Fotbal intern

Adrian Mititelu jr explică demiterea lui Ovidiu Stângă. Cine a decis revenirea lui Eugen Trică

14.03.2021 | 15:13
Adrian Mititelu jr explica demiterea lui Ovidiu Stanga Cine a decis revenirea lui Eugen Trica
Adrian Mititelu jr
ADVERTISEMENT

Administratorul clubului U Craiova 1948, Adrian Mititelu jr, a dezvăluit motivul pentru care l-a demis pe Ovidiu Stângă, dar și care a fost factorul decisiv în revenirea lui Eugen Trică pe banca alb-albaștrilor.

Fiul lui Adrian Mititelu, care execută o pedeapsă cu închisoarea pentru evaziune fiscală, a explicat că situația în care a ajuns echipa olteană era una explozivă după ultimele rezultate înregistrate în meciurile din eșalonul secund, egal cu Concordia Chiajna, respectiv înfrângeri cu Dacia Mioveni și ”U” Cluj.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr i-a luat apărarea lui Stângă după eșecul de la Cluj-Napoca, dar a anunțat și măsuri drastice la echipă. Primul sacrificat a fost antrenorul care a pregătit-o pe U Craiova 1948 în ultimele trei etape.

Mititelu jr susține că Ovidiu Stângă nu era dorit de fani

Mititelu jr a spus pentru GSP că antrenorul Ovidiu Stângă nu avea susținerea fanilor, iar acest lucru a pus și mai multă presiune pe jucători.

ADVERTISEMENT

”S-a ajuns la varianta aceasta ca urmare a rezultatelor proaste din ultima perioadă. Nici fanii nu-l mai doreau pe Ovidiu Stângă. Nu a avut noroc, efectiv, și știm cu toții că presiunea e atât de mare la Craiova. Echipa avea nevoie de un șoc”, a declarat Adrian Mititelu jr, pentru sursa citată.

Pentru Ovidiu Stângă a fost al doilea mandat pe banca echipei patronate de Adrian Mititelu. Fost campion cu Universitatea Craiova, în 1991, Stângă i-a mai pregătit pe „juveți” pentru o scurtă vreme și în 2006.

ADVERTISEMENT

Tot suporterii au decis revenirea lui Trică la FC U Craiova

Mititelu jr a mai spus că Eugen Trică a fost alegerea celor mai mulți dintre suporterii echipei. Cu Trică, U Craiova 1948 a promovat la finalul sezonului trecut în Liga 2.

”Trică nu a fost demis atunci când a plecat (în august 2020), a fost o despărțire de comun acord și asta a contat foarte mult acum. A acceptat pe loc oferta, nu am negociat. Suporterii au mereu un cuvânt greu de spus la Craiova”, a mai spus Mititelu jr.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 44 de ani, Eugen Trică are în CV 9 mandate de antrenor. A debutat în 2012 la Juventus București și le-a mai pregătit în carieră pe CFR Cluj (de două ori), UTA, din nou Juventus București, Al Ittihad, Politehnica Iași, Sportul Snagov, U Craiova 1948 (din 2019 până în vara lui 2020) și Turris Oltul.

Cu două etape înaintea finalului primei părți a sezonului în Liga 2, U Craiova 1948 ocupă poziția a doua a clasamentului, cu 31 de puncte, unul mai puțin decât liderul ASU Poli Timișoara.

ADVERTISEMENT