Sport

Adrian Mutu, lecție de fair-play înainte de Chindia – Rapid. ”Nu e momentul să privim de sus pe nimeni”. Ce l-a deranjat pe antrenor

Chindia Târgoviște – Rapid este meciul care încheie etapa a 12-a în SuperLiga. Adi Mutu nu se lasă păcălit de faptul că gazdele sunt pe ultimul loc al clasamentului.
01.10.2022 | 16:26
Adrian Mutu lectie de fairplay inainte de Chindia  Rapid Nu e momentul sa privim de sus pe nimeni Ce la deranjat pe antrenor
Adrian Mutu nu o desconsideră pe CHindia Târgoviște chiar dacă dâmbovițenii sunt ultimii în clasament. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultimul meci al etapei a 12-a din SuperLiga, Chindia Târgoviște – Rapid, se joacă luni, de la 21:00, la Ploiești. Gazdele nu au nicio victorie în actualul campionat.

Adrian Mutu: ”Cu atât e mai greu și mai complicat”

Chindia Târgoviște este o echipă în derivă după plecarea antrenorului Emil Săndoi. Înlocuitorul acestuia, Adrian Mihalcea nu a reușit să-și impună ideile și dâmbovițenii au acumulat doar trei puncte, clasându-se pe ultimul loc în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Între timp la Chindia a fost instalat Toni Petrea, iar fostul tehnician de la FCSB a obținut și primul succes stagional 2-1 cu CSA Steaua în Cupa României.

Întrebat dacă ar fi preferat ca schimbarea de antrenor la Chindia să se fi amânat până după meciul cu Rapid, Adrian Mutu a oferit un răspuns plin de fair-play la adresa fostului tehnician al Chindiei.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să-ți răspund la întrebarea asta pentru că nu vreau să desconsider niciun antrenor. Nu cred că este momentul să privim de sus pe nimeni, ci din contră.

Întâlnim o echipă în căutare de puncte care va da totul pentru a câștiga. Cu atât mai greu și mai complicat devine meciul pentru noi”, a reacționat Adrian Mutu, la conferința de presă premergătoare partidei de la Ploiești.

ADVERTISEMENT

Ce spune Mutu despre jocul Chindiei cu noul antrenor

Toni Petrea nu a apucat să lucreze prea mult cu noii săi elevi, dar schimbarea a avut efectul așteptat de oficialii din Dâmbovița. Chindia a obținut prima victorie din noul sezon în fața celor de la CSA Steaua, o echipă care luptă pentru pozițiile fruntașe din Liga 2 Casa Pariurilor. Antrenorul Rapidului mărturisește că e puțin pus în încurcătură după ce a studiat jocul viitoarei adversare.

”Chiar dacă nu a avut multe zile la dispoziție Toni, am văzut pe parcursul meciului (cu CSA Steaua – n.r.) două sisteme pe care le-a folosit. Bineînțeles că întotdeauna o victorie îți oferă moral.

ADVERTISEMENT

Au jucat împotriva unei echipe bune din Liga 2. Sunt pe drumul cel bun, sunt în creștere, mai ales moral. Victoriile te motivează și mai mult, dar trebuie să confirme și în campionat”, a spus Mutu.

Tehnicianul din Giulești a adăugat că poziția din clasament a echipei sale este o reflectare a așteptărilor unui club precum Rapid și că presiunea a fost benefică până acum pentru fotbaliștii lui.

”Aici intervenim noi, pentru ambiția noastră de a ține pasul cu echipele din fruntea clasamentului. Cred că de la început presiunea este constantă, nu este mai mare sau mai mică.

Dat fiind faptul că jucăm la Rapid, este presiunea rezultatului indiferent de poziția pe care te afli în clasament. Le-am spus mereu acest lucru jucătorilor”, a încheiat Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT