Sport

Adrian Mutu, mesaj pentru tinerii fotbaliști, în SuperLiga Show: ”Iei nişte decizii greşite şi nici 50 de goluri nu te mai spală”. Video

Adrian Mutu a fost unul dintre invitații episodului 3 din SuperLiga Show. Tehnicianul Rapidului a vorbit despre mesajul pe care îl transmite tot timpul tinerilor fotbaliști.
06.08.2022 | 10:41
Adrian Mutu mesaj pentru tinerii fotbalisti in SuperLiga Show Iei niste decizii gresite si nici 50 de goluri nu te mai spala Video
Adrian Mutu a fost unul dintre invitații episodului 3 din SuperLiga Show. Tehnicianul Rapidului a vorbit despre mesajul pe care îl transmite tot timpul tinerilor fotbaliști. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

SuperLiga Show, emisiune prezentată de Superbet, sponsorul oficial al primei ligi din România, a ajuns la episodul 3, iar fostul mare internațional a vorbit despre munca pe care o face în Giulești.

Mesajul lui Adrian Mutu pentru tinerii fotbaliști

Adrian Mutu este unul dintre marii fotbaliști dați de țara noastră, însă talentul său nu a fost exploatat la maximum din cauza problemelor pe care le-a avut în afara terenului. Tocmai din experiența sa, tehnicianul Rapidului le transmite un mesaj ferm tinerilor jucători.

ADVERTISEMENT

”Încerc să-i ajut pe jucătorii tineri şi să le spun ce nu este bine. Sunt momente de neatenţie, aşa cum s-a întâmplat şi cu mine, iei nişte decizii greşite şi nici 50 de goluri nu te mai spală.

Când eram managerul echipei naţionale, mă săturasem de protocoale şi de alte lucruri şi am zis că job-ul ăsta nu este pentru mine, în administraţie. Nu o să-l fac niciodată cu plăcere. Sunt o persoană căreia i-a şi plăcut să se distreze, dar îmi place şi liniştea şi singurătatea câteodată. Un job care nu-mi dă nicio satisfacţie personală, nu are rost să-l continui”, a declarat Mutu în episodul 3 din SuperLiga Show.

ADVERTISEMENT

Înțelegere cu fanii Rapidului

Fostul mare internațional a dezvăluit că s-a temut de startul de sezon din SuperLiga, acolo unde Rapid a înfruntat primele trei clasate din sezonul precedent, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, dar giuleștenii au ieșit onorabil din acest moment, cu două victorii și o înfrângere la limită.

”La început am crezut că face cineva mişto de mine, să-ţi cadă aşa primele trei clasate. Mă gândeam că nu este posibil să-ţi pice primele trei clasate, mai ales într-un an în care avem nevoie de un început favorabil. E, poate, cel mai greu campionat din ultimii ani. Rapid face paşii corecţi. E un proces prin care trebuie să treacă o echipă în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Am fost şi criticat de unii dintre suporteri pentru că nu sunt rapidist, dar nu puteam să fac nimic în această privinţă. Faptul că sunt patriot mă face să respect toate echipele. Când jucam la naţională, pe diferite stadioane, mulţi dintre actualii suporteri mi-au scandat numele şi m-au încurajat.

Acum, când fac parte dintr-o echipă, nu mi se pare corect ca eu, ca şi antrenor, să scandez anumite lucruri. Galeria noastră a înţeles şi le mulţumesc pentru acest lucru. Mă bucură că este un beneficiu pentru echipă această atmosferă, mai ales când jucăm pe Giuleşti. La intonarea imnului ştiţi şi voi ce atmosferă este. De multe ori ţi se face pielea găină.

ADVERTISEMENT

Vine o undă de voinţă şi mai mare. Atunci mă gândesc la jucători, că ştiu şi eu cum a fost, ce bine e pentru ei să se simtă înconjuraţi de un public care îi împinge de la spate. Nicăieri în ţară nu există aşa ceva.

Mai sunt stadioane cu atmosfera ca asta, la Arad sau la Ploieşti, dar nu ca la noi. Unul dintre obiectivele mele, în afara fotbalului, este de a meţine acest spirit care există acum la Rapid şi unitatea asta dintre noi. Sper să mergem pe acest drum”, a continuat el.

Niculae, omul care l-a dorit la Rapid

În final, Adrian Mutu a dezvăluit că are o relație foarte bună cu președintele Rapidului, Daniel Niculae, și consideră că acesta are un mare avantaj prin prisma faptului că în primul rând este un suporter al echipei și abia apoi un oficial.

”E suporter al Rapidului, în primul rând, această meserie o face cu plăcere. Faptul că e preşedinte la clubul pe care îl iubeşte, fiind şi suporter, pentru el este extraordinar.

Îl înţeleg şi important este că mă ajută pe mine. Ne înţelegem foarte bine. Este omul care m-a vrut pe mine la Rapid. Am şi jucat împreună, am trecut prin multe bătălii la echipa naţională”, a spus Adi Mutu.

ADVERTISEMENT
Tags: