Sport

Adrian Mutu rupe tăcerea! Ce spune de oferta celor de la FC U Craiova şi CFR Cluj

Arian Mutu negociază intens cu mai multe echipe și își va decide viitoarea destinație în următoarele zile. ”Briliantul” a nominalizat și campionatul în care speră să antreneze într-o zi.
26.05.2021 | 14:19
Adrian Mutu rupe tacerea Ce spune de oferta celor de la FC U Craiova si CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Iminenta plecare a lui Adrian Mutu de la echipa națională de tineret a fost anunțată zilele trecute de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Fostul internațional a declarat imediat după întoarcerea de la Turneul Final al Campionatului European U21, din Ungaria, că își dorește să preia o echipă de club.

ADVERTISEMENT

Unde visează Adi Mutu să antreneze

Fostul atacant al lui Inter Milano, Juventus, sau Fiorentina nu ascunde faptul c visează să antreneze într-o zi în Italia. Știe că într-un campionat exclusivist precum Serie A nu ajunge oricine, așa că ar fi dispus să înceapă chiar și din Serie B.

”Dacă ar veni o ofertă din Italia din Serie B, normal că aș prefera acolo. Dar m-aș gândi ce lucru este util carierei mele. Mi-ar plăcea să ajung într-o zi în Italia, ar fi un trofeu pentru mine. Dar la acel nivel ai nevoie de experiență, să fii bine pregătit”, a declarat Adi Mutu.

ADVERTISEMENT

Până să aibă pregătirea și experiența necesare pentru a prelua o echipă din Peninsulă, Mutu a recunoscut că este în negocieri cu mai multe cluburi din România.

În plus, dacă discuțiile pe care le are în aceste zile nu se vor materializa într-un contract, fostul golgheter are și varianta unei reveniri pe banca naționalei de tineret.

ADVERTISEMENT

”Deocamdată nu am luat nicio decizie. Nu am niciun deadline de la Federație, nu am un termen în care să iau o decizie. În fotbal lucrurile se pot întâmpla foarte repede.

Domnul Burleanu și domnul Stoichiță știu intenția mea. Vreau să le mulțumesc pentru tot, pentru această relație bazată pe sinceritate. A fost ceva frumos. Rămân la ideea mea de a antrena zilnic, dar dacă nu voi găsi ceva care să se muleze pe ideile mele de antrenor …”, a explicat Mutu.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova vrea să dea o lovitură de imagine și să-l numească e Mutu antrenor

Adrian Mititelu Junior îl consideră pe Adrian Mutu înlocuitorul perfect pentru Eugen Trică și este convins că negocierile se vor finaliza cu succes în foarte scurt timp. Optimismul oficialului oltean a fost alimentat chiar de Adrian Mutu care s-a declara un fanatic susținător al Universității Craiova.

”Am fost fan de mic al Universității Craiova. Am crescut cu Universitatea Craiova. Este o echipă interesantă, știu ce rivalitate este între cele două echipe și ce va fi în oraș. Sunt în negocieri și cu U Craiova și cu alte echipe. Mai multe nu pot să va spun. Aduce și ghinion”, a spus fostul fotbalist.

Selecționerul naționalei de tineret mărturisește că alegerea făcută în urmă cu trei ani, când a preluat-o pe FC Voluntari într-o situație extrem de grea, a fost una greșită și că pe viitor nu vrea să o repete.

”Am făcut alegeri riscante, cum a fost Voluntari și nu mai vreau să îmi asum. Va fi greu să îmi asum riscuri care nu depind de mine. Ceea ce îmi doresc e să găsesc o echipă de club care să se muleze pe ideile mele. Trebuie să fie un club organizat, ambițios”, a mai spus Mutu.

Ce spune Mutu despre o posibilă ofertă de la CFR

Nu este un secret că Nelu Varga, patronul campioanei CFR Cluj, este un mare admirator al fostului internațional și chiar a încercat să-l impună antrenor, înainte ca Edi Iordănescu să preia gruparea feroviară.

Mutu susține că în ultima perioadă nu a fost contactat de nici un oficial al campioanei dar că o ofertă din partea vișiniilor nu ar fi exclusă.

”Nu sunt negocieri cu CFR Cluj, dar ar putea să fie. În afară de simpatia lui Neluțu Varga pentru mine, lucrurile nu au trecut la următorul nivel. Edi este un antrenor bun, a făcut treabă bună acolo. Îmi pare rău că a plecat”, a spus Adi Mutu.

Fostul fotbalist a mai adăugat că decizia de a nu însoți echipa națională la turneul olimpic de fotbal îi aparține și că relația lui cu selecționerul Mirel Rădoi nu va avea de suferit di această pricină.

”Nu a contat că nu merg la Jocurile Olimpice, cu Mirel am o relație bună, a fost decizia mea să nu merg la Olimpiadă. Nu puteam antrena eu și Mirel acolo. Are posibilitatea să își formeze echipa așa cum vrea el, fiind selecționerul naționalei mari”, a comentat Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT