Stiri sportive

De ce îi face Becali probleme lui Mititelu. Azi au ajuns la tribunal!

Adrian Mititelu continuă seria proceselor din viaţa sa care se pare că nu se mai termină. Însă de această dată patronul lui FC U Craiova nu s-a prezentat la Tribunal în calitate de parte...
04.09.2017 | 18:37
De ce ii face Becali probleme lui Mititelu Azi au ajuns la tribunal
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu continuă seria proceselor din viaţa sa care se pare că nu se mai termină. Însă de această dată patronul lui FC U Craiova nu s-a prezentat la Tribunal în calitate de parte acuzatoare, ci în calitate de inculpat.

Adrian Mititelu şi Gigi Becali au fost foarte buni prieteni, dar transferul lui Mihai Costea la Steaua efectuat între cei doi în anul 2011, pentru 1.100.000 de euro, i-au adus mari probleme patronului FC U. Motivul? DNA Craiova a intrat pe fir, iar după lungi audieri procurorii au decis să îl trimită în judecată pe Mititelu. Însă patronul actualei FC U Craiova 1948 a avut surpriza să afle ca Steaua lui Gigi Becali s-a constituit parte civilă în acest dosar. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Mititelu a fost la proces la Tribunalul Dolj!

Astfel, FANATIK.RO a aflat că în cursul zilei de luni, Adrian Mititelu s-a prezentat la Tribunalul Dolj unde a avut loc un nou termen în procesul în care a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În acest proces Steaua s-a constiutuit parte civilă după ce Gigi Becali a recunoscut public că dacă nu făcea lucrul respectiv, atunci procurorii îl trimiteau şi pe el în judecată pentru complice la evaziune fiscală. Interesant este faptul că iniţial Becali îi spuse lui Mititelu că nu o să îi facă nici o problemă şi nu o să se constutuie parte civilă în acest proces.

Comunicatul DNA!

Potrivit DNA, în baza acestui acord, Mititelu a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceeaşi zi la indicaţia sa, contravaloarea sumei de 1,1 milioane euro, din care, la aceeaşi dată, s-au efectuat ulterior mai multe plăţi. ‘La momentul încheierii acordului de transfer al lui Mihai Costea, inculpaţii Mititelu şi Preoteasa cunoşteau că drepturile federative ale jucătorului erau sechestrate.

ADVERTISEMENT

De precizat este faptul că jucătorul Mihai Costea nu a putut fi legitimat în evidenţele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi înregistrat în Liga Profesionistă de Fotbal, întrucât reprezentanţii legali ai acestui organism au comunicat cumpărătorului că jucătorul nu putea face obiectul transferului, deoarece ANAF instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia. Această împrejurare nu a fost cunoscută la 23 martie 2011 de către semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, dacă ar fi cunoscut-o, nu ar fi încheiat acordul de transfer şi nu ar fi achitat integral suma prevăzută în acest act’, se menţionează în comunicat.

Anchetatorii au constatat că din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaţilor clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlată prin interpuşi de acelaşi inculpat. DNA mai precizează că suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferaţi în contul pus la dispoziţie de organul fiscal. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de peste 4 milioane lei, iar clubul cesionar cu peste 5,6 milioane lei. În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului mai multor imobile ce aparţin inculpaţilor Mititelu şi Preoteasa. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menţine asigurătorii dispuse în cauză.

ADVERTISEMENT