Antrenorul Rapidului a povestit și ce își dorește de la noua sa echipă, dar și cum a înțeles mai bine spiritul giuleștenilor în prima săptămână de la preluarea clubului.
Adrian Mutu a povestit că până să fie impresariat de frații Becali, a avut un agent belgian, care își dorea să-l ducă în Jupiler League, la Anderlecht:
„Primul meu impresar la 15-16 ani a fost un belgian, care m-a văzut la un meci de-al lui FC Argeș. Împărțeam sandwichuri cu șnițel și ardei gras cu Neaga, cu Dani Coman, era frumos.
M-a semnat impresarul ăla cu gândul să mă duc la Anderlecht. Între timp scosesem capul și în România și au venit imediat frații Becali la mine”.
„Mi-au dat o sumă, dar le-am spus să-mi mai pună ceva pe lângă, mi-au zis să dau vreo 10 goluri și mai vorbim. M-am enervat, am dat golurile și am luat banii.
Am fost un băiat care am avut ambiția și norocul să încep de mic, am avut șansa să mă antrenez de mic cu echipa mare.
Având și un antrenor, pe care îl consider cel mai bun la juniori, adică pe Mihai Ianovschi, tatăl celui de la Liga 1.
Eram la primele antrenamente și Giovani mi-a spus că vorbește el cu Roman, cu Abramovici. Eu i-am spus că nu are cum să vorbească cu el, că e înconjurat de bodyguarzi mereu, el mergea în centru și era înconjurat.
Eram pe stadion, venise Roman să ne salute și aud deodată ’Roman!’. Mă întorc, mi-era frică să nu se întâmple ceva cu Giovani, se întorseseră și bodyguarzii.
A vorbit ceva pe rusește cu el, Giovani cred că știe toate limbile pământului, și s-a dus să vorbească cu Abramovici. Lasă, că îl știu eu pe Abramovici, asta spunea”, a mai spus Adrian Mutu, la TV DigiSport.
Adrian Mutu a vorbit și despre Rapid și despre ce așteptări are de la noua sa echipă: „E important să știi istoria clubului să ai puțin habar. Istoria clubului pune presiune pe tine.
Suporterii, care se identifică cu istoria clubului. E un club mare, care are 3treicampioane, 18-19 cupe, și 4 Supercupe. Dar nu mă pune să zic imnul, că nu știu decât prima parte”.
„A fost numai dorința mea, din partea Federației am avut parte de înțelegere, îmi doream să antrenez o echipă de club. Să spun că m-am specializat pe monitorziare, dar îmi lipsea munca de zi cu zi.
Calificasem echipa la Campionatul European, dar munca de zi cu zi îi dă experiență unui antrenor, îți faci mâna, cum spunem noi, e foarte important. Eu cred că înainte era stabilitatea în fotbal mult mai mare.
La început nu că m-a deranjat, m-a iritat. Dar uitându-mă la trecutul clubului, începi să-i înțelegi pe oamenii ăștia care sunt rapidiști și cât de mult țin ei la clubul ăsta.
Îl înțeleg pe Pancone, îl înțeleg pe Șumi, dar n-am ce să fac, eu sunt aici doar să-mi fac meseria”, a mai spus „Briliantul”.