ADVERTISEMENT
Sport

Adrian Mutu negociază cu FC U Craiova! Burleanu susţine că sunt şanse mici să continue la tineret: “Are oferte şi de afară”

FC U Craiova a renunțat la antrenorul Eugen Trică imediat după încheierea sezonului din Liga 2 și a început negocierile cu Adrian Mutu.
Autori: Bogdan Solomon, Traian Terzian | 24.05.2021 | 15:49
Adrian Mutu negociază cu FC U Craiova! Burleanu susţine că sunt şanse mici să continue la tineret:
Președintele FRF anunță plecarea „Briliantului” de pe banca naționalei U21. Sursa foto: Facebook
acum 1 month

Răzvan Burleanu anunță plecarea lui Mutu de la naționala U21: „Șansele să continuăm împreună sunt destul de mici”

Șansele ca Adrian Mutu să continue pe banca naționalei de tineret a României sunt din ce în ce mai mici. Răzvan Burleanu a confirmat informația conform căreia „Briliantul” poartă tratative atât cu nou promovata FC U Craiova 1948, cât și cu alte cluburi, inclusiv din afara țării.

Am avut o discuţie cu Adi Mutu. El îşi doreşte foarte mult să antreneze o echipă de club. Noi, pe de altă parte, ne dorim să îl avem pe Adi şi în viitoarea campanie de calificare. Dar ne dorim ca selecţionerul care începe campania de calificare să o şi termine.

De aceea, cred că, în momentul de faţă, şansele de a continua împreună sunt destul de mici. Ştiu toate discuţiile lui Adi, fiindcă avem o relaţie bazată pe sinceritate. Are foarte multe oferte, inclusiv din străinătate.

Astfel, cred că, în perioada următoare, Adi va trebui să ia o decizie în privinţa clubului pe care îl va antrena. Nu sunt implicat în discuţiile privind selecţionerul naţionalei de tineret, este implicat directorul tehnic al FRF (n.r. Mihai Stoichiţă).

Din partea noastră are un termen ca, în jurul datei de 1 iulie, să cunoaştem numele noului selecţioner al naţionalei U21. Pot să spun că Adi s-a transformat extrem de mult în ultima perioadă.

Este un antrenor extrem de dedicat, care munceşte foarte mult şi e foarte priceput în ceea ce priveşte utilizarea tuturor datelor. Trebuie să avem antrenori români în campionate puternice din Europa, asta ar însemna că şi fotbalul românesc va fi la un alt nivel”, a declarat președintele FRF.

Deși a reușit să o promoveze în Liga 1 pe FC U Craiova, antrenorul Eugen Trică a fost demis la doar o zi după sărbătoarea unde a fost adulat de fani.

ADVERTISEMENT

Echipa patronată de Adrian Mititelu a terminat pe locul 1 în Liga 2, iar din sezonul viitor va evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Negocieri între FC U Craiova și Adrian Mutu

La scurt timp după anunțul despărții de Eugen Trică au apărut informații că FC U Craiova a intrat în negocieri cu Adrian Mutu, cel care a pregătit ultima dată echipa națională de tineret a României.

Informația a fost confirmată de fostul internațional, care însă a spus că se afă în contact cu mai multe cluburi. ”Ce pot să vă spun eu acum e că sunt în negocieri cu mai multe echipe. Este şi FC U printre acele echipe. Sunt în negocieri şi vom vedea ce se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Pe listă este şi FC U Craiova 1948, care este o echipă super-interesantă. Ce pot să spun e că vreau să antrenez un club, cu un proiect serios, care vrea să facă performanţă, cum vreau şi eu”, a declarat Mutu la emisiunea ”Marius Tucă Show”.

”Briliantul” nu mai vrea la naționala U21

Adrian Mutu, în vârstă de 42 de ani, a reiterat faptul că țelul său în acest moment este să pregătească o echipă de club, ceea ce înseamnă că nu va da curs ofertei de a continua la cârma reprezentativei U21.

”Scopul meu este acela de a câştiga trofee, am dorinţa de a antrena o echipă de club. Nu neg acest lucru şi de aceea mi-am luat o pauză, ca să mă gândesc.

ADVERTISEMENT

Trec printr-un moment bun al carierei, sper să am oferte, să mă gândesc la ele pentru că vreau să iau o decizie bună. Sper să găsesc un proiect care să mă stimuleze, dar şi oameni care să mă susţină”, a mai spus ”Briliantul”.

Fanii, reacții acide după demiterea lui Trică

La aflarea veștii că FC U Craiova s-a despărțit de Eugen Trică, fanii s-au revoltat pa pagina de Facebook a clubului și au lăsat mesaje de susținere la adresa tehnicianului.

ADVERTISEMENT

”Sper să fie o glumă! De ce a fost înlăturat Trică?””Nu ne mai facem bine! Și ne mirăm că râd clonații de noi””Vă bateți joc de omul care v-a promovat!!” sau ”Da când s-a negociat așa repede cu Trică? Sunt curios să văd poziția Peluzei Sud”, sunt câteva dintre comentariile suporterilor.

Performanța promovării l-a făcut euforic pe băiatul lui Adrian Mititelu, acesta punând tunurile pe formația patronată de Mihai Rotaru și susținând că echipa familiei sale este ”adevărata Craiova”, nu formația din Liga 1.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!