Fotbal intern

Adrian Mutu, în echipa “ideală” a jucătorilor prinşi dopaţi

Un prim 11 cu jucători senzaţionali, o adevărată echipă a lumii, în care Mutu e coleg cu Diego Maradona! Intră în galerie foto să-i vezi pe toţi!
09.12.2017 | 15:56
Adrian Mutu in echipa ideala a jucatorilor prinsi dopati

Adrian Mutu a fost introdus de site-ul spaniol paladarnegro.net într-un top în care nu ar fi dorit să se regăsească. Şi asta cu toate că are alături nume celebre ale fotbalului mondial. Este vorba de echipa jucătorilor care au picat de-a lungul timpului la testele anti – doping din cauza faptului că au folosit substanţe interzise. 

Mutu este titular de drept în această echipă, care îi mai cuprinde pe Diego Maradona, Frank de Boer sau Claudio Cannigia. Alte celebrităţi care se mai regăsesc în primul 11 sunt portarul columbian Rene Higuita, prins tot cu cocaină, la fel ca şi Mutu, sau actualul antrenor al lui Adi Popa de la Reading, Jaap Stam, suspendat pentru că la testul anti-doping a fost depistat pozitiv cu nandrolon. 

Adrian Mutu explică: “Intrasem în depresie”

“A fost o capcană făcută de greşeli copilăreşti, nu cred că a fost ceva pus la cale de Chelsea pentru a mă alunga. Era uşor să greşeti: eram celebru, la Londra mergeam peste tot şi eram tratat ca un rege. Am fost naiv, am fost un credul. Cu câteva luni înainte să merg la Londra, am divorţat de soţia mea, aveam şi un copil iar aceaste lucruri erau o mare povară. Apoi, ca şi atunci când am ajuns prima oară în Italia, oamenii, limba, erau toate noi. Intrasem puţin în depresie”, a explicat Mutu motivele pentru care a ajuns să fie depistat pozitiv la testul anti-doping. 

Mutu a fost depistat cu cocaină pe vremea când juca la Chelsea, în octombrie 2004. A primit o suspendare de 9 luni din partea FIFA, însă a recidivat în 2010, când juca la Fiorentina, atunci când a fost depistat cu sibutramină şi suspendat de Federaţia Italiană de Fotbal. Mutu este deţinătorul recordului de goluri marcate pentru echipa naţională a României, cu 35 de goluri, la egalitate cu Gheorghe Hagi.