Fotbal intern

Adrian Mutu, discuţii cu Gigi Becali la Palat despre preluarea FCSB!

22.04.2018 | 20:14
Adrian Mutu discutii cu Gigi Becali la Palat despre preluarea FCSB

Scenariu incredibil în Liga 1: Adrian Mutu a discutat cu Gigi Becali preluarea FCSB. „Briliantul” şi Becali au pus la cale o viitoare colaborare. FANATIK.RO vă prezintă culisele unei alianţe neaşteptate.

Zilele trecute, Adrian Mutu a semnat primul său contract ca antrenor. Fostul atacant a ajuns la un acord cu cei de la Voluntari pentru a prelua echipa până în vara lui 2019., el debutând cu o victorie, 1-0, pe terenul Chiajnei. Mutu a primit un salariu lunar de 9.000 de euro şi are drept obiectiv, în sezonul viitor, clasarea între primele 6 echipe din Liga 1 Betano.

Am acceptat imediat, pentru că e un proiect care îmi place, la un club care oferă linişte, toate condiţiile. Nu avem presiune foarte mare, chiar dacă acum trebuie să scăpăm de retrogradare. Dar, pentru un antrenor tânăr, e echipa ideală pentru a începe. E o aventură nouă, o îmbrăţişez cu încredere, este ce mi-am dorit, e visul meu, dar şi un risc pe care îl conştientizez, pe care mi-l asum. Dar, am o echipă bună, nu mă sperie obiectivul, am văzut băieţii zilele astea, au un tonus bun şi sunt sigur că vor face un meci bun la Chiajna”, a declarat acesta la prezentare. Până să semneze, însă, cu Voluntari, Adrian Mutu a avut o întâlnire-şoc!

Mutu a discutat cu Becali preluarea FCSB. I-a propus să vină în locul lui Dică!

FANATIK.RO a aflat că „Briliantul” s-a văzut, în secret, cu patronul FCSB la Palat. Adrian Mutu a discutat cu Gigi Becali preluarea FCSB! Deşi nu antrenase pe nimeni până la momentul discuţiei lor, Mutu i-a propus lui Becali, nici mai mult, nici mai puțin decât să îl numească în locul lui… Dică! Patronul FCSB a fost uşor surprins de încrederea excesivă pe care Mutu o are în calităţile sale de tehnician şi i-a spus clar: „Dică nu pleacă de la echipă până la vară. Dacă ia titlul, rămâne în continuare. Dacă nu câştigăm campionatul, voi vedea atunci pe cine pun. Tu nu ai antrenat pe nicăieri, nu ai demonstrat ce poţi. Du-te şi ia o echipă şi pe viitor o să te am în vedere!”.

Burleanu, „fiert” că l-a părăsit în campanie! Ştia că a vorbit cu Gigi!

Coincidenţă sau nu, la scurt timp după dialogul celor doi, fostul internaţional român a bătut palma cu echipa condusă de… finul lui Becali, Florin Pandele! Acest gest al lui Mutu l-a scos din minţi pe Răzvan Burleanu. Acesta îi asigurase un salariu generos fostului fotbalist la FRF pentru a-l ajuta prin imaginea sa în campania electorală. Iar Mutu l-a lăsat cu ochii în soare într-un moment extrem de delicat. Burleanu i-a reproşat acest lucru „Briliantului”, iar surse federale susţin că interesul lui Mutu de a prelua FCSB din vară era cunoscut la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc.

„Să mă sune Gigi şi vedem! Oricum, mie nu îmi va face nimeni echipa!”

FANATIK.RO l-a întrebat pe Mutu dacă a fost căutat de Gigi Becali în ultima perioadă. „Briliantul” a lansat un mesaj abil către patronul FCSB. „Ce pot să spun este că nu au ajuns aceste lucruri la urechea mea. Eu nu am auzit să se vorbească despre aceste «bombe». Deocamdată sunt la Voluntari și vreau să-mi fac treaba aici cât mai bine. Dacă mă sună Gigi Becali? Ce să răspund? Să mă sune și vedem, dar acum, cum spuneam, sunt la Voluntari. Oricum, nimeni nu o să-mi facă mie echipa. Mai vorbim noi (n.a. – râde)”, a declarat Mutu pentru FANATIK.RO.

„Adrian şi familia lui plângeau în faţa stadionului Ghencea!”

Atracţia „Briliantului” faţă de culorile roş-albastre a fost puternică încă din copilărie. De altfel, unul dintre foştii mari antrenori de la grupele de juniori ale Stelei, Teodor Anghelini, dezvăluia cum atacantul a plâns pentru că nu a putut ajunge sub comanda sa. „Mutu a fost la un pas să ajungă în Ghencea. După un meci amical la juniori între FC Argeş și Steaua s-a rugat de mine să vină în Ghencea. Taică-su mă suna zilnic să-l iau de la Piteşti. I-am spus că-i pot rezolva cu cazarea, cu masa şi cu şcoala, dar cu dezlegarea să vină el. Toată familia, mamă, tată şi Adrian plângeau în faţă la stadion, în Ghencea, că nu au rezolvat cu actele de transfer”, povestea Anghelini.

Cum l-a „furat” Neţoiu! „Apucasem să spun că iubesc Steaua!”

După „explozia” de la FC Argeş, pentru semnătura lui Adi Mutu s-a declanşat o bătălie acerbă între granzii din prima ligă. Impresarii fotbalistului, Giovani şi Victor Becali, au negociat atât cu Steaua, cât şi cu Rapid, dar l-au dus până la urmă la Dinamo. Filmul tratativelor ratate cu Steaua a fost rememorat chiar de Mutu.

Am ajuns la Bucureşti, Giovani şi Victor Becali m-au dus într-un hotel şi mi-au zis «Stai în cameră că mâine mergem la Steaua!». La 12 mă sună şi îmi spun că mergem la Rapid, că mă vrea Lucescu. Când m-am trezit mi-au zis că mergem la Dinamo, că m-a cumpărat Neţoiu! Eu apucasem să declar că vreau să merg la Steaua, că iubesc Steaua. Când am ajuns la Dinamo m-au luat suporterii, m-au primit foarte bine, mi-au zis de toate felurile. După asta am trăit o poveste extraordinară la Dinamo, un an care m-a făcut să fiu un simpatizant al echipei Dinamo”, îşi aminteşte Mutu.

„Mutu trebuie schingiuit fără milă, ca sclavii!”

În 2010, Gigi Becali şoca printr-o declaraţie extrem de dură la adresa fostului fotbalist de la Chelsea. „Ultima oară când am fost în Anglia am stat alături de Mutu, nici nu vreau să-mi mai aduc aminte. Eu îl ocolesc acum, pentru că dacă îl întâlnesc pe undeva, este clar că nu mă pot controla. Tot o să-mi dea banii pe care îi are datorie. Mutu nu este om care să merite milă, el merită schingiuit fără milă, ca sclavii. În fiecare dimineață când mă trezesc mă gândesc la cei 200.000 de euro pe care nu mi i-a dat”, afirma atunci Becali. Actualul patron de la FCSB vorbea despre o sumă de bani pe care i-ar fi împrumutat-o lui Mutu în 2005 şi pe care „Briliantul” a uitat să o restituie.

Becali: „Eu cu Mutu sunt şi puţin prieten!”

Timpul a trecut şi supărarea lui Becali faţă de Mutu s-a stins şi ea. Astfel că, în 2013, când fotbalistul îşi căuta echipă după plecarea de la Ajaccio, Gigi a fost cel care i-a făcut o ofertă. Totul a plecat, însă, de la un mesaj transmis de jucător, care seamănă izbitor cu cel enunţat anterior: „Am vorbit cu Reghe în ultimul timp. Dacă Gigi Becali mă vrea, să mă sune. Are numărul meu de telefon”, spunea atunci Mutu. Reacţia patronului FCSB nu s-a lăsat mult aşteptată: „Pe mine mă impresionează, mă încântă dacă el zice aşa. Mutu e un atacant de valoare. Un an mai poate la nivel maxim. L-aş lua la Steaua dacă acceptă un regim financiar în funcţie de rezultate. Eu cu Mutu sunt şi puţin prieten.

Dar el ar trebui să accepte toate regulile şefului Reghecampf. Eu îl sun, dar trebuie să vorbesc cu Reghe, cu Meme şi cu câţiva jucători, nucleul dur. Nu pot să-i dau lui Mutu 800.000 de euro. Dar eu îi pot da 500.000 la calificare în grupele Ligii Campionilor, de exemplu. Sume mari pentru performanţă”, a plusat Becali. Părţile nu au ajuns atunci la un numitor comun, dar lucrurile avansaseră spre o reconciliere totală între cei doi.

„Îl ştiam golănaş! Nu credeam să ajungă aşa înţelept!”

După ce a agăţat ghetele în cui, Mutu s-a orientat spre o carieră legată tot de fotbal. Din postura de director la Dinamo, fostul internaţional a reuşit să îl convingă pe Becali de nivelul la care a ajuns din punct de vedere profesional. „Eu cred că Mutu e un conducător şi un băiat deştept. Nu cred că făcea 10 transferuri… dacă face, aduce jucători buni, dar puţini, după cât am stat de vorbă cu el. Mi-am dat seama de înţelepciunea lui, nu credeam vreodată că va ajunge aşa de înţelept. Îl ştiam deştept, dar îl credeam golănaş“, puncta Becali. Între timp, Mutu a renunţat la sacoul de conducător pentru treningul de antrenor. Rămâne de văzut dacă va avea rezultate în noua sa carieră şi dacă Becali va apela la serviciile sale pe viitor!

„Deocamdată sunt la Voluntari și vreau să-mi fac treaba aici cât mai bine. Dacă mă sună Gigi Becali? Ce să răspund? Să mă sune și vedem”
Adrian Mutu

„Eu apucasem să declar că vreau să merg la Steaua, că iubesc Steaua. Când am ajuns la Dinamo m-au luat suporterii, m-au primit foarte bine, mi-au zis de toate felurile. După asta am trăit o poveste extraordinară la Dinamo, un an care m-a făcut să fiu un simpatizant al echipei Dinamo”
Adrian Mutu

9 mii de euro pe lună este salariul lui Mutu la Voluntari la care se adaugă prime de meci şi de obiectiv

35 de goluri a marcat Mutu pentru naţionala României, în 77 de meciuri, fiind golgheterul all-time al „tricolorilor”, la egalitate cu Gică Hagi