Fotbal intern

Lovitură! Mititelu îşi poate pierde casa peste câteva zile!

Adrian Mititelu şi membrii familiei sale pot rămâne pe drumuri: riscă să fie evacuaţi din propria locuinţă din Craiova, pe data de 26 februarie, dacă imobilul în care stau acum va fi cumpărat la licitaţie.
21.02.2018 | 12:28
Lovitura Mititelu isi poate pierde casa peste cateva zile

FC U Craiova 1948 trăieşte periculos, iar suporterii nu mai sunt siguri că patronul Adrian Mititelu poate să susţină proiectul echipei favorite până la visul final, revenirea în prima ligă. Deşi momentan nu sunt restanţe financiare la jucători sau la staff-ul tehnic condus de antrenorul italian Nicolo Napoli, se poate spune, totuşi, că patronul echipei care conduce detaşat (17 victorii în 17 etape, golaveraj 93-16, 9 puncte peste locul 2) seria doljeană din Liga 4 se află într-o situaţie dacă nu disperată, cel puţin periculoasă.

FANATIK.RO a aflat că omul care a sperat că o să îi vadă la închisoare pe Mircea Sandu şi pe Dumitru Dragomir pentru distrugerea fostei FC Universitatea Craiova, dezafiliată de cei doi foşti şefi ai fotbalului românesc pe 20 iulie 2011, riscă pe data de 26 februarie nici mai mult, nici mai puţin decât să îşi piardă imobilul în care locuieşte împreună cu membrii familiei sale!

Adrian Mititelu şi membrii familiei sale pot rămâne pe drumuri!

Din cauza unui împrumut la „Ţiriac Bank”, dar şi a altor datorii, care se ridică la un total de 4 milioane de euro, Adrian Mititelu este pe cale, printr-o hotărâre judecătorească (VEZI IMAGINILE ÎN GALERIE FOTO) să îşi piardă casa cu care a garantat restituirea banilor. Deşi a sperat că locuinţa sa nu poate să fie scoasă la licitaţie deoarece sunt şi alţi creditori urmăritori, printre care DIICOT, Primăria Craiova, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Craiova, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, lucrurile sunt, totuşi, destul de clare: tribunalul a decis executarea silită a lui Adrian Mititelu pentru datoriile amintite!

Preţul licitaţiei porneşte de la 850.000 de euro…

Cei care se vor ocupa de executarea imobilului patronului echipei FC U Craiova sunt angajaţii Biroului Executorului Judecătoresc „Bej Moraru şi Asociaţii”. Licitaţia va avea loc la sediul acestei firme, pe data de 26 februarie, cu începere de la ora 11:00, iar preţul de pornire este de 850.000 de euro. La un eventual al doilea termen, preţul de licitaţie începe de la 75 la sută din primul preţ, dar nu se poate vinde sub 30 la sută din preţul iniţial.

…dar poate ajunge la jumătate din această sumă!

La un eventual al treilea termen preţul de licitaţie va începe de la 50 la sută din primul preţ, iar dacă se vor prezenta minimum doi cumpărători, atunci casa se va vinde celui care oferă cea mai mare sumă. Interesant este faptul că debitorii, adică Adrian Mititelu sau cineva din familia sa, nu pot licita nici în nume propriu, nici prin interpuşi la acţiunea de lunea viitoare. Angajaţii Biroului Judecătoresc care se vor ocupa de licitaţie vor urmări cu atenţie dacă Mititelu va avea în sală vreun om de-al său pentru a-l împiedica să intervină în cursul licitaţiei.

Mititelu e sigur: „N-o să-mi pierd în niciun caz casa!”

Contactat de FANATIK.RO, patronul lui FC U Craiova pare liniştit. Nu este prima dată când trece prin momente grele. S-a mai pus problema să-i fie scoasă casa la licitaţie, dar, spune el, „suma este prea mare şi nu se bagă nimeni”. Banii i-a luat de la bancă în 2009 „tot pentru fotbal, pentru Universitatea Craiova”. Este sigur că îşi va putea achita datoria. „Voi da banii ăştia înapoi imediat ce voi putea beneficia de anumite bunuri ale mele, este vorba de nişte terenuri pe care vreau să le vând, dar care deocamdată mi le-a blocat Mihai Rotaru. N-o să-mi pierd în niciun caz casa”, a declarat Adrian Mititelu, în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Probleme sunt şi cu sediul clubului!

Dar problemele pentru Adrian Mititelu nu se opresc aici. FANATIK a aflat că sediul clubului FC Universitatea Craiova, în care patronul echipei din Bănie îşi desfăşoară activitatea, se află în aceeaşi situaţie ca şi casa. În cel mai scurt timp şi acesta o să fie scos la licitaţie tot după un ordin judecătoresc. În momentul în care a făcut împrumutul la bancă, finanţatorul lui FC U a garatat, pe lângă casă, şi cu imobilul achiziţionat încă de prin 2005. Se pare că Mititelu deja s-a împăcat cu aceste decizii, iar în ultimele zile câţiva muncitorii de ai săi au început, uşor, uşor să mute birourile într-o altă locaţie. În ultimii doi ani Mititelu a tot sperat că poate stopa deciziile luate în instanţă, iar imobilele cu care a garantat nu vor fi pierdute.

 

În schimb, Adrian Mititelu nu are probleme cu locul în care formaţia sa actuală din Liga 4 îşi desfăşoară cantonamentul. Locaţia respectivă este achiziţionată cu ajutorul unui contract ferm, iar jucătorii au fost anunţaţi de Mititelu că pot să stea liniştiţi şi că nu vor fi probleme.

„Nu vor fi probleme financiare la FC U Craiova. Nici în returul din această primăvară, nici sezonul viitor, în liga a treia. Lupta e grea, mai e mult drum până unde ne-am propus să ajungem, dar îi asigur pe toţi suporterii noştri să stea liniştiţi. Visul meu rămâne să câştig un titlu” – Adrian Mititelu

„De patru ani Rotaru îmi blochează un teren intravilan de 500.000 de metri pătraţi. Îl blochează printr-o asociaţie pe care o controlează şi care se numeşte Asociaţia pentru Protecţia Habitatelor Naturale din Bucureşti, care-şi are sediul exact unde-l are şi Rotaru, iar membrii asociaţiei sunt oamenii lui. Terenul odată recuperat poate să constituie o sursă importantă de bani pentru mine” – Adrian Mititelu

„Nu ştiu cine zice treburile astea, dar nu e adevărat că sunt falit. Din punct de vedere patrimonial nu am fost niciodată falit. Eu am fost un personaj care am chivernisit banii, dar am avut însă parte de răutăţi, de oameni care mi-au blocat afaceri serioase. Şi nu lucruri simple, ci afaceri de circa 50 de milioane de euro. Asta pe lângă faptul că mi-au furat un club de fotbal în care am investit peste 20 de milioane de euro pe vremea când milionul chiar era milion” – Adrian Mititelu

76.000 de metri pătraţi are Adrian Mititelu sub sechestru în Balta Craioviţa