Fotbal international

Adrian Mutu a rămas în inimile fanilor Fiorentinei. A fost ales în echipa decadei 2010-2020, deşi a jucat un sezon în această perioadă

19.04.2020 | 13:16
Adrian Mutu a ramas in inimile fanilor Fiorentinei A fost ales in echipa decadei 20102020 desi a jucat un sezon in aceasta perioada
ADVERTISEMENT

La Fiorentina Adrian Mutu a avut poate cea mai frumoasă şi mai fructuoasă parte a carierei sale. Un mare merit în acest sens revine şi antrenorului Cesare Prandelli, cel care a ştiut cum să se comporte cu un jucător extrem de talentat dar puţin disciplinat.

A fost ajutat mult de antrenorul Cesare Prandelli

Şi suporterii squadrei viola l-au iubit mult pe cel care l-au botezat Il Fenomeno. Au fost multe execuţiile de superclasă ale lui Mutu care au ridicat tifosii în delir pe Artemio Franchi sau la meciurile din deplasare. Şi de aceea el a rămas definitv în inimile lor.

ADVERTISEMENT

O dovadă concludentă în acest sens o reprezintă faptul că românul a fost inclus în unsprezecele ideal al Fiorentinei din ultima decadă, 2010-2020, deşi el nu a mai prins decât primul an în tricoul violet, după care a plecat la Cesena.

Suporterii l-au iubit foarte mult

Dintre toţi cei trei jucători aflaţi în schema lor de joc, un 4-3-3, Adi Mutu este singurul dintre atacanţi care are locul asigurat. În dreptul celorlalte două nume se află semne de întrebare, dovadă că încă se mai votează pentru stabilirea lor.

ADVERTISEMENT

Mutu se află într-o companie de valoare, din care nu lipsesc portarul francez Sebastien Frey, fundaşii Cuadrado, Rodriguez, regretatul Astori şi Pasqual, precum şi mijlocaşii Castrovilli, Pizzaro şi Borja Valero.

Dialog pe Instagram cu Sebastien Frey

După cum se vede un singur jucător din actuala echipă şi-a făcut loc, talentatul Castrovilli, despre care se spune că va fi următorul produs de export de lux al violeţilor.

ADVERTISEMENT

Adi Mutu a intrat în dialog cu puţin timp în urmă cu fostul său coleg şi prieten de la Verona,Parma şi Fiorentina, povestind pe Instagram anumite lucruri de culoare.

Fiorentina a vrut să îl vândă de mai  multe ori

Il Fenomeno a dezvăluit că directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, a încercat de mai multe ori să îl vândă, dar nu a reuşit şi a explicat şi de ce.

ADVERTISEMENT

„Corvino a tot încercat să mă vândă. I-am zis să mă vândă pe mine, că pot eu să plec. L-a luat pe Osvaldo, l-a luat pe Jovetic… 2 ani pe bancă au stat. I-am zis lui Corvino mai apoi că trebuie să gândească în avans cu 3 ani până să mă vândă pe mine”.

ADVERTISEMENT
Tags: