Fotbal intern

Adrian Mutu, euforie maximă după victoria cu Ungaria: „Asta definește această generație”

27.03.2021 | 22:10
Adrian Mutu euforie maxima dupa victoria cu Ungaria Asta defineste aceasta generatie
ADVERTISEMENT

România U21 a reuşit să câştige, scor 2-1, meciul cu Ungaria U21 din etapa a doua a grupelor Campionatului European de Tineret. La finalul partidei, selecţionerul Adrian Mutu a lăudat spiritul de luptă al elevilor săi.

Adrian Mutu: „Să fim mândri de aceşti băieţi“

Maghiarii au deschis scorul pe un contraatac pornit de la un fault la Haruţ, la mijlocul terenului. Pentru România, a egalat Alex Măţan, la capătul unei acţiuni personale şi a unui şut la vinclu.

ADVERTISEMENT

Victoria a fost adusă de Alex Paşcanu, care a marcat după un corner executat de acelaşi Măţan, deşi fundaşul român a fost ţinut de tricou de apărătorii adverşi.

„E frumos că s-a terminat cu o victorie, dar, sincer, aş fi preferat să fie una mult mai uşoară. Ştiam de la început că va fi un meci greu, o bătălie. Am fost pregătiţi, mă bucur pentru băieţi, încă o dată, că au arătat spiritul ăsta de luptători, care îi defineşte, care defineşte această generaţie.

ADVERTISEMENT

Aţi văzut de la 0-1 o dominare totală a noastră, şi până am primit gol, am reuşit să întoarcem rezultatul. Asta e de apreciat şi cred că suporterii României ar trebui să fie mândri de aceşti băieţi“, a declarat selecţionerul Adrian Mutu la interviul de la finalul partidei.

„Le-am spus băieților la pauză «gata cu cadourile». Le-am făcut multe în prima repriză. Am greșit niște pase ușoare. Probabil de asta le-am și dat puțină încredere. Eu cred că semnalul a fost clar, le-am spus să se relaxeze, să joace calm, dar cu intensitate, să plimbăm mingea dintr-o parte în cealaltă“, a spus Mutu şi la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

„Nu (n.r. – nu-i vine să creadă că se pot face asemenea greşeli de arbitraj al acest nivel), dar nu avem ce să facem. Probabil arbitrul nu a fost în cea mai bună zi a lui, dar şi aşa am reuşit să câştigăm meciul. E o victorie frumoasă, chiar dacă am întâlnit o echipă agresivă, arţăgoasă, băieţii au luptat pentru fiecare centimetru de teren. S-a văzut că băieţii au crezut până la sfârşit. Calitatea noastră superioară s-a văzut în acest meci“, a mai precizat selecţionerul.

Următorul meci al României este cel cu Germania, programat marți, de la 19:00. Ungaria nu mai are nicio şansă la calificare, în timp ce România poate face calcule după jocul dintre Olanda şi Germania, care se joacă de la 22:00.

ADVERTISEMENT

Arbitraj nefavorabil României

Arbitrul belgian Lawrence Visser a făcut meciul praf. A avut mai multe decizii eronate, toate în favoarea Ungariei. I-a refuzat un penalty clar lui Ciobanu în minutul 50.

Şase minute mai târziu n-a dat fault la Haruţ, iar maghiarii au marcat. Mai mult, pe tot parcursul jocului a permis intrări dure din partea ungurilor, fără să acorde cartonaşele care se impuneau.

L-a eliminat pe Szoke în prima repriză, pentru două „galbene“ meritate.

„Eu i-am strigat în timpul meciului să îi fie ruşine. Şi am fost avertizat de cei de la UEFA. Ce poţi să-i faci? Să-l baţi? Răuvoitor! A fost răuvoitor! Nu că n-a dat penalty, nu că a greşit la faultul de la golul lor. Dar foarte multe decizii cu tentă ostilă împotriva noastră“, a declarat şi Mihai Stoichiţă, la Digisport.

ADVERTISEMENT