există un furt de identitate, în rest îi felicit pentru Cupa României și fac apel la suporteri să nu-i mai apostrofeze pe stradă.

Eu nu pot să fac nimic, pot doar să încerc să păstrez ideea de a fi normalitate în oraș, acum dacă suporterii noștri pot să degenereze după atâtea frustrări de ani de zile, nu e vina noastră. La primul meci vor ieși scântei, însă sper că organele abilitate ale statului să își facă treaba și să nu degenereze la alte lucruri. E un orgoliu foarte mare la mijloc”, a mai spus Adrian Mititelu Jr. despre rivalitatea cu formația patronată de Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT