Sport

Adrian Mutu, susținut de un fost coleg de națională pentru a prelua banca ”tricolorilor”. ”Știu ce simţea atunci când îmbrăca tricoul României”

La sfârșitul săptămânii viitoare FRF ar trebui să anunțe noul selecționer al României, iar Adrian Mutu este unul dintre ”finaliști”. Golgheterul all time al ”tricolorilor” este susținut de un fost coleg de generație.
02.01.2022 | 08:20
Adrian Mutu sustinut de un fost coleg de nationala pentru a prelua banca tricolorilor Stiu ce simtea atunci cand imbraca tricoul Romaniei
Adrian Mutu, Nicolae Dica si Ciprian Marica se bucura după marcarea unui gol al României
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a rămas în cursa pentru instalarea pe banca ”tricolorilor” alături de Ladislau Boloni, Edi Iordănescu și Victor Pițurcă. ”Briliantul” este favoritul Federației așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna noiembrie.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță a promis că până de ”Sfântul Ion” (care se sărbătorește pe 7 ianuarie), România va avea selecționer, iar Mutu ar putea fi acesta.

ADVERTISEMENT

Un fost atacant al României face lobby pentru numirea lui Adrian Mutu

Adrian Mutu este liber de contract după ce a fost demis de FC U Craiova în toamna anului trecut și pare soluția cea mai la îndemână pentru FRF, pentru a acoperi poziția de selecționer rămasă vacantă după plecarea lui Mirel Rădoi.

Coleg de generație cu Adrian Mutu, Ciprian Marica îl susține pe ”briliant” și a explicat de ce crede că este cel mai potrivit pentru a prelua banca ”tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

”Personal sper ca Adi Mutu să fie alegerea şi nu doar pentru că mi-a dat o căruţă de pase de gol la echipa naţională. Ci pentru că ştiu ceea ce simţea Adi Mutu atunci când îmbrăca tricoul primei reprezentative, ştiu ce simţea el şi vreau să cred că lucrul ăsta contează în CV-ul pe care îl are.

Am vorbit cu el şi ştiu filozofia şi ceea ce îşi doreşte el să joace. La echipa naţională, nu trebuie să fii antrenor, trebuie să fii selecţioner. Selecţionerul necesită alte atuuri în viziunea mea şi anume să ai ochi la fotbalişti, în primul rând.

ADVERTISEMENT

Un antrenor la echipa naţională trebuie să ştie să gestioneze situaţiile dificile. Sper să fie inteligent, dacă el va fi alegerea, şi să compenseze acest lucru printr-un secund sau prin secunzi mai experimentaţi”, a spus Marica, pentru Antena Sport.

Și Victor Pițurcă va fi contactat de FRF

La sfârșitul anului trecut președintele FRF Răzvan Burleanu și mâna lui dreaptă Mihai Stoichiță au mers în Franța pentru a discuta cu Adrian Ursea posibilitatea ca acesta să preia echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

La revenirea în țară, directorul tehnic al FRF Mihai Stoichiță a declarat că o decizie privind instalarea noului selecționer va fi luată săptămâna viitoare.

Boloni, Mutu și Edi Iordănescu par în acest moment ”finaliștii” dintre care se va alege noul tehnician al ”tricolorilor”, dar oficialul FRF a mai spus că imediat după intrarea în noul an va fi contactat și Victor Pițurcă.

Toți antrenorii menționați sunt liberi de contract. Anterior, reprezentanții FRF i-au ofertat pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, însă aceștia au declinat propunerea.

ADVERTISEMENT