Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu Jr. îl cere la națională pe atacantul FCU Craiova: “Are 20 de goluri în 2023”

Un atacant de la FCU Craiova este cerut de patronul echipei la naționala antrenată de Edi Iordănescu.
07.09.2023 | 15:00
Adrian Mititelu Jr il cere la nationala pe atacantul FCU Craiova Are 20 de goluri in 2023
Aurelian Chițu, cerut la echipa națională. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aurelian Chițu este, la egalitate cu Marko Dugandzic, golgeterul Superligii, cu șase goluri marcate. Oficialii de la FCU Craiova cred că acesta ar trebui să fie convocat la echipa națională.

Aurelian Chițu, cerut de FCU Craiova la echipa națională

Adrian Mititelu jr. crede că Aurelian Chițu este cel mai în formă jucător din SuperLigă, peste Florinel Coman, Darius Olaru ori Alexandru Mitriță. Patronul de la FCU Craiova crede că fotbalistul său este dezavantajat.

ADVERTISEMENT

Olteanul spune că Aurelian Chițu se aproprie de 20 de goluri marcate în 2020 și crede că acesta ar fi trebuit convocat la națională, deși este în vârstă și nu respectă strategia de întinerire a lotului încercată la națională.

Am văzut că de ceva timp se tot punea întrebarea cine este cel mai în formă jucător din campionat: Mitriță, Coman sau Olaru. Vă spun fără subiectivism că Aurelian Chițu e cel mai în formă jucător.

ADVERTISEMENT

E într-o formă foarte bună de anul trecut, de când a marcat 13 goluri, din care 12 în a doua parte a sezonului. Are 20 de goluri în 2023. Eu știu că se dorește o națională tânără, dar trebuie să conteze forma jucătorilor, iar Aurelian Chițu este un jucător foarte valoros. Nu a marcat niciun gol din penalty”, a spus Adrian Mititelu jr., la FANATIK SUPERLIGA.

Ajuns la 32 de ani, Aurelian Chițu este jucătorul Craiovei din ianuarie 2020. Atacantul cu două selecții în echipa națională a adunat 48 de meciuri, 19 goluri și patru pase de gol pentru olteni.

ADVERTISEMENT

A mai jucat la Farul Constanța, în 227 de meciuri, marcând 41 de goluri și oferind 25 de pase de gol, Daejeon Hana Citizen, în 57 de meciuri, 18 goluri și patru pase de gol, Astra Giurgiu, 16 meciuri și un gol, Valencies, opt meciuri jucate fără gol și PAS Giannina, unde a marcat un gol în trei meciuri.

Fotbalistul este cotat de Transfermarkt la 450 de mii de euro. Nivelul cel mai înalt l-a atins în 2017, când valora 1.4 milioane de euro. În 2018, Farul Constanța îl vindea în Coreea de Nord pentru 700.000 de euro. Tot 700.000 de euro lua echipa numită la acel moment Viitorul pe el în 2013, când pleca în Franța.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 10:30.

Adrian Mititelu jr IL CERE la nationala pe ATACANTUL FCU Craiova

ADVERTISEMENT