Sport

Adrian Mititelu lansează o ipoteză șocantă după incidentele de la FCU Craiova – Rapid. ”În doi ani, Săpunaru, chiar și fără bani, va fi patronul Rapidului”

Adrian Mititelu oferă varianta sa pentru incidentele de la Tg.Jiu și spune că acțiunile lui Săpunaru constituie, în fapt, ”o platformă electorală”.
13.09.2022 | 10:31
Adrian Mititelu lanseaza o ipoteza socanta dupa incidentele de la FCU Craiova  Rapid In doi ani Sapunaru chiar si fara bani va fi patronul Rapidului
Adrian Mititelu lansează o ipoteză șocantă după incidentele de la FCU Craiova - Rapid. ”În doi ani, Săpunaru, chiar și fără bani, va fi patronul Rapidului”. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost ”război” la Tg.Jiu, la confruntarea FCU Craiova – Rapid. Ați aflat deja filmul evenimentelor, iar reacțiile continuă să apară. Din ambele tabere. Între timp, la Realitatea Sportivă, în emisiunea Templul Sportului, și patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, și-a oferit varianta. Și spune că, în opinia sa, Săpunaru, prin atitudinea sa, își dorește să-și construiască o platformă electorală, și că va deveni patronul Rapidului.

”Scopul este să creeze mitul acesta, de erou al Giuleștiului, apoi să conducă Rapidul”, spune Adrian Mititelu

În intervenția sa telefonică, patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, face mai întâi, un rezumat al evenimentelor. Și oferă versiunea sa în ceea ce privește derularea incidentelor.

ADVERTISEMENT

”Dacă știam că este o altercație cu un suporter din tribună nici nu m-ar fi interesat, pentru că știam că nu are cum să ajungă acolo. Impresia a fost că Săpunaru are ceva cu Robert Săceanu.

De aceea am și mers în acea zonă, iar după mine a venit și acel personaj în verde, Petrică îl cheamă. Săpunaru l-a lovit și era normal ca el să riposteze.

ADVERTISEMENT

Nu am făcut altceva decât să ne apărăm demnitatea. Vă dați seama, la noi acasă ați văzut ce făcea Săpunaru, cum înjura și amenința pe toată lumea. Credeți că vreun club poate face așa ceva în Giulești? Niciodată”, spune Mititelu.

”Dacă fiul meu făcea ceea ce a făcut el cu jandarmii, era de două zile arestat”

În opinia patronului oltenilor, gestul lui Săpunaru nu ar avea legătură cu organizarea meciului. Care, spune el, ”a fost ireproșabilă”. Și continuă analiza incidentelor. Punând accent pe gesturile căpitanului Rapidului.

ADVERTISEMENT

”Săpunaru în schimb s-a certat cu jandarmii, i-a bruscat. A venit apoi nervos la vestiare, s-a certat cu spectatorii, a vrut să se ducă în tribună să se ia la bătaie…

Păi care e treaba noastră? Diversiune și intoxicare. Oamenii de PR duc vina în altă parte. Și patronul secund de la ei era preocupat de conducerea noastră.

ADVERTISEMENT

Ne-am simțit jigniți de acuzele lui. Încearcă să i ia apărarea lui Săpunaru, dar jignește partenerii de competiție.

Oamenii care au intrat acolo fără ecuson au pătruns pentru că băiatul în verde a primit un croșeu și lovituri la coaste. Dar noi nu ne-am mai plâns ca ei. Cei fără ecuson au intervenit din cauza scandalului.

Păi Peluza Sud era la o sută de metri, vă dați seama ce ieșea acolo dacă noi nu încercam să-l oprim pe Săpunaru și aflau suporterii de scandal? Nici două unități de jandarmi nu-i mai putea opri pe suporteri după provocarea lui Săpunaru.

Cei de la Digi, erau acolo, de ce nu recunosc? Au văzut că Săpunaru fugea spre ieșirea din vestiare pentru a se lua la bătaie cu suporterii din tribună.

În afara acestor gesturi ale lui Săpunaru, toți erau liniștiți, ne-am strans mâna. El a apărut mai tîrziu, se certase cu jandarmii.

Și a apărut după ce noi ne-am salutat și ne-am urat succes pe mai departe. Dacă fiul meu făcea ceea ce a făcut el cu jandarmii, era de două zile arestat.”

”Se creează o statuie acestui băiat. În doi ani va fi patronul, fără să aibă nevoie de bani”

Pentru Adrian Mititelu, comportamentul căpitanului Rapidului are alte resorturi. Mai exact, acela de a-și cristaliza imaginea de erou al Giuleștiului. Și spune că, în opinia sa, Săpunaru va deveni conducătorul giuleștenilor.

”Se creează o statuie acestui băiat. A simțit simpatia publicului lor și scopul este să creeze mitul acesta, de erou al Giuleștiului, apoi să conducă Rapidul.

Și-a creeat o platformă electorală. În doi ani va fi patronul, fără să aibă nevoie de bani. După acest incident am fost amenințat și de pe numere din Brazilia.

Lumea îl iubește pentru acest comportament. Am avut peste o sută de mesaje. Au crezut că noi am vrut să-i facem ceva rău lui Săpunaru, dar totul a fost exact invers.

Tot ceea ce a făcut a făcut pentru a câștiga simpatia Giuleștiului. Nicolae și alții de acolo tremură acum pentru ca își poate pierde locul când vine Săpunaru. Nu am văzut în viața mea asemenea reacții de simpatie față de un om care a creeat acest scandal

Băiatul în verde a fost lovit acolo de mai mulți jucători ai Rapidului, dar el nu a vrut să spună asta, de rușine. Ei și-au bătut joc de noi și apoi se dau victime.

Când provoci așa ceva, să te cobori la mintea unor suporteri… El a căutat evenimente negative. Jignește proprietari de cluburi, pe toată lumea acuză.

Nu a fost nici vreun Hagi sau Popescu. El toată cariera s-a evidențiat mai mult prin scandaluri, decât prin rezultate. 

Indiferent cine vine cu banii, el va conduce Rapid. Adevărul este că este rapidist, nu s-a dus la Steaua când l-a ofertat”, spune Mititelu.

”Nu ar fi exclus să fim pedepsiți, dar nu ar fi prima oară când se fac abuzuri”, spune Mititelu despre ședința Comisiei de Disciplină

În ceea ce privește verdictul Comisiei de Disciplină, patronul FCU Craiova spune că nu exclude varianta ca gruparea sa să aibă de suferit.

”Nu ar fi exclus să fim pedepsiți, dar nu ar fi prima oară când se fac abuzuri. Mie mi-au luat echipa, mi-au luat 40 de jucători, Sandu și Dragomir achitați și eu la închisoare, dupa zeci de milioane băgați în fotbal. Mă mai tem de o decizie strâmbă?

Să vedeți raportul făcut, că nu l-a văzut pe Săpunaru, dar a văzut că nu aveau unii ecuson…Mititelu nu a vrut să voteze la televiziune cum au vrut ei și pe unde ne prind, cred că vor încerca să ne lovească.

Să nu fie el suspendat, noi trebuie să fim suspendați, el este erou. Nu ați văzut și data trecută. Dacă Bauza nu se ferea, era distrus acum. Apoi a vrut să-l bată pe Paramatti. El este asaltat de simpatia de acolo și i-au creeat o aură. Nu realizează ce face.

Niciun patron nu are valoare în fața lui. Are statuie în viață. Ne-au amenințat să vedem ce vom pați noi în Giulești. Mergem acolo și îi batem, cum i-am bătut mereu”, a conchis Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT