Sport

Adrian Mutu, din nou aproape de CFR Cluj! Neluțu Varga îl vrea în locul lui Edi Iordănescu. Exclusiv

13.05.2021 | 20:30
Adrian Mutu din nou aproape de CFR Cluj Nelutu Varga il vrea in locul lui Edi Iordanescu Exclusiv
Adrian Mutu la CFR Cluj? Aici, Mutu reactioneaza in meciul de fotbal dintre Romania U21 si Olanda U21, contand pentru Campionatul European U21, desfasurat pe Bozsik Arena din Budapesta, miercuri 24 martie 2021. © FOTO:Cristi Stavri/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a revenit pe radarul patronului de la CFR Cluj, Neluțu Varga, cel care vrea să-l aducă pe banca ardelenilor din sezonul viitor. Asta chiar dacă actualul tehnician, Edi Iordănescu, mai are contract cu formația câștigătoare a ultimelor trei titluri de campioană și este în luptă pentru trofeu și în acest sezon.

Din informațiile FANATIK, Neluțu Varga le-a transmis apropiaților că sunt șanse ca Adi Mutu să fie noul antrenor al CFR-ului din luna iulie! În acest moment, Mutu este liber de contract, după ce i-a expirat angajamentul cu FRF, în privința naționalei de tineret, pe care a condus-o la turneul final din luna martie de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, ținta lui Neluțu Varga pentru a prelua CFR Cluj din sezonul viitor. Ce se întâmplă cu Edi Iordănescu?

CFR Cluj condusă de Edi Iordănescu este pe prima poziție în play-off, un punct peste FCSB, cu trei runde înainte de terminarea campionatului. Chiar și așa, tensiunile există la formația din Gruia. Acestea au fost generate de cele două eșecuri acasă ale clujenilor în turneul de titlu, 1-2 cu Craiova și 0-1 cu Sepsi.

Peste toate acestea, este mai vechea dorință a patronului Neluțu Varga de a lucra la CFR Cluj cu Adrian Mutu, unul dintre favoriții săi. Varga a dorit să-l aducă pe Mutu și în decembrie 2020, când a venit până la urmă Iordănescu, dorește și acum, când Edi e aproape de cel mai important trofeu din carieră, titlul de campion al României.

ADVERTISEMENT

Se pare că nu există o chimie suficientă între Varga și Iordănescu, astfel că patronul a reluat tatonările la Adrian Mutu, liber de contract după ce i-a expirat mandatul la naționala U21. FANATIK a aflat că Varga creionează deja, împreună cu doritul viitor antrenor, strategia de transferuri din vară!

Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu din iunie încolo? Chiar dacă acesta mai are contract cu CFR, sunt semnale tot mai multe referitoare la despărțirea acestuia de Cluj! Inclusiv dacă ar câștiga titlul cu formația vișinie!

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Dan Petrescu de la CFR, Neluțu Varga a anunțat în FANATIK că vrea să-l aducă pe Adrian Mutu la Cluj!

Pe 29 noiembrie 2020 seara, după ce Poli Iași a detonat bomba și a eliminat-o pe CFR din Cupă, chiar la Cluj, Dan Petrescu a fost dat afară de patronul Neluțu Varga! Acesta a oferit aproape de miezul nopții o declarație exclusivă pentru FANATIK, în care a confirmat totul și a anunțat ce intenționează.

„Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă! Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea” – Neluțu Varga, exclusiv pentru FANATIK la plecarea lui Dan Petrescu

În luna decembrie, Adrian Mutu era sub contract cu FRF și se pregătea de turneul final din Ungaria, astfel că era puțin mai dificil ca Varga să-l aconteze atunci. Acum situația este schimbată, pentru că Mutu a terminat contractul cu FRF. Recent a oferit o declarație pentru gsp în care a anunțat că în circa 10 zile va lua o decizie privind viitorul său.

ADVERTISEMENT

Apropiații tehnicianului spun însă că probabil Mutu va vedea ce va face abia la începutul lunii iunie. Că ar aștepta să se termine campionatele peste tot și abia apoi va trage linie. Nu e exclus nici să continue la naționala de tineret, dar și „pista CFR Cluj” îi face cu ochiul. Mai ales că are o relație mai mult decât amicală cu Neluțu Varga!

Președintele Marian Copilu l-a anunțat pe patronul Neluțu Varga că pleacă dacă e adus Adi Mutu la CFR Cluj!

În decembrie discuțiile pentru venirea lui Mutu la Cluj s-au blocat la un moment dat. Asta și pentru că președintele Marian Copilu i-a transmis direct lui Neluțu Varga că el pleacă dacă vine Adi. E o informație pe care FANATIK a dezvăluit-o la ora respectivă, chiar Adrian Mutu confirmând-o ulterior.

Marian Copilu a venit cu varianta Edi Iordănescu, pe care dorea să-l readucă la CFR după episodul din vara lui 2018, când Varga-l dăduse afară după doar trei meciuri. Din care unul, cu trofeu! Copilu a mers necondiționat pe mâna lui Edi Iordănescu acum cinci luni și Varga a cedat în cele din urmă. Deși nu era deloc entuziasmat să-l readucă la club pe cel pe care-l demisese în iulie 2018 pentru că nu i-a respectat ordinul și nu a vrut să-l scoată din teren pe Arlauskis la meciul cu Malmo!

Edi Iordănescu a pus echipa pe picioare, a recuperat distanța față de FCSB și Craiova și s-a instalat pe prima poziție după ce roș-albaștrii au cedat recent pe „Oblemenco”. Mai sunt 3 runde, CFR are prima șansă la titlu, dar deasupra băncii tehnice planează umbra lui Mutu. Lucru despre care sunt informați inclusiv șefii lui din Federație.

„Depinde foarte mult de ce oferte va avea Adi Mutu, pentru că știu că are. El își dorește foarte mult să antreneze la un club, să aibă continuitate. Să aibă zi de zi o activitate de a fi antrenor, la fel ca un jucător” – Mihai Stoichiță

Edi Iordănescu are oferte din Grecia și din Turcia. Totul se decide în prima jumătate a lunii iunie

Edi Iordănescu, 43 de ani pe 16 iunie, a semnat cu CFR Cluj în decembrie 2020 un contract valabil până în vară (4 iunie 2021), condiția de prelungire fiind câștigarea titlului.

Dar parcursul foarte bun al clujenilor i-a convins pe șefii CFR-ului să-i ofere prelungirea înainte de începerea play-off-ului. FANATIK a dezvăluit că Edi Iordănescu este legat în acest moment de CFR pentru încă cinci ani, până în iunie 2026!

Totuși, evenimentele din ultimul timp de la CFR, tensiunile și fricțiunile existente pot pune capăt peste o lună celei de-a doua sale aventuri la Cluj. Din informațiile noastre, Varga dorea „să-l execute” pe Edi după eșecul de acasă cu Craiova. Oricum se știe că patronul este mai „veninos” în decizii în serile de după eșecuri!

Un semnal al posibilei rupturi s-a produs după egalul de la Giurgiu cu FCSB, a doua zi antrenorul având un discurs puțin surprinzător în vestiar. Unii l-au interpretat ca un buzdugan aruncat referitor la plecarea sa în vară, alții ca o trezire a jucătorilor, în special a veteranilor.

Despărțirea lui Edi de Cluj la finalul sezonului nu ar constitui o mare bombă în acest moment. Antrenorul ar avea deja unele contacte în Grecia și Turcia, dar totul se va decide în primele zile din luna iunie. Și sunt destule necunoscute!

  • 27 de meciuri a condus Edi Iordănescu pe CFR Cluj în actualul mandat, având o medie de 2,19 puncte per partidă, cea mai bună din toată cariera sa de tehnician
  • 1 singură formație din străinătate a condus Edi Iordănescu până acum: ȚSKA Sofia, în perioada august – noiembrie 2016
ADVERTISEMENT