Sport

Adrian Mititelu nu renunță la siglă și palmares: „Sunt în patrimoniul FCU”. Documente dezvăluite de patronul Craiovei

Adrian Mititelu nu renunță la lupta pentru sigla și palmaresul istoric al Universității Craiova. Patronul de la FC U Craiova 1948 a venit cu dezvăluiri de ultimă oră.
15.06.2024 | 13:39
Adrian Mititelu nu renunta la sigla si palmares Sunt in patrimoniul FCU Documente dezvaluite de patronul Craiovei
Adrian Mititelu nu renunță la siglă și palmares: „Sunt în patrimoniul FCU”. Documente dezvăluite de patronul Craiovei. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova se află într-un „război” pentru identitate, iar Adrian Mititelu încă speră să schimbe ultima decizie a instanței. Patronul din Cetatea Băniei a publicat mai multe documente, despre care spune că sunt „dovada indubitală că palmaresul și sigla sunt ale FCU”.

Adrian Mititelu nu renunță la siglă și palmares: „Sunt în patrimoniul FCU”. Pe ce documente se bazează patronul Craiovei

Curtea de Apel Timișoara a hotărât faptul că CS Universitatea Craiova are drept de proprietate asupra palmaresului Științei în vara anului trecut. Totuși, Adrian Mititelu a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție și speră să obțină victoria în fața rivalilor din oraș.

ADVERTISEMENT

Recursul se va judeca pe 20 iunie, însă până atunci, FC U Craiova 1948 a venit cu o serie de documente în lupta pentru identitate cu Universitatea Craiova. Clubul din Cetatea Băniei a venit și cu explicații pentru schimbarea denumirii de-a lungul anilor.

„𝐃𝐨𝐯𝐚𝐝𝐚 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐛𝐢𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐜𝐚̆ 𝐩𝐚𝐥𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐥𝐞 𝐅𝐂𝐔. Documentele de mai jos dovedesc indubitabil și irevocabil faptul că, atât palmaresul, cât și sigla sunt în patrimoniul FCU.

ADVERTISEMENT

În 16 iunie 1994, la Notariatul de Stat din Craiova, s-a semnat privatizarea clubului Fotbal Club Universitatea Craiova și, 𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐚𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 (𝐩𝐚𝐥𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥), 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢.

Reamintim că Fotbal Club Universitatea Craiova funcționa încă de la 1 februarie 1991 ca unitate autonoma în cadrul Ministerului Învățământului și Științei. Când spunem privatizare, ne referim la faptul că, până la acea dată, era un club de stat universitar, aflat sub tutela Ministerului Învățământului și Științei și a Universității din Craiova”, scrie FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

„Rodion Cămătaru, Emil Săndoi, Gică Craioveanu și Eugen Neagoe au calitatea de membri fondatori ai entității private Fotbal Club Universitatea Craiova”

„Această privatizare a fost făcută în baza regulamentului fotbalului profesionist, emis prin ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 266 din 08.05.1992, dat în baza HG 994/1990, a HG 537/1991 și a HG 15/1992.

Din actele care au stat la baza constituirii noii entități private de la acea vreme, 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐛𝐢𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬-𝐚 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐜𝐚 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥.

ADVERTISEMENT

Astfel, Cămătaru Rodion, Zamfir Nicolae (Țîcă), Geolgău Ion, Tomiță Paul, Popescu Tamara, Arnăutu Eugen, Canțăr Mircea, Țicleanu Aurel, Rinderiu Ion, Împușcătoiu Ion, Florescu Constantin, Săndoi Emil, Arcanu Dorin, Biță Gheorghe, Craioveanu Gheorghe, Gane Ionel Tersinio, Zamfir Nicolae, Neagoe Eugen, Pigulea Adrian, Mogoșanu Daniel și Călin Augustin au calitatea de membri fondatori ai entității private Fotbal Club Universitatea Craiova. Actul de constituire a fost semnat la Notariatul de Stat din Craiova, în fața notarului Emil Cernobai.

Precizăm că această formă de structură sportivă a funcționat până în anul 2002, când, în vederea aplicării Legii Sportului nr 69/2000, această asociație s-a transformat în Societatea Comercială Fotbal Club Universitatea Craiova SA.

Din actele de mai jos veți vedea că la dosarul constituirii acestei entități, care a fost finalizat cu sentința 72/1994 a Judecătoriei Craiova, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫, la acea vreme neexistând OSIM, marca fiind înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor”, au mai scris oltenii.

„Schimbarea denumirii a survenit din motive legale”

„Ulterior, sentința 89/2006 a Tribunalului Dolj, prezentată mai jos, 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐢𝐫𝐞𝐯𝐨𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐒𝐂 𝐅𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐀, 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐮𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐛𝐚𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐢 𝟔𝟗/𝟐𝟎𝟎𝟎, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐛𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐚, 𝐜𝐮 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐮𝐫𝐠, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐳𝐚̂𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞, 𝐬𝐢𝐠𝐥𝐚̆, 𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐚̆.

Precizăm faptul că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, clubul rezultat din aplicarea legii 69/2000, și-a schimbat ulterior în mai multe rânduri denumirea, respectiv în 2004 în SC Știința U Craiova SA, în 2005 în SC Univ Știința Fotbal Craiova SA și în 2006 în SC Fotbal Club U Craiova SA, care a r[mas până în prezent.

Schimbarea denumirii a survenit din motive legale, deoarece în 2004, prin modificarea legii 26/1990, art. 39, guvernul Năstase a interzis ca societățile comerciale să poarte denumiri ca “național”, “academie”, “universitate” etc. Astfel, clubul a fost forțat să elimine denumirea de “Universitatea”, fără voia sa.

În final, în funcție de cum au considerat decidenții de la acea vreme, s-a ajuns la concluzia că Fotbal Club U Craiova este denumirea cea mai apropiată de numele original al clubului”, se arată în comunicatul celor de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români