Sport

Adrian Mutu anunță curățenia de iarnă la Rapid: „Ne vom despărți de unii jucători!”

Înaintea partidei cu FC Argeș, Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a vorbit despre jucătorii indisponibili, dar și despre faptul că-n iarnă se va despărți de unii dintre elevii săi.
02.12.2022 | 17:20
Adrian Mutu anunta curatenia de iarna la Rapid Ne vom desparti de unii jucatori
Adrian Mutu a anunțat că meciurile următoare vor reprezenta și prilej de evaluare pentru unii jucători, iar cei care n se vor ridica la nivelul cerut vor pleca în iarnă. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Multă vreme secondanta liderul Farul Constanța, Rapid este acum pe poziția a treia. Prefațând întâlnirea de duminică, împotriva lui FC Argeș, în obișnuinta conferință de presă oficială, Adrian Mutu spune că echipa sa vizează cele trei puncte, pentru a rămâne în zona superioară a ierarhiei. A menționat însă că se confruntă cu probleme de efectiv. Și, tot la capitolul lot, a precizat că în iarnă vor exista mutări în efectiv. Dar, pentru a aduce nume noi, va trebui să se despartă de câțiva dintre jucătorii actuali.

”Trebuie să turăm motoarele încă de la început, pentru că nu este timp de pierdut”, spune Adrian Mutu

Rapid a obținut numai cinci puncte în ultimele patru etape din SuperLiga. I-a permis Farului să crească ecartul. Și, în plus, a cedat poziția a doua în fața campioanei CFR Cluj, care fără eșec în ultimele trei jocuri, și cu un meci mai puțin disputat, are patru lungimi avans.

ADVERTISEMENT

Evident, în acest context, Rapid va încerca să obțină toate cele trei puncte în partida cu FC Argeș, programată duminică, de la ora 19. ”Ne aşteaptă o perioadă foarte aglomerată, cu meciuri din trei în trei zile începând de duminică. Începem împotriva unei echipe cu care am avut viaţă grea şi aici pe Giuleşti, suntem pregătiţi, ştim ce ne aşteaptă.

Este un meci pe care vrem să îl câştigăm pentru a ţine pasul cu echipele fruntaşe. După victoriile celor de la CFR şi FCSB clasamentul devine din ce în ce mai strâns. Trebuie să turăm motoarele încă de la început, pentru că nu este timp de pierdut.

ADVERTISEMENT

FC Argeş este în inima mea, pentru că acolo m-am format ca fotbalist, dar acum sunt antrenor la Rapid, trebuie să îmi fac meseria şi vreau să câştig. Multe echipe vor să intre în play-off.

Eu cred că va fi un campionat dificil, sunt multe echipe care emit pretenţii la play-off, ceea ce face lupta şi mai aprigă. Sunt foarte multe echipe la diferenţă de un punct sau două”, a spus Mutu.

ADVERTISEMENT

”De unii ne vom despărți în iarnă”

Adrian Mutu are bătăi de cap din pricina accidentărilor. Pentru că, în pofida pauzei induse de Cupa Mondială din Qatar, nu a reușit să scape de acastă problemă. Speranța sa este ca până la ora jocului stafful medical să-i mai dea ceva vești bune.

”Pauza nu prea ne-a ajutat din punct de vedere medical, avem cam mulţi accidentaţi. Sperăm să mai recuperăm din ei în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Și să putem aborda fiecare meci cu un efectiv cât mai complet, cu jucători pe care mă pot baza şi care pot face diferenţa în meciurile următoare”, a spus Mutu.

El își dorește, a mai spus-o, să-și întărească lotul în iarnă. Însă, pentru a o face, este conștient că vor exista și jucători care vor părăsi gruparea din Giulești. Și anunță tranșant acest lucru, fără a face însă nominalizari, preferând să vorbească despre o perioadă de evaluare.

”Măţan este plecat în Statele Unite şi probabil că va şi rămâne acolo. Se va despărţi de noi după ultimul meci din decembrie, i se termină împrumutul.

El este încă în recuperare, a fost operat şi probabil că va avea nevoie de câteva luni. Şi nu are rost să stea cu noi accidentat când poate să meargă la echipa de care aparţine şi să urmeze tratamentul pe care îl spune doctorul clubului.

Mai sunt nişte meciuri la care mă voi baza pe toţi jucătorii din lot şi o parte dintre ei vor fi evaluaţi, pentru că de unii ne vom despărţi în iarnă.

Dar nu pot spune dinainte nume pentru că mă pot contrazice cu jocuri foarte bune. Depinde doar de ei dacă demonstrează că vor să rămână la Rapid.

Ca să facem achiziţii trebuie să mai existe şi ieşiri. Sper să aducem şi jucători de valoare mai înaltă pentru a ne putea atinge obiectele”, a conchis Adi Mutu.

ADVERTISEMENT