Sport

Adrian Mutu a făcut analiza transferurilor Rapidului: „E un plan pe 2-3 ani!”. „Briliantul” vrea să mai aducă un atacant

Adrian Mutu a făcut analiza transferurilor Rapidului, dezvăluind planul giuleștenilor, care se întinde pe o perioadă de doi-trei ani. Totuși, „Briliantul” mai vrea să aducă un atacant.
17.08.2022 | 20:06
Adrian Mutu a facut analiza transferurilor Rapidului E un plan pe 23 ani Briliantul vrea sa mai aduca un atacant
Adrian Mutu a făcut analiza transferurilor Rapidului. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul giuleștenilor a vorbit și despre debutul de sezon al Rapidului, despre care spune că nu este încântat, însă nici dezamăgit.

Adrian Mutu a făcut analiza transferurilor Rapidului

Adrian Mutu a făcut analiza transferurilor Rapidului din această vară, mărturisind că încă mai caută un atacant până la finalul perioadei de mercato:

ADVERTISEMENT

„Jucătorii mai în vârstă îi avem deja. Pe mine mă ajută enorma Cristi Săpunaru. Proiectul nostru e pe 2-3 ani, iar fiecare jucător adus, a fost adus pe același plan, adică pe 2-3 ani, să ne ajute.

Ne gândeam și la oportunitatea să luăm un jucător în vârstă foarte bun, dar ideea de bază era să alegem jucători nici foarte tineri, nici foarte în vârstă, nici foarte experimentați, dar nici începători.

ADVERTISEMENT

Nu avem cum să rămânem plați, o să fie victorii, o să fie înfrângeri. Nu trebuie să facem nuntă la victorii și înmormântare la înfrângeri”.

„Au fost meciuri în care am câștigat, dar n-am fost bucuros, pentru că am fost norocos și mă gândeam că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Suntem într-o dezvoltare normală. Nu sunt nici mulțumit, dar nici dezamăgit.

ADVERTISEMENT

Mai sunt două săptămâni de mercato, ne uităm după un vârf, dar e și postul care se poate acoperi cel mai greu. Cei buni au ajuns deja la echipe, alții sunt în discuții și nu putem să luăm ce a mai rămas, n-are rost dacă tot vrem să facem un transfer.

Dacă nu aducem un vârf, vom aduce un tânăr de la tineret și vom vedea cum se descurcă”, a mai spus Adrian Mutu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Într-o lună baza noastră va fi gata!”

Adrian Mutu a vorbit și despre baza de pregătire a Rapidului, care va fi gata într-o lună: „Nu mai durează mult și baza noastră va fi gata. În cel mult o lună va fi gata. Grupurile de elită deja se pregătesc acolo pe un teren sintetic de ultimă generație.

Ideea domnului Șucu asta era, să investească în baze sportive. Suntem pe un drum bun, pentru că metodele de antrenament se pot schimba. Având baza ta, poți dezvolta noi metode de antrenament.

Fotbalul de performanță, ca și alte sporturi, necesită multă muncă. Eu cred că în afară de identitatea pe care echipa o are având o bază sportivă și metodele se vor schimba.

Mă simt ca acasă la Rapid, datorită oamenilor din club și a suporterilor. Dacă la început suporterii erau circumspecți, acum simt că primesc mai multă încredere din partea lor, dar știu cum e în fotbal și trebuie să fiu concentrat în continuare, pentru că e presiune mare”.

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre înfrângerea din ultima etapă cu Petrolul Ploiești, scor 0-1: „Nu eram supărat după meci, ci frustrat pentru că am pierdut un meci nemeritat. Noi trebuia să facem mai mult, trebuia să găsim drumul spre gol, pentru că am avut ocazii importante.

Am avut 4-5 situații importante, pe care Rapid trebuia să le fructifice. Golul lor a fost o greșeală de sistem, ca la Windows”.

„Așa s-a întâmplat și cu greșeala lui Moldo, care e un portar foarte bun, eu cred că e cel mai bun portar din țară, dar se mai întâmplă. El a avut dreptate, cred a fost o săptămână neagră a portarilor”, a mai spus „Briliantul”.

ADVERTISEMENT
Tags: