Fotbal intern

Adrian Mititelu, o nouă condamnare! Cinci ani de închisoare într-un alt dosar de evaziune fiscală

13.01.2021 | 20:34
Adrian Mititelu o noua condamnare Cinci ani de inchisoare intrun alt dosar de evaziune fiscala
Adrian Mititelu, o nouă condamnare! Cinci ani de închisoare într-un alt dosar de evaziune fiscală
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova, a primit o nouă condamnare! Cinci ani de închisoare într-un alt dosar de evaziune fiscală, însă omul de afacere are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia vine la două luni și jumătate de când Mititelu își ispăsește pedeapsa de trei ani de închisoare primită în cazul procesului legat de transferul lui Mihai Costea la FCSB. În acest moment este vorba de evaziune fiscală în formă continuată.

ADVERTISEMENT

De echipa de fotbal se ocupă Adrian Mititelu Junior, iar FCU Craiova 1948 se află în pole-position pentru promovarea în prima ligă. Oltenii sunt pe primul loc, cu 30 de puncte, cu patru peste urmăritoarele Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Rapid București. Totuși, decizia că Turris se retrage din campionat ar putea afecta mersul lucrurilor în Liga 2.

Adrian Mititelu, o nouă condamnare! Cinci ani de închisoare într-un alt dosar de evaziune fiscală

Adrian Mititelu nu scapă de probleme nici după gratii. Omul de afaceri a primit o nouă condamnare, iar infracțiunea este de evaziune fiscală în formă continuată.

ADVERTISEMENT

„Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedepsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. 

În baza art.36 alin.1 raportat la art.34 alin.1 lit.b din Codul penal din 1969 contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă şi prin sentinţa penală nr.82/13.02.2019 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5997/63/2016 definitivă prin decizia penală nr.1364/5.11.2020 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, inculpatul Mititelu Adrian Marin urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci) ani închisoare”, stă scris în sentința Tribunalului Dolj.

ADVERTISEMENT

Reacția fiului lui Adrian Mititelu după noua condamnare a tatălui său: „Sistemul judiciar din România este unul infect!”

Fiul lui Adrian Mititelu a postat pe pagina sa de socializare o primă reacție după decizia Tribunalului Dolj de a-l condamna din nou pe omul de afaceri. Juniorul critică sistemul judiciar din țara noastră: „LA CRAIOVA, CA LA NIMENI!

Tatăl meu a fost astăzi condamnat de către Tribunalul Dolj la 5 ani de închisoare pentru o presupusă faptă de evaziune fiscală în forma continuată din urmă cu 17 ani! Toți ceilalți 9 inculpati din dosar au fost însa achitați pentru aceeași faptă, mai puțin tatăl meu! Sistemul judiciar din Romania este unul infect.”

ADVERTISEMENT

Transferul lui Mihai Costea la FCSB a fost unul cu probleme. Din cauza faptului că a avut sechestru pe jucătorii de la club, Adrian Mititelu nu ar fi putut încasa cei 1,1 milioane de euro de la Gigi Becali. Mutarea s-a petrecut în anul 2011. În urmă cu două luni și jumătate, Mititelu a fost arestat și de atunci își execută sentința.

„Ei vor să afle adevărul care îl știu deja. Ei nici nu mai țin minte. Poate doar 30%. Ce să mai țin minte? Nici suma de transfer nu o mai știu. Nu poți să furi bani la fotbal! De aceea Mititelu a fost achitat pe fond. A văzut judecătorul că a pierdut vreo 15 de milioane de euro la fotbal. De ce să îl mai bage la pușcărie? De unde să fie evaziune fiscală?

A luat banii din transferul lui Costea și i-a dus acasă? Tot la fotbal i-a băgat, a dat salarii la jucători. Cum să faci pușcărie pentru asta? El a făcut pentru binele public și nu a luat niciun ban. E de noaptea minții să faci pușcărie pentru asta. Cum să facă pușcărie pentru asta? Nu e normal! Asta voi spune judecătorilor. Nu am emoţii! Nu mai ţin minte decât 30 la sută din ce a fost atunci, nici măcar suma de transfer. Nu poţi să câştigi la fotbal, nu poţi să furi.

Mititelu a pierdut 15 milioane de la fotbal, a dat bani să vadă oltenii fotbal. Nu e normal să facă puşcărie, că el nu a luat banii, i-a dat tot la fotbal. Nu mai ştiu, atât spun, dar nu-i normal să-l bage la puşcărie pe Mititelu. Cu Mititelu e greu să fii prieten”, spunea Gigi Becali în urmă cu câteva luni.

 

ADVERTISEMENT