Fotbal international

Adrian Mutu, considerat de fanii Fiorentinei peste Rui Costa, Franck Ribery sau Mohamed Salah

06.01.2021 | 12:11
Adrian Mutu considerat de fanii Fiorentinei peste Rui Costa Franck Ribery sau Mohamed Salah
Adrian Mutu, considerat de fanii Fiorentinei peste Rui Costa, Franck Ribery sau Mohamed Salah
ADVERTISEMENT

Selecționerul naționalei U21 a României, Adrian Mutu, a fost votat de fanii Fiorentinei drept cel mai bun jucător care a evoluat pentru clubul viola în ultimii 20 de ani. 

Ajuns la 41 de ani, „Briliantul” este un adevărat idol la Florența, iar fanii îl consideră cel mai important fotbalist din istoria recentă a clubului.

ADVERTISEMENT

Cu Mutu în echipă, formația Viola a reușit să obțină rezultate excelente inclusiv în UEFA Champions League. Fotbalistul format de FC Argeș a jucat pentru Fiorentina din 2006 până în 2011.

Adrian Mutu, considerat de fanii Fiorentinei peste Rui Costa, Franck Ribery sau Mohamed Salah

Cei cinci ani petrecuți de Adrian Mutu sub culorile Fiorentinei i-au convins pe fanii echipei din Serie A să îl adopte definitiv ca pe o adevărată legendă a clubului. De altfel, cu Mutu în echipă, Fiorentina a traversat una dintre cele mai productive perioade din ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2009-2010, cu Mutu în echipă, Fiorentina ajungea până în optimile UEFA Champions League, de unde era cu greu eliminată de nemții de la Bayern Munchen. În grupe, italienii profitau de forma excelentă a lui Mutu și Gilardino. Din grupa lor mai făceau parte Liverpool, Lyon și Debrecen. Mutu reușea trei goluri în această etapă.

În total, Adrian Mutu a evoluat de 143 de ori pentru Fiorentina și a marcat 69 de goluri. El și-a ajutat echipa și cu 26 de pase decisive, iar performanțele sale i-au cucerit definitiv pe fani. Suporterii au avut de ales cel mai bun fotbalist al clubului pentru perioada 2000-2020, într-un sondaj propus de Firenzeviola.

ADVERTISEMENT

Din concursul propus de fanii Fiorentinei au mai făcut parte și nume grele precum Giuseppe Rossi, Sebastian Frey, Gonzalo Rodriguez, Rui Costa, Di Liviu, Stefan Jovetic, Federico Chiesa, Mohamed Salah, Davide Astori, Franck Ribery, Luca Toni, Alberto Gilardino, Borja Valero sau Rigano.

Concursul s-a desfășurat în sistem eliminatoriu. În finală, au ajuns Luca Toni și Adrian Mutu, iar românul s-a impus pe final, la o distanță de 20 de voturi. „Cele 20 de voturi i-au permis lui Adrian Mutu, un adevărat star atât în teren, cât și în afara lui, sî câștige împotriva atacantului din Modena”, au relatat suporterii pe site-ul lor.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu le-a mulțumit pe Instagram suporterilor Fiorentinei și le-a transmis acestora și un mesaj: „Mulțumesc din inimă celor care m-au votat cel mai bun jucător din ultimii 20 de ani”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adrian Mutu (@adrian10mutu)

ADVERTISEMENT
Tags: