Sport

Adrian Mutu, favorit să preia o echipă din prima ligă maghiară. Ce salariu îi oferă Kisvarda

Demis de FC U Craiova 1948 pe 4 octombrie 2021, Adrian Mutu a fost luat în calcul pentru funcția de selecționer, iar acum este în vizorul echipei maghiare Kisvarda.
07.12.2021 | 10:50
Adrian Mutu favorit sa preia o echipa din prima liga maghiara Ce salariu ii ofera Kisvarda
ADVERTISEMENT
07-12-2021
08:55

Kisvarda îi oferă lui Adrian Mutu un salariu de 8.200 de euro lunar

Siteul blikk.hu informează că Adrian Mutu, fostul antrenor al FC U Craiova 1948, este principalul favorit să preia echipa maghiară Kisvarda, aflată pe locul 2 în campionat, cu 30 de puncte, la 2 de liderul Ferencvaros.

Publicația informează că salariul pe care ar urma să-l primească antrenorul român într-o lună este de 3 milioane de forinţi (aproximativ 8.200 de euro). Tehnicianul lui Kisvarda din sezonul trecut, Attila Supka, încasa 4.900 de euro.

Vedem fotbalul într-un mod asemănător. (n.r. – Adrian Mutu) A lucrat la echipe bune şi are experienţă internaţională. Acum vom analiza candidaţii şi ne vom decide asupra celui care se aliniază filosofiei clubului.

Nu contăm pe antrenori în vârstă. Gândirea lor e greu de schimbat, vrem un antrenor care să se adapteze căii pe care vrem s-o urmăm. Mutu vrea dezvoltare, nu e interesat de bani. Sunt antrenori maghiari mai scumpi”, a declarat directorul sportiv al lui Kisvarda, Attila Revesz, conform Blikk.hu

06-12-2021
08:23

Mutu a văzut de la oficială partida Kisvarda - Mol Fehervar

Aflat în Ungaria pentru a negocia o preluare a echipei Kisvarda, Adrian Mutu, a fost fost prezent la stadion unde a urmărit partida câștigată cu Mol Fehervar, scor 2-1.

După succesul echipei unde joacă românii Andrei Peteleu și Claudiu Bumba, fostul selecționer al naționalei de tineret a vorbit despre șansele de a ajunge antrenorul formației aflate pe locul secund în campionatul Ungariei.

”Am vizitat baza de pregătire, mi-au plăcut dotările. În ceea ce privește orașul, nu pare să fie cel mai mare, dar pentru cei care iubesc fotbalul nu asta este ideea. Dar viața e bună dacă rezultatele sunt bune și echipa câștigă.

Mi-ar plăcea să antrenez Kisvarda, altfel n-aș fi aici. Vom vedea ce ne rezervă viitorul. A avut o discuție cu directorul sportiv Attila Revesz, ne-am cunoscut în primul rând, iar apoi am discutat probleme profesionale, cum vedem fotbalul.

El și-a spus poziția, eu am spus și care este părerea mea despre fotbal. Acum să vedem dacă este cazul să continuăm discuțiile”, a declarat Mutu pentru site-ul oficial al clubului maghiar.

În final, Adrian Mutu a vorbit și despre posibilitatea de a ajunge selecționerul României, informație oferită în exclusivitate de FANATIK: ”Nu pot spune în procente ce șanse am să fiu selecționerul naționalei, dar ca fost jucător al României este deja o mare onoare pentru mine să îmi fie menționat numele și să mă număr printre candidați”.

06-12-2021
08:12

Mutu, prezent la baza de pregătire a celor de la Kisvarda

După ce a confirmat că se află în negocieri pentru a deveni antrenorul echipei Kisvarda, Adrian Mutu a mers în weekend în Ungaria și a vizitat baza de pregătire a clubului.

Fostul selecționer al naționalei de tineret a României a fost însoțit de directorul sportiv al clubului maghiar, Attila Revesz, și de alte persoane din conducerea grupării aflate pe locul secund în campionat.

Adrian Mutu

La Kisvarda evoluează și doi fotbaliști români, fundașul Andrei Peteleu și mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba.

23-11-2021
18:20

Adi Mutu confirmă negocierile cu Kisvarda

Antrenorul român Adrian Mutu a confirmat că se află în discuții cu Kisvarda, urmând să se întâlnească în scurt timp cu reprezentanții formației maghiare.

„Da, este adevărat, dar încă nu am decis ziua când o să mă văd cu ei. Urmează să mă văd, acum nu știu dacă ajungem la o înţelegere sau nu. Indiferent ce pas aș fi făcut, nu făceam înaite de întreruperea de campionat pentru că nu avea niciun sens. Totuși, e o echipa în primele 3”, a declarat Adrian Mutu pentru Antena Sport.

Aflată pe locul 3 în prima divizie din Ungaria, echipa Kisvarda a rămas fără antrenor, după ce portughezul Joao Janeiro și-a făcut bagajele și a plecat.

Întâlnirea lui Adrian Mutu cu Attila Revesz va avea loc sâmbătă sau duminică

„Există candidați străini pentru preluarea funcției. Am vorbit cu Michael Boris de mai multe ori. Cred că voi avea o întâlnire personală cu el săptămâna aceasta. Dar probabil că îl voi întâlni și pe Adrian Mutu în acest week-end”, a declarat Attila Revesz, directorul sportiv al lui Kisvarda, pentru nemzetisport.hu.

ADVERTISEMENT

Michael Boris este un tehnician danez, care pe 3 iunie a împlinit 46 de ani și a pregătit mai multe echipe de-a lungul timpului. A început ca secund la Kickers Emden (2004-2007), aceasta fiind și echipa de la care s-a retras din activitatea ca fotbalist.

Michael Boris cunoaște fotbalul maghiar mai bine decât Adrian Mutu

A antrenat, pentru o scurtă perioadă de timp, echipa a doua a lui Schalke 04, în urmă cu un deceniu, a fost un an selecționerul naționalei Under-19 a Ungariei, iar între 2017 și 2019 a pregătit echipa Under-21 a aceleiași țări.

ADVERTISEMENT

După două sezoane la MTK Budapesta, s-a dus la clubul danez SonderjyskE, dar a rezistat numai între 19 iunie și 1 noiembrie. Astfel că, în prezent, nu are niciun angajament.

Attila Revesz s-a simțit trădat de Joao Janeiro

Supărarea lui Attila Revesz pe Joao Janeiro este mare. „Am avut multă furie în mine pentru că m-am simțit trădat. Dar nu pot să spun despre ce este vorba și nu o voi face nici în viitor”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

I-am oferit acestui antrenor o șansă. Am văzut în el o oportunitate, într-un moment în care toată lumea fugea de el. Am avut încredere în el, dar mă simt trădat”, a continuat oficialul echipei maghiare.

Până la găsirea unui antrenor principal, Kisvarda este pregătită de Gabor Eros. Cu el pe banca tehnică, echipa a remizat în ultima etapă de campionat, 1-1 pe terenul formației Gyirmot FC Gyor, la care este legitimat și fundașul român Cornel Ene.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a fost aproape să preia CFR Cluj

Dacă va ajunge antrenor la Kisvarda, Adrian Mutu îi va pregăti pe jucătorii români Andrei Peteleu şi Claudiu Bumba. Mutu a fost demis de FC U Craiova 1948 pe 4 octombrie, după ce preluase echipa olteană pe 28 mai.

Din informațiile FANATIK, Mutu a fost aproape de a prelua echipa CFR Cluj, el fiind un apropiat al finanțatorului Neluțu Varga. Fostul atacant l-ar fi înlocuit pe Dan Petrescu, în cazul în care campioana ar fi făcut vreun pas greșit pe teren propriu cu FC Voluntari.

Dar echipa din Gruia s-a impus cu 1-0 în meciul care a avut loc pe 30 octombrie, pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, golul victoriei fiind marcat de Omrani în minutul 89.

ADVERTISEMENT