ADVERTISEMENT
Fotbal international

Adrian Mutu, lăudat de ziariștii italieni înaintea debutului la Euro U21: „Geniul este pe bancă!”

Autor: Patrice Podina | 24.03.2021 | 16:50
Adrian Mutu, lăudat de ziariștii italieni înaintea debutului la Euro U21: „Geniul este pe bancă!”
Adrian Mutu Sursă foto: frf.ro

Naționala de tineret a României este considerată un outsider la Europeanul de tineret de jurnaliștii italieni care au, însă, numai cuvinte de laudă la adresa selecționerului Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Tutomercatoweb a analizat jucătorii convocați de Adi Mutu pentru faza grupelor Campionatului European de tineret care începe miercuri, în Ungaria și Slovenia, și îi consideră pe ”tricolori” o echipă promițătoare, dar fără vedete.

În plus, italienii consideră că prima șansă la câștigarea grupei A, din care face parte și România, o are reprezentativa Țărilor de Jos, despre care spun că este o ”generație extraordinară”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu e „geniul” naționalei de tineret

Sursa amintită notează că în lipsa unor jucători care să facă diferența, selecționerul Adrian Mutu va fi factorul decisiv pentru o eventuală performanță a ”micilor tricolori”.

”Geniul este, cu siguranță, pe bancă și răspunde la numele de Adrian Mutu. E probabil ca România să se lupte pentru locul al treilea cu Ungaria. Au mulți tineri promițători în lot, dar foarte puține vedete”, scrie tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a menționat perioada petrecută de selecționerul naționalei de tineret în Italia. Cea mai mare parte a carierei lui Adrian Mutu este strâns legată de perioadele petrecute în Serie A la echipe precum Inter Milano, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena.

De ce cred italienii că România este o echipă „mică”

Tuttomercatoweb a explicat în analiza făcută asupra lotului convocat de Adrian Mutu de ce România are șanse mici să treacă de faza grupelor la actualul Campionat European de tineret.

ADVERTISEMENT

”O spune calitatea jucătorilor care vin din străinătate. Dacă, pe vremuri, România exporta mulți jucători interesanți, acum, practic, toți vin din România, cu excepția lui Drăgușin de la Juventus, Marin de la Pisa și altor doi băieți, unul din MLS și unul din ligile inferioare ale Spaniei.

România nu mai are generația de odinioară, care uimea lumea. România lui Hagi și Răducioiu a rămas doar o amintire, la fel cum a rămas și actualul selecționer al naționalei U21”, au mai scris italienii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!