Sport

Adrian Mutu a dezvăluit secretul exploziei lui Rareș Ilie, noua vedetă din Giulești. ”Pedeapsa mai mare e să-l lași să se facă de râs”

Rapid a intrat într-o nouă era odată cu numirea lui Adrian Mutu pe bancă. ”Briliantul” are ambiții mari cu gruparea din Giulești și a explicat cum l-a motivat pe Rareș Ilie, noul star din Giulești.
01.06.2022 | 15:18
Adrian Mutu a dezvaluit secretul exploziei lui Rares Ilie noua vedeta din Giulesti Pedeapsa mai mare e sal lasi sa se faca de ras
Adrian Mutu, a povestit cum l-a motivat pe Rareș Ilie să devină jucătorul numărul 1 în Giulești
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu este la a treia experiență ca antrenor principal în Casa pariurilor Liga 1. Nu i-a dus pe Giuleșteni în cupele europene, dar a câștigat un fotbalist de viitor.

Cum l-a motivat Adrian Mutu pe Rareș Ilie ca să devină numărul 1 în Giulești

Antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, nu se poate lăuda, deocamdată, cu nicio performanță în Giulești. Nu e mai puțin adevărat că a preluat echipa abia la începutul lunii martie, informație oferită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Deși nu avea ca obiectiv calificarea în cupele europene, ”briliantul” a sperat până în ultima clipă că va antrena gruparea feroviară în competițiile continentale intercluburi.

La final de sezon a trebuit să se mulțumească cu locul 9 în Casa Pariurilor Liga 1. A câștigat, însă, un jucător pe care fanii din Giulești deja îl idolatrizează, Rareș Ilie. Antrenorul a explicat cum l-a motivat pe fotbalist.

ADVERTISEMENT

”Tot îi spuneam: ’Rareș, te trezești? Te trezești? Ia vino puțin!’ / ’Mister nu mă schimba!’ / ’Nu te schimb, te las să te faci de râs’.

El se aștepta să-l schimb, dar pedeapsa mai mare e să-l lași acolo să vadă. Asta face parte din bagajul de cunoștință, sper să se maturizeze cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Avem noroc cu Rareș, e inteligent, vine dintr-o familie bună. Vorbește engleză fluent, vorbește românește în primul rând”, a povestit Adrian Mutu la PRO Arena.

Cere întăriri masive la Rapid: ”Ne permitem să facem transferuri pe bani”

Adrian Mutu a preluat Rapidul din mers. Nu a apucat să ceară întăriri pentru finalul sezonului și a fost obligat de multe ori să improvizeze. Chiar dacă are în lot fotbaliști cu mare experiență, vârsta i-a trădat în multe momente.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita eșecuri venite pe fondul oboselii și a ”băncii  scurte”, Mutu le-a transmis oficialilor o listă cu jucătorii pe care și-i dorește. Ultimele schimbări în conducerea clubului coincid și cu o puternică infuzie de capital, iar acest lucru înseamnă și obiective îndrăznețe.

”Noi avem un obiectiv, intrarea în play-off și câștigarea Cupei. Clubul are o listă de la mine. Pe listă sunt și jucători din România. Rapid își permite să facă transferuri pe bani. Sunt tratative, eu aștept. Dacă nu ai un lot lărgit, ajungi ca pe final să ai jucători obosiți.

Au și ai mei o vârstă. Dacă nu ai posibilitatea de a schimba jucătorii cu alții de același nivel, atunci trebuie să improvizezi. Și ajungi să pierzi în minutul 90+5 sau 90+6. 

Când nu ai bancă, nu reușești. E important să ai o echipă cu jucătorii de valori egale. Și ăsta e un motiv pentru succesul lui Dan Petrescu. Are 3 echipe la CFR”, a punctat Adrian Mutu.

Ce spune despre retrogradarea echipei Dinamo

Adrian Mutu a fost lansat în fotbal de FC Argeș. Trecerea la Dinamo, în 1998, avea să-i schimbe definitiv viața. Din Ștefan cel Mare a ajuns în Italia, unde a petrecut cea mai mare parte a carierei.

Deși fanii ”câinilor” îl consideră dinamovist, Mutu a refuzat mereu să-și atribuie apartenența la gruparea roș-albă. Fostul internațional spune că regretă, totuși, retrogradarea formației alături de care a câștigat singurul titlu în Casa Pariurilor Liga 1.

”Să mă doară sufletul e mult spus, dar mi-a părut rău. Eu cred că fotbalul românesc e mai sărac fără Dinamo. O să scoatem un derby din programul Ligii 1. Revin U Cluj și Petrolul. Mi se pare că următorul sezon e foarte interesant  

Cu Dinamo în Liga 1 ar fi fost și mai interesant, au revenit echipe de tradiție, s-a întors lumea la stadion. Au fost și la Petrolul fani, la Cluj, la FCSB, la Dinamo, la Craiova plin.

Eu cred că nivelul Ligii 1 ar crește din punct de vedere tehnic dacă ar veni oamenii la stadion. E o presiune în plus, jucătorul ar fi mult mai concentrat și ar da mult mai mult”, a spus Adi Mutu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT